26

Re: То наша мова, хлопці, українська!

чого і залишалось чекати...вибачте за неправильно оформлену думку - суржик я маю на увазі не змішаний україно-російський говір, а маю на увазі схожість

так чи інакше, але російська частково змішувалася з українською, у козаків наприклад

той же, великий кошовий і полководець, Іван Сірко мав одного з найліпших друзів - російського голову стрільців, з яким виграв майже половину битв ( ім*я, фамілії не пам*ятаю, інфа - з книжки Яворницького ), так от такі собі події частково впливали на розвиток української, у даному випадку запорозької говірки

звісно, на західно-український говір російщина мало впливала, але погодьтесь, російська була вживана і україцями, по кілька слів, може, але пізніше це далось взнаки - у нас історично мова склалась з багатьох іноземних слів

взагалі-то це дуже, таке, важке питання, бо у кожного різна думка на те чи інше і критикувати один одного можна дуже довго

...рушник вишиваний, теплий хліб на столі. Не має в світі рідніше землі...

27

Людське свинство може ховатися за дуже правильними словами. На Запорожжі живе прямий народ. Бо степи довкола. Будеш кривить, ти не виживеш. Бо шахтьорів багато, які  ходять і коли бачать у кого мозги набєкрєнь дивляться шліфують. Шліфовальні машини такі.

Востаннє редагувалося Дід Артім (19 May 2011 22:13:03)

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

28

Дурниці та й годі.

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

29

що саме - дурниця...?

30

Дурниця закладена з самого початку розмови.
Я україномовний бо люблю все українське, бо мені це рідне-тут просто, а от щодо мови, взагалі...
Я із західної України тому мені мало б бути простіше НІБИ, та, скажу вам, що у нас також процвітає повний БЛАТНЯК і де там українська мова як така, сказати важко. Коли я жив у Києві то розмовляв за звичкою тільки українською, і, що я спостеріг: навіть ОТПЄТИЙ БЛАТНЯК переходив на українську в розмові  ще й вибачались. Чому? Тільки через те що я сам отримую задоволення правильно і чітко вимовляючи кожне слово і це передавалось навіть, вибачте, ідіотам...

Стосовно знання правильної мови козаками... А яку верству населення Ви мали на увазі, пане Сірко, якщо чернь то вона і сьогодні не хоче ніяких знань- тому й вигадують якісь двомовності, спеціальну демократію, якісь свободи для Великої Рогатої Худоби...така от алегорія... Скільки мов знав Б.Хмельницький чи І.Мазепа? Знаєте?
...коли я жив у Німеччині то дуже швидко вивчив їхню мову і культура мені їхня близька, а деякі  наші "СЛИШ ТИ" питаючи мене як довго я у Німеччині не могли зрозуміти як я на протязі року стільки запам"ятав, бо "СЛИШ ТИ" вже сьомий рік, а заледве навчився добрий день і вечір і на моє пояснення, що не володіючи жодною мовою, взагалі, не вивчиш чужої отримували СТОЛБНЯК.

ХАОС В ГОЛОВІ- ХАОС ГОЛОВА.
ПОРЯДОК В ГОЛОВІ-ПОРЯДОК ГОЛОВА.

-Equilibrium-

31

Ares написав:

прикро чути таку алегорію, але у чомусь ви та й праві

в нас просто менталітет такий, це щодо вашого "СЛИШ ТИ", і ви теж не плутайте саме простонароддя та чернь, бо то зовсім різні речі - що у Індії вайш`ї та шудри

...рушник вишиваний, теплий хліб на столі. Не має в світі рідніше землі...

32

Ares написав:

Коли я жив у Києві то розмовляв за звичкою тільки українською, і, що я спостеріг: навіть ОТПЄТИЙ БЛАТНЯК переходив на українську в розмові  ще й вибачались. Чому? Тільки через те що я сам отримую задоволення правильно і чітко вимовляючи кожне слово і це передавалось навіть, вибачте, ідіотам...
.

Ares, перша стадія - це здивування, а потім вже людина замислююється - чому саме так відбувається. Поздоровляю, у тебе сильна та здорова енергетика, що блокує гнилу енергетику блатняка, тому він відчуває себе ліліпутом перед тобою і вибачається.
Стосовно швидкого вивчення мови, то це ти вмієш швидко входити в егрегор населення, ти ніби в ньому розчиняєшся, хоча усвідомлюєш свою окремість особистості.

Востаннє редагувалося Світломир (29 Oct 2011 07:12:20)

33

Олесь Сірко написав:
Ares написав:

прикро чути таку алегорію, але у чомусь ви та й праві

в нас просто менталітет такий, це щодо вашого "СЛИШ ТИ", і ви теж не плутайте саме простонароддя та чернь, бо то зовсім різні речі - що у Індії вайш`ї та шудри

То не у НАС менталітет ТАКИЙ. Це Ви тяжієте до такого собі "образу козака Сраки"- десь я таке прізвище зустрічав...

Тому й підняли тему, яку хіба можна підняти ну... курям на сміх.

Ви назвали себе Олесем Сірком, а думаєте: "А можєт біть нє нада, єта крута іль нє очинь..."

Стосовно Шевченкового "Украіна-Україна":
пан Тарас залишив Вам закляття і на такий випадок " ...і ми не ми і я не я..."

Я бажаю Вам успіхів в опануванні, Вашого, характеру, і, не сумнівайтесь у собі... smile

-Equilibrium-

34

Світломир написав:
Ares написав:

Коли я жив у Києві то розмовляв за звичкою тільки українською, і, що я спостеріг: навіть ОТПЄТИЙ БЛАТНЯК переходив на українську в розмові  ще й вибачались. Чому? Тільки через те що я сам отримую задоволення правильно і чітко вимовляючи кожне слово і це передавалось навіть, вибачте, ідіотам...
.

Ares, перша стадія - це здивування, а потім вже людина замислююється - чому саме так відбувається. Поздоровляю, у тебе сильна та здорова енергетика, що блокує гнилу енергетику блатняка, тому він відчуває себе ліліпутом перед тобою і вибачається.
Стосовно швидкого вивчення мови, то це ти вмієш швидко входити в егрегор населення, ти ніби в ньому розчиняєшся, хоча усвідомлюєш свою окремість особистості.

Дякую,пане Світломире, за Ваші слова.

Це все на підсвідомому рівні відбувається бо ми українці трохи характерники...МЕНТАЛІТЕТ у НАС ТАКИЙ.

-Equilibrium-