Mamay написав:КозакВасиль написав:ПРАВО СЛАВНИЙ - вслухайтесь у слово, у його звукову ідентику - ПРАВИЛЬНО СЛАВИТЬ. Правильно славити Бога, от що то значить - без філософії, без наукових трактувань і тд. Треба слухати і чути. Дивитись і бачити. А ще треба вірити. Ми забули - як то жити ПРАВИЛЬНО.
Дозвольте питання?
1. Навіщо славити?
2. Чим в українській мові "правильно" відрізняється від "вірно"?
Дякую.
Йдеться про те, йо в нас (УкРаїнців) все ПРАВильно. Я назвусь шувіністом і не побоюсь цього слова. Маю безліч знань про УкРаїнців і УкРаїну (на форумах взагалі не спілкувався, часу не було. То виходячи з моєї наукової роботи). Але знання мають здатність шкодити людині, якщо вона їх не застосовує. Тому тут всіх шановних характерників переповнює інформацією і вони (ви) піднімають цікаві теми для обговорення, спілкуються, обмінюються, бо чи знають чи просто відчувають, що треба ділитись, бо знати і мовчати важко... Щодо мене - мені дуже близька ваша славна компанія - по духу нації, якого зараз, от навіть і після виборів нам СИЛЬНО не вистачає. Проте я пройшов той період часу, коли зависав плотно в неті у всіляких цікавих спілкуваннях. Зараз я займаюсь по методу природно-духовного лікування одного біотерапевта - то відкрило мені нові горизонти, але не для просто пізнання, а для практики. Ми створили громадську організацію і щось намагаємось міняти в цьому житті. Підіймати національну свідомість, розуміння проблеми того, що люди безвідповідально поганять природу, що душі наші, прагнуть наповнення, бо пуста або всіляке лайно всередині, розуміння наших коренів - дідів-прадідів... Міліти почала наша духовність, українська, православна духовність! І не треба докулупуватись до слів "вірно", правильно... Пишіть мені слово українського походження і я відпишу вам його докорінний зміст. Проте я не те хтів сказати. Ми звикли, що до нас у двері стукають різні баптисти, єгови і тд. - от вони практикуючі. А ми, православно охрещені християни сидимо мовчки по норах і ве, що можимо, це цікаво один з одним спілкуватись... Я радий, що є ще дух нації, да хоча б на даному порталі!!! А щодо навіщо славити - так то собі задайте питання, але не тому собі, що все знає і керується мізгами, а тому, хто серцем відчуває - НАВІЩО!!!