1

Тема: Аналог звычая

http://www.erlib.com/%D0%94._%D0%9A%D0% … %D1%8F/20/

Очень похоже на рассказы Петровича.

2

Re: Аналог звычая

каа написав:

http://www.erlib.com/%D0%94._%D0%9A%D0% … %D1%8F/20/

Очень похоже на рассказы Петровича.

З ваших слів Гетьман зрівнював козацький спосіб життя з пірацьким? Так чи ні?

пс
для інформації і для порівняння Культ воїна-звіра в козацьку добу

Востаннє редагувалося Крук (27 Oct 2010 18:08:46)

3

Прочитайте, а потом поговорим. Конкретно.
Про пиратов он не рассказывал. Про абордаж, говорил.

4

Обратите внимание на социальную структуру и порядки

5

каа написав:

Про пиратов он не рассказывал.

я так і думав...

каа написав:

Про абордаж, говорил.

а що саме? поділіться якщо не секрет (може є на відео?)... Мені недавно впала в око картина написана одним провінційним дідом-художником де три козацькі чайки штурмують турецьку галеру...

каа написав:

Вячеслав, до піратів мені цікавости немає жодної бо чуже це мені... А про козацтво в моїй родині через дідів-прадідів збереглася добра слава і повага (так само як і до УПА)... А мій рід живе в Краю дууууууже давно (дякувати Богу)...  У вас тече значна частина неукраїнської крові (без образ, просто констатую) і тому вас тут муляє...

6

Крук написав:
каа написав:

Про пиратов он не рассказывал.

я так і думав...

каа написав:

Про абордаж, говорил.

а що саме? поділіться якщо не секрет (може є на відео?)... Мені недавно впала в око картина написана одним провінційним дідом-художником де три козацькі чайки штурмують турецьку галеру...

каа написав:

Вячеслав, до піратів мені цікавости немає жодної бо чуже це мені... А про козацтво в моїй родині через дідів-прадідів збереглася добра слава і повага (так само як і до УПА)... А мій рід живе в Краю дууууууже давно (дякувати Богу)...  У вас тече значна частина неукраїнської крові (без образ, просто констатую) і тому вас тут муляє...

Видео нет по этой теме. Информацию выложу, позже.

По поводу муляе. Так нет. Случайно нашел этот материал. И читать начал только потому что там был написано как раз про абордаж. Но вооружение обсалютно разное. Зато организация товариществ очень похожа.

ПС. Круку. Для жидов я тоже гой. Так что обидеть меня таким высказыванием, не возможно. Но это ваша общая ущербность мировоззрения. С ними и разбирайтесь, кто из вас чистокровнее big_smile  roll

Востаннє редагувалося каа (26 Oct 2010 13:03:07)

7

каа написав:

ПС. Круку. Для жидов я тоже гой. Так что обидеть меня таким высказыванием, не возможно. Но это ваша общая ущербность мировоззрения. С ними и разбирайтесь, кто из вас чистокровнее big_smile  roll

Мені так само байдуже до юдеїв як і до піратів  big_smile
Просто дивно що ви так ненавидете тих чиї предки "розробили" релігійну доктрину, якої ви дотримуєтесь і якою пишаєтесь...

8

Крук. Вы что то путаете. Но разницы между вами нет. Принцип построения отношений с окружающим миром один и тот же.

К теме пиратства.
http://www.privateers.ru/history-backgr … ssacs.html
http://sailhistory.ru/flibusteryi-iz-zaporozhya.html
Есть интересные факты.

Востаннє редагувалося каа (26 Oct 2010 16:52:00)

9

Крук, яку мету ви переслідуєте?

Востаннє редагувалося Дід Артім (26 Oct 2010 16:58:13)

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

10

каа написав:

Принцип построения отношений с окружающим миром один и тот же.

І що ж це за принцип? Бо чесно кажужи юдейські принципи мені не дуже знайомі...

11

Xvojda написав:

Крук, яку мету ви переслідуєте?

Благородну, як завжди.

12

каа написав:

К теме пиратства.
Есть интересные факты.

Хочу спитати, а чи практикувалась піратами работоргівля? І якщо так, то чи є цьому документальне підтвердження?

Востаннє редагувалося Крук (26 Oct 2010 18:18:04)

13

трохи не в тему, але хочеться додати ще англійські командос і їх Fairbain-Sykes в часи ДСВ

14

Крук, читайте. Там все написано.

15

каа написав:

Крук, читайте. Там все написано.

Добре, я дійсно дуже з далеку почав  big_smile

Задам питання по іншому: чи є зафіксовані в достовірних джерелах факти, що козаки підчас своїх морських рейдів продавали взятих в полон цивільних осіб/ворожих військовиків на невільничих ринках в рабство?

16

Я такого не слышал.

17

каа написав:

Я такого не слышал.

А про піратів можете сказати теж саме?

18

не можна. Каперство. Негри в Америку не навимашки через Атлантичний океан поплили й не добровільно. Той же Морган. Лицар до речі. Королева Англії, яка й досі маєсвої колонії символічні формально, а неформально невідомо. Ось переді мною книга мого дитинства, вина дитячих мрій Роберта Александровича Штильмарка "Наследник из Калькути". В ній автор засуджує капіталізм, первинне накопиченн капіталу той час. Лудити. Геть машин! Внаслідок автор був зактований комуністами в гулазі. Так от в цій книзі прототипом піратів виступають два ключові герої роману - це кривавий і страшний капітан  шхуни"Чорна стріла" Одноглазий Диявол Луіс Бернардіто ель-Горра та його помічник бунтівник Джакомо Леопард Греллі, спочатку босяк, внаслідку сер Френсіс Райленд віконт Ченсфілд, крупний судновласник і работоргівець, пер Англії.

Востаннє редагувалося Дід Артім (27 Oct 2010 18:54:45)

19

Крук. Зачем мне приписывать то, о чем я не говорил? Куда вы меня хочете завести, я пронял еще с первого вашего поста.
Я говорил о схожести внутренних взаимоотношений в пиратском братстве. А не деятельности в целом. Прежде чем задавать дурные вопросы прочтите текст.
А потом, если будет время и желание, обсудим СХОЖИЕ моменты и РАСХОЖДЕНИЯ.
Хотите поговорить о работорговле, заведите другую тему.

20

цікаво в умовах палубної качки чи навіть безпалубної чайки гойдок працює?

21

каа написав:

Я говорил о схожести внутренних взаимоотношений в пиратском братстве. А не деятельности в целом. Прежде чем задавать дурные вопросы прочтите текст.

Вячеслав, внутрішні взаємовідносини членів групи напряму визначають її взаємодію із зовнішнім світом ("деятельность в целом"). І навпаки...

Відмінність у ставленні до работоргівлі - є однією з фун-да-мен-таль-них відмінностей між вказаним вами "аналогом звычая"  big_smile  і Звичаєм.

Х з пальцем теж в чомусь схожий, але між ними фундаментальна відмінність  big_smile (як на мене) і в результаті обговорення їх "СХОЖИЕ моменты и РАСХОЖДЕНИЯ"  big_smile  втрачає сенс (як на мене).

пс
Перепрошую за "дурість", що захищаю рідне... smile.

Востаннє редагувалося Крук (28 Oct 2010 14:03:33)

22

Xvojda написав:

цікаво в умовах палубної качки чи навіть безпалубної чайки гойдок працює?

Когда у тебя поверхность уходит из под ног, столь же эффективно передвигаться обычным шагом уже не выйдет.
Гойдки.
Но, только, при движении по льду, по пересечённой местности, например, практически всё инерционные моменты, которые движут твою тушку, ты создаёшь сам. При качке, наоборот, большей частью - гасишь инерционные моменты среды.
Ну, по крайней мере, лично для меня, биомеханика, наработанные принципы движения -  в гойдке - именно что и помогли намного эффективнее, уверенне передвигаться по тому же раскачивающемуся на поворотах и ухабах транспорту.

Востаннє редагувалося Arias (28 Oct 2010 14:22:37)

23

Крук. Ну так и не сравнивайте. Вас же не заставляют, правда? Тем более что Х и палец для вас чем то схожи. Даже не хочу комментировать ваше воображение.

24

Стосується Крука і Каа : або ви спілкуєтеся по темі, або дописи не по темі будуть видалятися. Не цікавить піднята тема - мовчимо. Цікавить - обговорюємо підняте питання.

25

каа написав:

Крук. Ну так и не сравнивайте. Вас же не заставляют, правда? Тем более что Х и палец для вас чем то схожи. Даже не хочу комментировать ваше воображение.

От-от, уява в мене дайбоже big_smile. Але ви із своїми піратами також не по дитячому "включили уяву":D
От і сталося, перефразовуючи вислів вашого народу: "кто к нам с пиратами придет - тот от пальца и погибнет! big_smile"
(це був жарт, без переходу на особистості  smile, козаки ж бо охочі до жартів (не знаю як щодо піратів)...  )

монах написав:

Стосується Крука і Каа : або ви спілкуєтеся по темі, або дописи не по темі будуть видалятися. Не цікавить піднята тема - мовчимо. Цікавить - обговорюємо підняте питання.

та як тут мовчати коли мене в пірати "фарбують"?  big_smile

і, доречі, я по темі пишу: розкриваю фундаментальні відмінності   big_smile і заперечень на свій перший аргумент я не побачив. Тому я ще трішечки почекаю і напишу наступний...

Востаннє редагувалося Крук (28 Oct 2010 21:10:15)