1

Тема: Відкрите звернення Духовного управління буддистів України

Відкрите звернення Духовного управління буддистів України

пс
дякуючи сайту Братства  дізнався про настоятеля єдиного офіційно зареєстрований в Україні буддійського монастиря  Дорже Жамбо. сподіваюсь братчики продовжать публікацію бесіди з Дорже Жамбо.

2

Re: Відкрите звернення Духовного управління буддистів України

цікавий дядько, щоправда не згідний з ним що в нас не було аристократії. Ким же тоді було характерництво. І принцип обраності не завадив Сірку надцять разів стати отаманом. Ще я не сприймаю козацтво як національну гвардію. Для мене козацтво - це  насамперед принцип волі. Крок за межі системи де тобі тепло і затишною А це в свою чергу вмикає військову складову. Тільки це.

Востаннє редагувалося Дід Артім (15 Mar 2011 13:42:01)

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

3

Дід Артім написав:

цікавий дядько...

його потрібно запросити на форум.

4

Крук, якщо ви вважаєте, що буддисти зможуть вас навчити чомусь, то чому б вам особисто не поїхати до такої поважної людини? Зрештою, можете і по телефону поспілкуватися.

5

монах написав:

Крук, якщо ви вважаєте, що буддисти зможуть вас навчити чомусь, то чому б вам особисто не поїхати до такої поважної людини? Зрештою, можете і по телефону поспілкуватися.

мене цікавить як людина практикуючи не українську духовну традицію залишається українцем і не перестає чути голос Рідної Крові та Краю.
та чому на це патологічно не спроможні доприкладу християни московського обряду та як цю патологію "лікувати".

Востаннє редагувалося Крук (15 Mar 2011 21:53:14)

6

Буддизм в нього спирається на національний базис.

Востаннє редагувалося Дід Артім (15 Mar 2011 22:25:17)

7

Открытое письмо Дорже Жамбо Чойдже-ламы в редакцию газеты "Московский комсомолец в Донбассе"
(напечатано в "МК-Донбасс" в № 27(118) 29 июня - 6 июля 2000 г.)

Я - буддист, и я - украинец!

пс
мені цікаво, яка думка на даний час по цій темі у Валєнтінича?

8

Грозные волны на политическом горизонте
це інтервю не втратило своєї актуальності і зараз

02.11.2008 19:04 
Максим Абрамовский, специальный корреспондент "Агенства Журналистских Расследований"
Грозные волны на политическом горизонте

"- Вы призываете к баррикадам?

- Пока я взываю если не к разуму, то хотя бы к элементарному чувству самосохранения наших властьимущих. Будь то депутаты, чиновники или олигархи. Я призываю их перестать думать только про свои карманы, посмотреть вокруг трезвым взглядом и попытаться хоть что-то действительно изменить в лучшую сторону. И не потому, что я забочусь о них. Я думаю прежде всего о том, что если дело дойдет до баррикад, то под пулями ОМОНа, которому все равно в кого стрелять, погибнут в первую очередь самые лучшие, самые бескорыстные, чистые и мужественные люди. Потому что лучшие в таких случаях первыми идут на баррикады - и первыми же гибнут. Судьбой же нашей "политической и экономической элиты" я нисколько не озабочен – они будут отсиживаться все это время в тех странах, где уже успели обзавестись и "хатыночками", и банковскими счетами, и вторым гражданством."
"

9

нічого страшного, на них телеграфних стовбів вистачить. До речі ламаїзм, який стоїть на феодалізмі і на запереченні буття до українського світогляду не має відношення. Хоча ради бога, не всі ж повинні під одну дудку співать. Благо українці це дозволяють.

Востаннє редагувалося Дід Артім (18 Mar 2011 12:40:43)

10

щодо інфатильності. Нажаль це так. Цьому є причини. Іх багато. Держава повинна будуватися з низів, тоді демократичний принцип спрацює.  В нас ні. Фактично оті ради робочих. селянських і солдатських депутатів і рух до соціалізму - це був рух до демократіїї. І це не Ленін придумав. Він цим скористався. Треба вивчати махновщину. Люди сходилися на раду і вирішували свої проблеми. І це була не утопія, це була реальність. Тюрем навіть не було. Порушника карала рада, правда часто розстрілювали. Дуже символічно що комуністи повернулися до ненависного їм капіталізму, тим самим відкинувши країну знову до революційного стану. Класова ненависть. Довіри нема. Культура гуляє десь сама. За таких умов нею ніхто займатися не буде. Хто буде думать про культуру, якщо нема соціальної забезпеченості? А в неї треба теж вкладати кошти. Нас привчили що "про нас подумає партія" ще з радянських часів. Ну і частка молодого населення в нас навіть по відношенню до тих же арабських країн де палають революції низька. В нас стара нація, одні пенсіонери, які боротися не будуть. Молодь і студенство вже не робить політики, вибори Черновецького це засвідчили. Це також політика. Демографічний рівень. До військового протистояння вони не підпускають. Люди будуть повільно вмирати з голоду на чорноземах наче в пустелі, гризти один одного, хоча що шахтарі що люди на заході чи в Росії, повільно, повільно йдуть одниш шляхом... в могилевську губернію, як казав Махно. Голод, + відсутність культури на яку спертися і + ненависть один до одного, коли нема плеча товариша, - запорука того що люди не візьмуть в руки зброю. Тому треба робити протилежне.

Востаннє редагувалося Дід Артім (18 Mar 2011 13:30:16)

11

Дід Артім написав:

Треба вивчати махновщину.

і сюди притягнув   big_smile

12

Крук написав:

Открытое письмо Дорже Жамбо Чойдже-ламы в редакцию газеты "Московский комсомолец в Донбассе"

пс

Вибачте за те, що довго не відповідав - в останній час дуже рідко зазираю на цей (та інші) форуми.
У так званого Дорже Жамбо я навчався в період 1988-91 роки - загалом 3(три) роки. Водночас зі мною навчалися мої співкласники Олександр Махно, Вадим Кравченко і Сергій Коростельов. Щодо останніх двох. Вадим Кравченко першим із нас зрозумів, що Мужчиль Олег Володимирович (так справжнє ПІП людини, що називає себе Дорже Жамбо) є самозванець. Вадим згодом пішов від ОВМ (буду називати його скорочено для зручності) спершу до "Білого братства", але швидко звідти пішов до вайшнавів ("Общєство сознанія Крішни"). Але у віці 19 років Вадим Кравченко трагічно загинув - діагноз лейкемія.
Мої сумніви у справжності традиції ОВМ почалися спершу із бесід із Вадимом, а згодом отримали багато інших підтверджень. Зокрема, в 1990-91 рр. я зі згоди самого ОВМ почав публікацію низки статей про будізм і зокрема т.з. "орден лунг-жонг-па" в місцевій газеті "Пілігрім". Головним редактором газети був на той час головний спеціаліст ради у справах релігій Донецької ОДА Козловський І.А. (нині - декан філософського факультету Інститут штучного інтелекту в Донецьку). Через Козловського я вийшов на ряд інших людей, що цікавилмя будізмом - і через спілкування з ними виникла ідея створення першої в УРСР будійської громади. Цю громаду було названо "Махасангха",зарєстровано в листопаді 1991 р. (за радянської влади ще). На той момент "Махасангха" була першою в УРСР будійською офіційно зареєстрованою організацією - і третьою взагалі в СРСР (після Москви і Ленінграда). Першим і безсмінним головою "Махасангхи" був Філоненко Сергій (нині будійський монах японського ордена Ніппондзан-мьоходзі - але про це згодом).  В Раду громади входило ще три особи - дехто Міскін Роман, дружина Сергія Світлана Філоненко і ОВМ. Себто керівний орган громади складався із 4-х осіб. Але буквально з самого початку ОВМ став проводити деструктивну політику в громаді, вимагати, щоб саме його було обрано головою, шантажував виходом із складу громади і таке інше. На початку 1992 р. Радою громади в більшості голосів ОВМ було запропоновано вийти не тільки із складу Ради громади, а й взагалі із "Махасангхи". Тому на початку 1992 р. ОВМ зарєстрував свою власну громаду під назвою "Ваджра". Але, на жаль, незважаючи на документи, за якими легко віслідкувати всю справжню хронологію подій, ОВМ розповсюджую думку, нібито він перший на Україні створив першу ж будійську громаду - це не відповідає дійсності і ОВМ, м'яко кажучи, лукавить.
Також на цей період припадає остаточній розрив відносин між Міскіним Р. і ОВМ - зокрема, через звинувачення ОВМ, нібито я публікую в газеті "Пілігрім" якісь там "секрети школи лунг-жонг-па". Всі публікації у мене зберіглись ще й досі - і ніякими "секретами" взагалі не являються: вони всі прекрасно відомі із книжок Розенберга, Реріхів і т.д., себто абсолютно відкритої літератури, де її свого часу запозичив і сам ОВМ. Але останню публікацію про "технічний арсенал" школи ОВМ було скасовано за згодою редакції і автора публікацій.

Далі буде.

Востаннє редагувалося Валентиныч (30 Mar 2011 15:19:18)

13

Крук написав:

пс

Продовження

Ще ДО РЕЄСТРАЦІЇ громади "Махасангха" завдяки Козловському І.А. до Донецька було запрошено мандруючого японського монаха ордена Ніппондзан-мьоходзі Дзюнсея Терасаву, який і прибув із візитом до Донецька на початку листопада того ж 1991 р. Це був перший візит справжнього носія будійської традиції в м.Донецьк. На той час мій співкласник Сергій Коростельов після закінчення школи поїхав до Бурятії, де було створено перший набір до будійської духовної школи при Іволгінському дацані. Але навесні 1992 р. був змушений покинути навчання і повернутися до України. В другий візит Дзюнсея Терасави Сергій став його учнем і мандруючим монахом - і досі являється особистим учнем Дзюнсея і його довіреною особою.
Себто враховуючи розрив із ОВМ спершу Вадима Кравченка, згодом мого, а потім і Сергія Коростельова, із 4-х учнів ОВМ від нього пішло троє. Взагалі, "ротація кадрів" у ОВМ - постійне явище. В чому ж полягає розчарування діяльністю ОВМ, що від нього уходять люди?
Давайте подивимося на канву подій.
Моє особисте знайомство з ОВМ сталося наприкінці літа 1988 р., коли я із О.Махно записувався на секцію таіландського боксу в одному із СК. Серед цього ажіотажу ми побачили молодика, який сперечався з одним із тих прохіндеїів, що куркулились на ниві бойових мистецтв. Підійшли, познайомилися, запитали, чи він вміє щось? Пішли до парку, де ОВМ нам продемонстрував кілька вправ з ушу. Домовилися, що якщо буде група не менш ніж 10 осіб, за 5 карбованців в місяць він буде проводити заняття. Взимку через оренду спортзала сумма підросла до 10 і згодом 15 карбованців.
Весь перший рік ОВМ дава спершу техніку карате, запозичену з книжки Хаберзетцера (причому першлго видання, де він прямий удар кулаком називає не чоку-цкі - а чомусь кара-цкі), а другу половину року немов би ушу (це були комплекси чанцюань, запозичені із московських плакатів - але з ритмікою карате через необізнаність самого ОВМ на той час в справжньому ушу). Ніяких згадок про "секретний орден лунг-жонг-па" у ОВМ ще не було - цей орден тільки ще створювався в голові самого ОВМ. І сам ОВМ на той час був просто Олег або Олег Володимирович - і ніяким Дорже Жамбо ще не пахло.
Ситуація змінилась влітку 1989 р., коли ОВМ через особисті причини перебрався до Луганської області і вийшов на контакт із школою Скубаєва "Ша-фут-фань" і школою Ісмаїлова "Ху-лун-цюань". В результаті цих контактів ОВМ запозичив низку ідей, на базі яких і створив свій міф про нібито "тібетський орден лунг-жонг-па", з носієм якого він нібито познайомився у своє відрядження до Бурятського АО Читінської області, де знаходиться Агінський дацан. за легендою ОВМ, біля цього дацану оселився нібито дісидент із Тібету, який втік від "культурної революції" з КНР до СРСР. Звали нібито його Чаб-чхен-па. І ось цей Чаб-чхен-па нібито передав ОВМ всю техніку школи лунг-жонг-па і таке інше.
Але тут виникає низка питань. По-перше, чому цей Чаб-чхен-па втік із КНР саме до СРСР? Із вогня да в полимя? Вже нісенітниця - і вибір чудернацький (з таким же успіхом від Мао можна було втекти до Пол Пота, чи із пащі тигра "сховатися" в пащі вовка), і дуже далеко (реально Тібетскьий АО КНР від Бурятського АО СРСР відділяє ще й Монголія, це дуже далекий шлях). Індійський варіант втечі був би і набагато ближчим, і логічним - саме в Індію втекли або емігрували і уряд Далай-лами, і більшість тібетських лам, і майже 100.000 етнічних тібетців.
Потім як часто тренувалися Чаб-чхен-па і ОВМ? ОВМ після закончення лісогосподарського технікуму потрапив за розподілом до Бурятського АО. І там працював всього 3 роки, а потім повернувся до України. Отже, максимум він міг займатися не більше 3-х років. Але нам розповідав про 25 років навчання. Звідки взялись ті два десятки років?
Далі. Добряча половина технічного арсеналу лунг-жонг-па створювалася прямо на наших очах - ОВМ вигадуава комплекси формальних вправ, технічні комбінації і на нас же все це відпрацьовував. На питання, що це таке, він говорив, що він нібито "пригадує техніку школи". Насправді ж він її просто створював.
Якщо придивитись уважно до технічного арсеналу і розповідей про цей орден лунг-жонг-па", то видно, що частина ідей і технік дійсно запозичена із школи ша-фут-фань, а частина із киргизської ху-лун-цюань - обидві школи є типовим "доморощеним самопалом" на базі карате і бурхливої уяви ії керівників. Деякі техніки ОВМ запозичив у справжнього майстра вовінам Фам Зуі Зуі, який відкрито на той час викладав у Луганській області (згодом Зуі перебрався до Одеської області, де мешкає і викладає понині).
Таким чином основний блок ідей і технік цієї лунг-жонг-па було створено або запозичено ОВМ на протязі трохи більше року (89-90-й роки).

Далі буде

14

Крук написав:

пс

Закінчення

Після розриву відносин між мною і ОВМ на початку 1992 р. через мої підозри у самозванстві ОВМ, на протязі цього року сталися інші цікаві події. Громада "махасангха" запросила до Донецька на проведення першого в історії України будійського рітріту корейського монаха Вон Мьон Синіма, учня патрірха дзенського ордену Чогьо Сон Чоль Синіма. Цей тижневий рітріт було проведено в травні 1992 р. в м.Слов'яногірськ (нині Святогірськ). Завдяки контактам з закордонними будійськми організаціями з'явилася змога отримувати справжню інформацію і будійські практики, як то кажуть, з перших рук. В світлі цього діяльність ОВМ і його самопроголошеного "ордена лунг-жонг-па" стала викликати ще більше глузування. Восени 1992 р. Донецьк відвідав Алекс Берзін, референт нинішнього Далай-лами XIV, людина енциклопедичних знань, яка має доступ до всіх архівів в Дхарамсалі, резиденції Далай-лами в Індії.. На конференцію заявився і ОВМ із своїм новим набором "учнів" - всі в чорних одностроях а-ля Сьоріндзі-кемпо. Присутні, знайомі з ОВМ, задали питання Берзіну щодо "ордена лунг-жонг-па". На що референт відповів, що йому не знайомий цей "орден" - і такого взагалі ніколи не існувало в тібетському будізмі. На зустрічне прохання Берзіна назвати лінію передачі, ОВМ засмутився, почав плутатись і нічого толком не сказав. На той час ОВМ навіть плутався, до якої із основних школ ваджраяни віднести свій "орден" - чи то до Сакья-па, чи то до Карма-па, чи то до Кадам-па, чи то до Нінгма-па. Вже згодом, набагато пізніше, наприкінці 90-х років, ОВМ запросив до себе в гості мандруючу монахиню школи Нінгма-па, що дає йому змогу зараз розповідати, що він нібит представляє лінію Нінгма-па. Але в 1992 р. ОВМ і сам не знав, до якої лінії "належить" його самопроголошений "орден".
Було питання і про нібито тібетське бойове мистецтво "маг-цзал". На що Берзін відповів, що в Тібеті взагалі не було ніяких бойових мистецтв - а т.з. тібетські школи ушу Хоп-гар-лама і Лама-пай є сучасним витвором китайців для потреб Заходу, себто до суто Тібету вони теж не мають ніякого відношення. Спроба ОВМ заперечити про "доб-дога", нібито вони володіли такими знаннями, Берзін досить аргументовано спростував і це закид. Потім Берзін запропонував ОВМ поспілкуватися тібетською мовою - чим взагалі загнав ОВМ в глухий кут і викликав сміх присутніх. Роздратований ОВМ покинув конференцію.
Згодом в ЗМІ стали з'являтися статті, що "орден лунг-жонг-па" став типовою тоталітарною сектою, було кілька скандалів і публічних справ. Деякий час ОВМ знаходився в Києві, де й став членом "Тризубу". До речі, покинув Київ ОВМ не через участь в цій організації, а за досить неблаговидні спроби за межею законною діяльності. Після 1992 р. я з ОВМ не підтримую жодних контактів, мені зовсім не цікава його діяльність, бо не вбачаю ніякого сенсу спілкуватися із самозванцем.
Час від часу на окремих форумах я виношу відому мені інформацію про створення "ордену лунг-жонг-па", що дуже роздратовує "учнів" ОВМ і викликає шалений шквал надуманих звинувачень. Зокрема, серед братства "Сокіл" є досить стійка уява, нібито "Міскіна ізгналі із будійськох громади". Ну, у мене одразу запитання - про яку громаду ми говоримо? Про самопроголошену тусовку імені ОВМ? Бо наявні документи свідчать навпаки - що Міскін був одним із фундаторів першої на Україні офіційно зарєстрованої будійської громади "Махасангха" і тривалий час був одним із її керівників (до 1995 р. включно), а вигнали із "Махасангхи" якраз саме ОВМ. І свою власну громаду "Ваджра" ОВМ зареєстрував пізніше на кілька місяців.
Щодо "української діяльності" ОВМ. З самого початку нашого знайомства ОВМ ніколи не ховав своїх націоналістичних уподобань. З ОВМ були досить цікаві бесіди на ці теми - зокрема, обговорення статті Л.П.Безклубого в "Техніці-молоді" і творів Олеся Бердника. Хоча про себе ОВМ розповідав, що у нього багато циганської крові - саме прізвище Мужчиль є циганським, а не українським. Мовляв, бабка у нього була знахаркою-травницею і т.д. Тому наскільки уживаються в одній людині українсько-циганські гени і тібетські уподобання, мені невідомо - то є особиста справа самого ОВМ.
Якщо когось цікавить подальша діяльність Міскіна-буддіста, то в 1996 р. він вийшов із складу "Махасангхи" і став одним із засновників нової будійської громади "Пуль-тхо" і її заступником голови. Громада "Пуль-тхо" за статутом дотримувалась традиції корейського дзен-будізму лінії Чогьо, а громада "Махасангха" на чолі з С.Філоненко перереєструвалася, змінила назву на "Махасангха-Ніпондзан" і за статутом стала дотримуватися лінії японського ордена Ніппондзан-мьоходзі (це відгалуження школи Тендай). Оскільки з 2004-05 року голова "Пуль-тхо" Олег Бондарєв фактично відійшов від справ і громада опинилась на межі зникнення, шляхом домовленостей було прийнято рішення про переобрання керівного складу громади. Всю роботу по збору документаціїі переобранню керівництва організував і провів Міскін Р. - також було оновлено склад всієї громади. Від запропонованих посад цей дехто Міскін відмовився і фактично віддав громаду і керівництво неї в молоді руки - в 2009-10 рр. було проведено перереєстрацию громади "Пуль-тхо" на засадах дотримання традиції корейського будізму (тільки спорідненої з Чогьо школи Кван-ум), створено сайт громади, проведено низку рітрітів із запрошенням одного із відомих майстрів дзен школи Кван-ум Ву Бонг Сон Саніма. На даний час я повністю відійшов від активної організаційной діяльності в громаді "Пуль-тхо", але залишаюсь в її складі. Так що і тут ніхто нікого "не ізганяв".

Ну і наприкінці питання до Крука - що саме Вас цікавить в моєму ставленні? Ставлення до заклику ОВМ в прессі? Це є особистою справою самого ОВМ. Чи щось інше?
Будь ласка, задайте питання більш конкретніше - і я дам Вам відповідь.
Своє ставлення до особистості ОВМ і його діяльності (принаймні, в період 1988-91 років), я освітив вище. Моє ставлення до цієї людини за всі ці роки не змінилося ні на йоту: ОВМ - це типовий самозванець від будізму. А тому досить смішно виглядають  і всі ці заклики від самозванських псевдо-будійських організацій.

З повагою.

P.S. опереджуючи Ваше питання щодо "першого будійського монастиря" в с.Ольгінка Донецької області, то цей заклад був зареєстрований через судову тяжбу - і взагалі це стало можливим лише через недосконале законодавство в сфері релігійних відносин. Бо цей "монастир" являє собою дуже гіркий образчик архітектурного безвкусся і еклектичних вигадок ОВМ на зразок не менш еклектичного храму Скубаєва в Черкасах. Якби Ви побачили, зокрема, храми Хеінса або Судокса чи Сонгванса в Південній Кореї - Ви б зрозуміли, про що йде мова.
Дуже близьке до ольгинського "псевдо-монастиря" за духом і типом є таке явище, як "ашрам йоги" в Криму самопроголошеного Гуру Вішну Дева (самозванця Мінцева В.В.). Ті ж самі методи зомбування, і брехня, яку возвели в абсолют.

Востаннє редагувалося Валентиныч (30 Mar 2011 16:27:01)

15

Валентиныч написав:

Ну і наприкінці питання до Крука - що саме Вас цікавить в моєму ставленні? Ставлення до заклику ОВМ в прессі? Це є особистою справою самого ОВМ. Чи щось інше.
Будь ласка, задайте питання більш конкретніше - і я дам Вам відповідь.
Своє ставлення до особистості ОВМ і його дійяльності (принаймні, в період 1988-91 років), я освітив вище.

З повагою.

Дякую за розгорнену відповідь.
Те що було 20 років тому - це вже історія.
Яка ваша думка щодо рівня майстерності Дорже Жамбо у бойових мистецтвах на даний час і чи дійсно він спеціаліст в плані бойової підготовки як кажуть?

Востаннє редагувалося Крук (30 Mar 2011 21:55:31)

16

Крук написав:

Дякую за розгорнену відповідь.
Те що було 20 років тому - це вже історія.
Яка ваша думка щодо рівня майстерності Дорже Жамбо у бойових мистецтвах на даний час і чи дійсно він спеціаліст в плані бойової підготовки як кажуть?

Пане Крук!
Нажаль, особисто я не спілкувався з Дорже-Мужчилем майже оті всі 20 років. Тому я не можу сказати щось конкретне про рівень його майстерності чи незграбності на сьогодні.
Але я можу сказати, що я знайомий з двома система комплексної бойової підготовки, які повністю відповідають вимогам сучасності - це спас в традиції Безклубого (мля, нажаль через силу-силенну прохіндеїв, що юзять назву "спас", доводиться постійно підкреслювати, що спас саме в традиції ЛПБ) і скобарь (точніше, його більш рання версія РБ ШВР КВО, себто рукопашний бій школи військової розвідки Київського військового округу). Ці дві школи дуже близькі одна до іншої і за технічним арсеналом, і за методикою підготовки - близькі, але, звісно, не тотожні.
Може це вам здасться дивним, але я вважаю (і досить небезпідставно), що отой протоскобарь, тобто РБ ШВР КВО, якому навчався батько Андрія Грунтовського, Вадим Йосипович Грунтовський в 1953 р. в учбовому центрі в Броварах, є теж відгомоном української військової традиції. Бо люди з не південно-руським (=українскьим) генно-менталом не здатні засвоїти ні гойдкові рухи спасу, ані пластику РБ ШВР КВО. Це перевірено багато разів на протязі багатьох років і підтверджується досвідом багатьох інструкторів.
Тому якщо вас цікавлять якісь східні (чи подібні до східних) фокуси - будь ласка, спробуйте і Дорже. Чим він гірший за інших вигадників і казкарів від східних БМ? Але якщо вас цікавить справжній бойовий досвід, причому в складі комплексної підготовки - то особисто я вважаю, що краще, ніж вітчізняні розробки, вам не знайти.

З повагою.

P.S. Можу сказати, що ОВМ - досить талановита людина. Але свій талант він розтратив, нажаль, не на корисні справи - а на вгамування своєї зверх-амбіційності. Мені дуже шкода, що людина так розтринькує свій талант.
Тому попри всі негаразди і те саме "колишнє" я хочу побажати ОВМ тільки всього найкращого.

Востаннє редагувалося Валентиныч (30 Mar 2011 21:53:12)

17

Відносно комплексної бойової підготовки, то зі своїми уподобаннями я вже визначився.
Та й від буддизму я далекий, тому мені важко сказати хто "кошерний" а хто ні  smile.
Але громадянська позиція (висловлена публічно) Дорже Жамбо мені близька.

Якщо людина бореться за Край за свободу українського народу - я схиляю голову перед ним.
Тим більше заслуговує на повагу те, що чоловік маючи предків не тільки українського роду (з ваших слів) так віддано і послідовно відстоює інтерес Украни і українства. Це гарний приклад в тому числі і для деяких учасників нашого форуму.

18

Крук написав:

Відносно комплексної бойової підготовки, то зі своїми уподобаннями я вже визначився.
Та й від буддизму я далекий, тому мені важко сказати хто "кошерний" а хто ні  smile.
Але громадянська позиція (висловлена публічно) Дорже Жамбо мені близька.

Якщо людина бореться за Край за свободу українського народу - я схиляю голову перед ним.
Тим більше заслуговує на повагу те, що чоловік маючи предків не тільки українського роду (з ваших слів) так віддано і послідовно відстоює інтерес Украни і українства. Це гарний приклад в тому числі і для деяких учасників нашого форуму.

Ну, можу вас порадувати, що ОВМ - перший український націоналіст з Донбасу, якого я зустрів свого часу в своєму житті. Всі інші були із західних регіонів.
Я нічого не маю проти того, що ви там перед кимось схиляєте голови. Голова ваша - робіть із нею, що завгодно)))
Тільки я так і не зрозумів, в чому полягало ваше питання? Ви хотіли в черговий раз, аби я публічно висказав своє ставлення до ОВМ-Дорже? У вас знов якась ігра почалася? На кшталт впіймай Міскіна за язика?))) Так свою позицію я ніколи і не ховав, і вона завжди була чіткою і послідовною - чом би вам і переді мною не схилити голови? (звісно, жартую)
Щодо ОВМ можу додати, що попри все, цій людині я дуже вдячний. Зокрема після трирічного спілкування з ОВМ у мене неабиякий нюх на тоталітарні секти розвинувся)))) Тому коли якась коняка з намірами охмурьожу пастви тільки-но ротяку свою розкриє - я вже знаю, що тут і до чого)))
Але я вдячний ОВМ не тільки за приклад, що і як не треба робити (бо негативний приклад - теж цінний життєвий досвід), але в деяких питаннях і за позитивний досвід. Просто коли зустрічєш справжніх носіїв традиції (що спасу, що будізму) - на тлі таких людей одразу стає зрозумілим, що є справжня традиція, а що є самозванство. На цьому і грунтується моє ставлення до ОВМ - бо було і є з ким порівнювати.
Але і самозванці теж потрібні. Бо, трохи перефразуючи євангельский вислів: "Шляхи Дхарми несповідимі". Часто аби навернути людину до справжього джерела, треба дати ій зустріти спочатку брудну калюжу. Бо після цього чисту і прозору джерельну воду будеш цінувати стократ.

З повагою.

19

Валентиныч написав:

Ну, можу вас порадувати, що ОВМ - перший український націоналіст з Донбасу, якого я зустрів свого часу в своєму житті. Всі інші були із західних регіонів.

перший націоналіст Донбасу - це визнання  smile

Валентиныч написав:

Я нічого не маю проти того, що ви там перед кимось схиляєте голови. Голова ваша - робіть із нею, що завгодно)))
Тільки я так і не зрозумів, в чому полягало ваше питання? Ви хотіли в черговий раз, аби я публічно висказав своє ставлення до ОВМ-Дорже? У вас знов якась ігра почалася? На кшталт впіймай Міскіна за язика?))) Так свою позицію я ніколи і не ховав, і вона завжди була чіткою і послідовною - чом би вам і переді мною не схилити голови? (звісно, жартую)

Романе, я зробив помилку що задав це питання вам публічно. Потрібно було через приватне повідомлення. Але вже як вийшло.

Валентиныч написав:

Щодо ОВМ можу додати, що попри все, цій людині я дуже вдячний. Зокрема після трирічного спілкування з ОВМ у мене неабиякий нюх на тоталітарні секти розвинувся)))) Тому коли якась коняка з намірами охмурьожу пастви тільки-но ротяку свою розкриє - я вже знаю, що тут і до чого)))
Але я вдячний ОВМ не тільки за приклад, що і як не треба робити (бо негативний приклад - теж цінний життєвий досвід), але в деяких питаннях і за позитивний досвід. Просто коли зустрічєш справжніх носіїв традиції (що спасу, що будізму) - на тлі таких людей одразу стає зрозумілим, що є справжня традиція, а що є самозванство. На цьому і грунтується моє ставлення до ОВМ - бо було і є з ким порівнювати.
Але і самозванці теж потрібні. Бо, трохи перефразуючи євангельский вислів: "Шляхи Дхарми несповідимі". Часто аби навернути людину до справжього джерела, треба дати ій зустріти спочатку брудну калюжу. Бо після цього чисту і прозору джерельну воду будеш цінувати стократ.

З повагою.

повторююсь буддизм і все що з ним повязане мене мало цікавить, хіба для загального розвитку...

Востаннє редагувалося Крук (31 Mar 2011 23:05:38)

20

Перший націоналіст (і той авантюрист) Донбасу - це провал регіональної політики Ющенко

21

Дід Артім написав:

Перший націоналіст (і той авантюрист) Донбасу - це провал регіональної політики Ющенко

є ще Валєнтінич, який працює під прикриттям  wink (див. фейсбук)....
Але ж ми то знаємо що він насправді "прожженный" буржуазний націоналіст   lol  lol  lol

Востаннє редагувалося Крук (31 Mar 2011 23:03:17)

22

Крук, а Ви маєте якесь відношення до Братства "Сокіл"?

Дід Артім написав:

Хвойдо, глибина Ваших висновків просто вражає!  Вона показує той рівень поваги, на який Ви заслуговуєте.

23

Kelep написав:

Крук, а Ви маєте якесь відношення до Братства "Сокіл"?

Келеп,
До Братства "Сокіл" я не маю жодного відношення.
Але Братство належить до тих організацій які мені близькі ідеологічно та світоглядно.
Тому принагідно в своїх повідомленнях я згадую про діяльність Братства (обовязково з посиланням на сайт).

24

Крук написав:

є ще Валєнтінич, який працює під прикриттям  wink (див. фейсбук)....
Але ж ми то знаємо що він насправді "прожженный" буржуазний націоналіст   lol  lol  lol

Ха! Якщо за вами не слідкують, це не означає, що у вас немає паранойї)))
На фейсбук я поставив на аватару одну із своїх улюблених картинок - боєць витягує з-під овечого руна падлюку-вовкулака))) До речі, на тому малюнку якраз весь я і є - бо якось так склалося в житті, що я постійно, навіть часто сам того не бажаючи, виводжу на чисту воду всяких фантазерів і фантазії. Мабуть, карма така))))
Але на самому фейсбук я зовсім не спілкуюсь - не люблю соціальні мережі. Якісь вони недолугі, чогось в них бракує. Ота тупість, коли до кола друзів записуєш катзна кого. Або дебілкуватий обмін подарунками. От якби мені через соціальну мережу кур'єрською службою хтось би могорича поставив - о, то було б діло.Аа так - примари хворого розуму для тінейджерів оті соц.мережі)))

І ще на додаток - я не буржуазний націоналіст))) Я буржуїв на нюх не переношу. І щодо націоналізму я теж дуже обережний - націоналіст націоналісту велика різниця. За ідеологією мені ближче те, що колись Нестор Іванович намагавася побудувати - а сучасними термінами це називають конвергенція найкращих рис капіталізму і соціалізму))))) Нажаль, за 20 років в Україні зробили конвергенцію найгірших рис капіталізму і соціалізму. Радує тільки те, що у москалів гірше в рази))))))))))))))

25

Валентиныч написав:

конвергенція найкращих рис капіталізму і соціалізму)))))

а ви, шановний пане, як то кажуть, розумієтеся на збоченнях...   big_smile
як на мене така конвергенція призведе тільки до утворення двох нових гібридів: недокапіталізму та недосоціалізму  smile