126

Re: Характерники - християни чи язичники?

Я б сказав, що скоріш за все, характерники були і зі здібностями Волхвів (не хочеться якось називати "це" язичництвом - неприємне слово), і християнами. Тільки вони знали "ключі" до правильної взаємодії зі Всесвітом та Природою і вміло ними користувалися, розкриваючи свій духовний та силовий потенціал.

Є правильне християнство, засноване на Вченні Христа, а є "юдейське" - перекручене і спаплюжене. І Рідна Віра є "чиста", а є рідновірські секти, де орудують чорні маги. Головне вміти відрізнити "грішне від праведного". А це залежить від рівня свідомості кожної людини.

"Те, що нас знищує, робить нас розумнішими і сильнішими. Це просто індикатор проблеми і аномалії, над якою нам слід працювати"

127

ПРАВО СЛАВНИЙ - вслухайтесь у слово, у його звукову ідентику - ПРАВИЛЬНО СЛАВИТЬ. Правильно славити Бога, от що то значить - без філософії, без наукових трактувань і тд. Треба слухати і чути. Дивитись і бачити. А ще треба вірити. Ми забули - як то жити ПРАВИЛЬНО.

Тур написав:

Щодо терміну "православний". Як назва гілки християнства, це слово походить від грецького "ortodox", де "ortos" - правильний, а "doxa" - судження, думка чи слава. І до славлячих Прав, які заявляють буцімто ми вкрали у них назву, саме це слово не має відношення, бо у нього інше походження. Тому використовувати термін "православний" мають право і ті, й інші. Головне зазначати - православний християнин, чи православний рідновір.

128

КозакВасиль написав:

ПРАВО СЛАВНИЙ - вслухайтесь у слово, у його звукову ідентику - ПРАВИЛЬНО СЛАВИТЬ. Правильно славити Бога, от що то значить - без філософії, без наукових трактувань і тд. Треба слухати і чути. Дивитись і бачити. А ще треба вірити. Ми забули - як то жити ПРАВИЛЬНО.

Дозвольте питання?

1. Навіщо славити?
2. Чим в українській мові "правильно" відрізняється від "вірно"?
Дякую.

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

129

КозакВасиль написав:

А хто ж визначає цю ПРАВильність? І чи не для того й існують наука й філософія? wink

130

Тур написав:

А хто ж визначає цю ПРАВильність? І чи не для того й існують наука й філософія? wink

Можу припустити, що совість? А до чого тут наука і філософія? Дві частини одного пізнання?

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

131

Mamay написав:
КозакВасиль написав:

Дозвольте питання?

1. Навіщо славити?
Дякую.

Йдеться про те, йо в нас (УкРаїнців) все ПРАВильно. Я назвусь шувіністом і не побоюсь цього слова. Маю безліч знань про УкРаїнців і УкРаїну (на форумах взагалі не спілкувався, часу не було. То виходячи з моєї наукової роботи). Але знання мають здатність шкодити людині, якщо вона їх не застосовує. Тому тут всіх шановних характерників переповнює інформацією і вони (ви) піднімають цікаві теми для обговорення, спілкуються, обмінюються, бо чи знають чи просто відчувають, що треба ділитись, бо знати і мовчати важко... Щодо мене - мені дуже близька ваша славна компанія - по духу нації, якого зараз, от навіть і після виборів нам СИЛЬНО не вистачає. Проте я пройшов той період часу, коли зависав плотно в неті у всіляких цікавих спілкуваннях. Зараз я займаюсь по методу природно-духовного лікування одного біотерапевта - то відкрило мені нові горизонти, але не для просто пізнання, а для практики. Ми створили громадську організацію і щось намагаємось міняти в цьому житті. Підіймати національну свідомість, розуміння проблеми того, що люди безвідповідально поганять природу, що душі наші, прагнуть наповнення, бо пуста або всіляке лайно всередині, розуміння наших коренів - дідів-прадідів... Міліти почала наша духовність, українська, православна духовність! І не треба докулупуватись до слів "вірно", правильно... Пишіть мені слово українського походження і я відпишу вам його докорінний зміст. Проте я не те хтів сказати. Ми звикли, що до нас у двері стукають різні баптисти, єгови і тд. - от вони практикуючі. А ми, православно охрещені християни сидимо мовчки по норах і ве, що можимо, це цікаво один з одним спілкуватись... Я радий, що є ще дух нації, да хоча б на даному порталі!!! А щодо навіщо славити - так то собі задайте питання, але не тому собі, що все знає і керується мізгами, а тому, хто серцем відчуває - НАВІЩО!!!

132

Mamay написав:
КозакВасиль написав:

Дозвольте питання?

1. Навіщо славити?
Дякую.

Щодо філософії, моя переконлива позиція - я знаю, що я нічого не знаю - оце моя філософія. Споріднену одненьку східну мудрість напишу - є 3 види воїнів. 1 вид - в кого меч у руці. Той воїн досягнув висот у володінні зброєю і соже перемогти будь-якого воїна з мечем. 2 вид - коли меча нема у руці а є в голові - тоді навіть травинка стане смертельною зброєю. І третій вид - в котрого меча ні у руці ні в голові немає - то НАЙВИЩА форма мистецтва - тоді причина конфлікту навіть не виникає. Наука - то перший вид воєна. Філософія - другий. Віра - третійю. І нічого тут визначати не треба.:)

133

КозакВасиль написав:

Йдеться про те, йо в нас (УкРаїнців) все ПРАВильно. Я назвусь шувіністом і не побоюсь цього слова. Маю безліч знань про УкРаїнців і УкРаїну (на форумах взагалі не спілкувався, часу не було. То виходячи з моєї наукової роботи). Але знання мають здатність шкодити людині, якщо вона їх не застосовує. Тому тут всіх шановних характерників переповнює інформацією і вони (ви) піднімають цікаві теми для обговорення, спілкуються, обмінюються, бо чи знають чи просто відчувають, що треба ділитись, бо знати і мовчати важко... Щодо мене - мені дуже близька ваша славна компанія - по духу нації, якого зараз, от навіть і після виборів нам СИЛЬНО не вистачає. Проте я пройшов той період часу, коли зависав плотно в неті у всіляких цікавих спілкуваннях. Зараз я займаюсь по методу природно-духовного лікування одного біотерапевта - то відкрило мені нові горизонти, але не для просто пізнання, а для практики. Ми створили громадську організацію і щось намагаємось міняти в цьому житті. Підіймати національну свідомість, розуміння проблеми того, що люди безвідповідально поганять природу, що душі наші, прагнуть наповнення, бо пуста або всіляке лайно всередині, розуміння наших коренів - дідів-прадідів... Міліти почала наша духовність, українська, православна духовність! І не треба докулупуватись до слів "вірно", правильно... Пишіть мені слово українського походження і я відпишу вам його докорінний зміст. Проте я не те хтів сказати. Ми звикли, що до нас у двері стукають різні баптисти, єгови і тд. - от вони практикуючі. А ми, православно охрещені християни сидимо мовчки по норах і ве, що можимо, це цікаво один з одним спілкуватись... Я радий, що є ще дух нації, да хоча б на даному порталі!!! А щодо навіщо славити - так то собі задайте питання, але не тому собі, що все знає і керується мізгами, а тому, хто серцем відчуває - НАВІЩО!!!

Можемо, якось, за нагоди, організувати зустріч. Поділитися..  хм.. міркуваннями. smile Думаю, багатьом буде цікаво.

134

КозакВасиль написав:

...Зараз я займаюсь по методу природно-духовного лікування одного біотерапевта - то відкрило мені нові горизонти, але не для просто пізнання, а для практики. Ми створили громадську організацію і щось намагаємось міняти в цьому житті. ..

Дуже цікаво, а можна детальніше?

135

Arias написав:
КозакВасиль написав:

Можемо, якось, за нагоди, організувати зустріч. Поділитися..  хм.. міркуваннями. smile Думаю, багатьом буде цікаво.

Не заперечую - пишіть в аську.

136

вгорі сторінки зліва нає бути напис: "Ви отримали приватне повідомлення"

137

та я вже написала на мило, то Анжела в приват стукає))

138

КозакВасиль написав:

І не треба докулупуватись до слів "вірно", правильно... Пишіть мені слово українського походження і я відпишу вам його докорінний зміст.

Пишу, хочу почути від знаючої людини зміст українських слів "правильно" і "вірно". Хіба в них немає відмінності?

139

Mamay написав:
КозакВасиль написав:

І не треба докулупуватись до слів "вірно", правильно... Пишіть мені слово українського походження і я відпишу вам його докорінний зміст.

Пишу, хочу почути від знаючої людини зміст українських слів "правильно" і "вірно". Хіба в них немає відмінності?

Пане, у ваших словах прослідковується відчутний сарказм... Дарма написав, що знаю. На даному форумі то на-кшталт бомби уповільненої дії - то вже почали закидувати мене повідомленнями а-ля ваше. Ніц не буду відписувати. Мені то просто не цікаво. А мою в цитату до вас я вклав інший зміст, а не той, про який ви мені ото пишете... Звиняйте.

140

КозакВасиль написав:
Mamay написав:
КозакВасиль написав:

Пане, у ваших словах прослідковується відчутний сарказм... Дарма написав, що знаю. На даному форумі то на-кшталт бомби уповільненої дії - то вже почали закидувати мене повідомленнями а-ля ваше. Ніц не буду відписувати. Мені то просто не цікаво. А мою в цитату до вас я вклав інший зміст, а не той, про який ви мені ото пишете... Звиняйте.

Отакої((( Чому сарказм? Навпаки, мене цікавить це питання. А тут людина, яка каже, що знає, і закликає ділитися, то ж запитав. Вибачайте...

П.С. Пийте, гуляйте як самі знайте... smile

141

Mamay написав:
КозакВасиль написав:
Mamay написав:

Отакої((( Чому сарказм? Навпаки, мене цікавить це питання. А тут людина, яка каже, що знає, і закликає ділитися, то ж запитав. Вибачайте...

П.С. Пийте, гуляйте як самі знайте... smile

Звиняйте, я реагую так, бо знаю, що ваше запитання містить інших зміст, на відміну звичайній цікавості. Я на даному етапі не хочу заглиблюватись в звукосиміотичну ідентику, бо то наукова дискусія буде. Я вів про те, що коли вас назвуть НАЙКРАЩИМ і це не буде оскаржене, ну наприклад - "і я теж хочу бути найкращим, а мене звуть католиком ну чи протестантом...", то ви таким і являєтесь. Я про ПРАВОслав"я! Надіюсь ви зрозуміли;) Ну і звісно не образились.

142

Є!!! Все має свій зміст.
Пояснюю:

ХЛОПЕЦЬ, -пця, ч. 1. Дитина або підліток чоловічої статі. // Те саме, що син. // Молодий чоловік, юнак, парубок. 2. перев. мн. Уживається як назва чоловіків (здебільшого при звертанні). 3. заст. Підліток-слуга. // заст. Поводир у сліпого.

ПАРУБОК, -бка, ч. 1. Молодий чоловік; юнак. 2. Нежонатий чоловік. <> Старий парубок – немолодий чоловік, який ніколи не був одружений.

Приклад:

Залицяльник - той, хто за(через)лице вчащає до дівчини.  Біле личко в українських піснях.

Якщо молодий чоловік, юнак, шукає собі пару під бік, то він ПАРУБОК. (Вже не підліток? Ну дитя виросло smile )

У москалів перший "ухажер" - "ух как би награцца на шару?", а другий "парень" - той хто "німає пари".

143

Mamay написав:

Є!!! Все має свій зміст.
Пояснюю:

ХЛОПЕЦЬ, -пця, ч. 1. Дитина або підліток чоловічої статі. // Те саме, що син. // Молодий чоловік, юнак, парубок. 2. перев. мн. Уживається як назва чоловіків (здебільшого при звертанні). 3. заст. Підліток-слуга. // заст. Поводир у сліпого.

ПАРУБОК, -бка, ч. 1. Молодий чоловік; юнак. 2. Нежонатий чоловік. <> Старий парубок – немолодий чоловік, який ніколи не був одружений.

Приклад:

Залицяльник - той, хто за(через)лице вчащає до дівчини.  Біле личко в українських піснях.

Якщо молодий чоловік, юнак, шукає собі пару під бік, то він ПАРУБОК. (Вже не підліток? Ну дитя виросло smile )

У москалів перший "ухажер" - "ух как би награцца на шару?", а другий "парень" - той хто "німає пари".

Ну згоден - ну невдалий приклад... але ж я не про те... Ну будь-яка річ амбівалентна. То як хто трактуватиме... Ну напівпорожній келих, чи напівповний... Курка була спершу чи яйце... то так, щоб поговорити... я там дописав - прочитаєте - зрозумієте.

П.С. Хоча у вищесказаному ви самі, шановний Мамає, хлопця (ХЛОПЕЦЬ, - ...Молодий чоловік, юнак, ПАРУБОК...) назвали парубком, а ПАРУБКА (ПАРУБОК, -бка, ч. 1. Молодий чоловік; ЮНАК) - хлопцем:)

Востаннє редагувалося КозакВасиль (09 Mar 2010 20:26:49)

144

Не я, а самий простий тлумачний словник. Проїхали.

145

Mamay написав:

Не я, а самий простий тлумачний словник. Проїхали.

Не шукайте тлумачення там, де ним і не пахне;)

146

Мамай, спасибо за гарнэ запытаннячко, дуже замыслывся.

147

shlosser написав:

Мамай, спасибо за гарнэ запытаннячко, дуже замыслывся.

"Крик Пугача": "в житті можна робити все, що завгодно, але робити треба вірно". Правильно має інший символічний зміст.

Може створити іншу тему, в мене є витяг з книги.

Востаннє редагувалося Mamay (09 Mar 2010 20:53:12)

148

Угу.

149

Ваша позиція відома. Грайтеся собі самі.

150

Допис Абихто знищив за використання ненормативної лексики.
Абихто - попередження.