Re: Характерництво ,як система езотеричних знань та практик .
Розмови "ні про що " видалятиму. Дотримуйтеся теми обговорення. Доречі, трохи пізніше тему перенесу у відповідну гілку, оскільки заявлена тема не відповідає розділу.
Характерник - форум про козацькі таємниці
самовдосконалення, пошуки істини, гартування, осягнення світу, мольфарство, езотерика, українська духовність...
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Характерник - форум про козацькі таємниці » Світогляд, духовність, вірування » Характерництво ,як система езотеричних знань та практик .
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Розмови "ні про що " видалятиму. Дотримуйтеся теми обговорення. Доречі, трохи пізніше тему перенесу у відповідну гілку, оскільки заявлена тема не відповідає розділу.
А тепер до справи. Справжнім характерником не можно стати, ніяки тренування в цьому не допоможуть. Воно або є або нема і тут нічого не вдієш. І якщо ви цього ще не відчули то вже і не відчуєте...
Тобто ти вважаєш себе характерником від народження , богообраним ...
А всм іншим , кому так не по таланило ,як тобі , дулю під ніс ?
Я правильно тебе зрозумів ? Да ви , егоїст , шановний
Доречі , звідкіля в тебе такі пізнання про характерництво ? Якщо майже всі знання про цю практику , його філософію та систему вправ , майже втрачено . Атже в наш час характерництво тільки відроджується по зернинам , завдяки тим кому не байдужа спадщина пращурів .
Які підстави мають твої заяви про те - ким є характерники , чи як ними стати або не стати ?
Востаннє редагувалося Shivaya (02 Mar 2011 23:17:36)
Якшо ти зацікавився хочаб питанням характерництва - ти вже зможеш стати характерником. Є звісно люди які шось уміють від народження, але таких не багато... Кажу з власного досвіду: я від народження нічого не вмів. Краєм вуха десь почув про характерників і мене це зацікавило Дуже Сильно. От тепер починаю практикувати по трохи і шось з того виходе. Не зразуж гори перевертати...
Великий обсяг інформації (вмінь) характерництва на одну голову оселедченка без вірних порад вчителя (справжнього характерника) - то є біда!!!
Великий обсяг інформації (вмінь) характерництва на одну голову оселедченка без вірних порад вчителя (справжнього характерника) - то є біда!!!
як на мене:
характерний козак - це стан оптимального компонування і синхронізації тіла і духу. цей стан "зашитий" Батьками роду в нашому генно-менталі. Батьки, для досягнення вищої мети збереження..., з втілених носіїв "призначають" певну кількість тих хто потрібен в конкретний час. тоді ці нещасні заручники не з власної волі впадають в стан і виконують "брудну" роботу. це особиста людська трагедія для них і шанс на порятунок для народу. це жертва, щоб встояв рід. тут немає ні науки ні вчителів ні учнів.
тільки народився і вже бай. Нічого подібного, це дуже велика праця. І гарна школа. Васнєцов чи той же Крижанівський, хороший художник? Чого? Гарна школа. Чапкіс хороший танцюрист? Добра школа. Лейбніц, Гаус і щоб не взяли. Просто так наголову нічого не падає. Є безумовно талановиті люди, де воно саме вишкреблось, але то уже малий відсоток таких людей. Характерництво, яке було вже не буде, оскільки змінилися самі умови, що формують сам візерунок долі і сил, які з цим повязані. Хоча безумово характерництво слугує тому, хто ним володіє.Способів реалізації - нива життя.
Характерництво - це внутрішній психотип, який викристалізувався в процесі адаптації людини до зовнішніх умов життя на терені України. Фактично це первісна адаптивна магія людини. З тієї семантичної глибини черпали сили та натхнення Тарас Шевченко, Леся Українка й інші. Це брила на якій стоїть вся українська поведінкова культура. І тому, коли ми говоримо про Шевченка чи про Українку, ми мусимо говорити не про них самих як талановитих людей, а про те, що на їх прикладі інші люди повинні шукати СВІЙ канал до тієї семантичної глибини, якою являє собою характерництво. Оскільки раніше це була ціла традиція і такі люди як Шевченко, Сковорода, Кухаренко не падали на голову. В незалежній Україні назріває дуже гостра проблема кадрів і впирається вона теж в ту саму системну кризу повдінкової культури. Оскільки під загальним культурним ерзацом діти не ростуть. Нуль цілих, нуль десятих. А для того щоб досягти тієї глибини, треба багато працювать. Культура - це наполеглива праця. І генно-ментал працює, якщо тебе в дитинстві батогами виховували. Діти проходили через пекло. Те саме стосується Холодного Яру, Махновщини тощо. Це то що зараз за буккетами квітів випадає з поля зору. Оскільки людиною як такою не займається ніхто або майже ніхто. Оце треба мінять. Тут монаху можна подякувати оскільки наперекір всьому, тут процес йде в протилежному напрямку. Також можна подякувати всім ентузіастам, тим же авіамоделістам, що на самофінансуванні утримують певний рівень культури та виховання дітей і принаймні не дають йому падати далі. І тут не є головним навіть ті чи інші технічні елементи в Спасі чи навчиться дитина літать чи ні в авіамоделізмі. Тут важливий сам настрій які виникає під час контакту. Потім може навіть через багато років а може й ні, людина сама починає шукать туди проходу. Саме тому я й говорю, що героїзація того чи іншого персонажа в житті реального українця нічого не змінить. Оскільки справа не в самому персонажі, а в тому що них був дотик до правди. Той дотик має бути і в інших людей. Центральною стрижневою ідеєю в жарактерництві - є ідея людини. Тобто той самий старенький Стосовий заповіт.
Востаннє редагувалося Дід Артім (18 Apr 2011 13:11:48)
Ще одне, людина спасає себе, не вірте й не слухайте ви ту єрунду про патріотизм, націоналізм тощо. Тобто за цим стоїть справжність. Якби козаки стояли за якийсь там патріотизм чи за якісь ефемерні ідеї що набили в голову, то тієї справжності, криниці, якої так усі прагнуть годі шукать. Людина стоїть на своїх інтересах, своєї родини і народу, але це не якісь ідеї чи переконання, це конкретні інтереси. Людина ніколи не зможе вірно підійти до інтересів народу, якщо свої власні інтереси навіть сформулювати не може і прикривається загальнопатріотичними гаслами. Якби всі виходили з цієї позиції, всі політтехнології, які використовуються на базі національних сил в інтересах іноземних держав чи фінансово-промислових груп, не проходили б.
а ще один елемент це те що коли ти приймаєш рішення то ти вже знаєш що це має бути за рішення ... це якщо ти дивишся наприклад "Що, де, коли?" по другому разу, а то і третьому - всі навколо не знають правильні відповіді - а ти вже їх давно знаєш та тільки повторюєш, а люди дивуються який ти розумний...
Характерник це чітер від природи)))))
Часто помічав, що приймаючи якесь рішення, я вже знаю як зроблю. Але потім починаю все обдумувати... І частіше за все, таки приймаю той, попередній варіант. А якщо ні, то найчастіше роблю помилку.
Думаю це притаманно багатьом людям. Тільки "глюки" в психіці не дозволяють відразу приймати вірні відповіді, виникають сумніви і страх помилитися. Бракує тотальності.
alexkiller написав:а ще один елемент це те що коли ти приймаєш рішення то ти вже знаєш що це має бути за рішення ... це якщо ти дивишся наприклад "Що, де, коли?" по другому разу, а то і третьому - всі навколо не знають правильні відповіді - а ти вже їх давно знаєш та тільки повторюєш, а люди дивуються який ти розумний...
Характерник це чітер від природи)))))
Часто помічав, що приймаючи якесь рішення, я вже знаю як зроблю. Але потім починаю все обдумувати... І частіше за все, таки приймаю той, попередній варіант. А якщо ні, то найчастіше роблю помилку.
Думаю це притаманно багатьом людям. Тільки "глюки" в психіці не дозволяють відразу приймати вірні відповіді, виникають сумніви і страх помилитися. Бракує тотальності.
Хоча, тут може бути небезпека стереотипності мислення та вчинків.
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися