1

Тема: З теми про семінар в Коростені

монах написав:

Хто хоче, той шукає можливості. Хто не хоче - шукає виправдання.

Полностью согласен.
Але.. самого "спасу" (від Безклубого) не так вже й багато. Принаймні, такий висновок роблю я на основі власного, досить скромного, досвіду. 
Тримати ж цьому досить тривалий час пересічну людину неможливо.
Має бути нагальна необхідність.
Мотивація.

Бо, приміром, те, що війна точиться вже зараз, усвідомлюють не так й вже багато людей.
І засоби ведення тієї війни _поки_ не передбачають відвертого силового зіткнення.

Востаннє редагувалося Arias (16 Apr 2010 21:09:44)

2

Re: З теми про семінар в Коростені

Але багато роботи для досліджень і відпрацювань. Мені здається я знаю як запустить колобка. Але шо знач знаю. Треба відпрацювання. І це можна використовувати в бойовій ситуації, для загального тонусу і внутрішній готовності тощо. Ми ж можемо грати. Все в одному.

Востаннє редагувалося Дід Артім (16 Apr 2010 20:21:18)

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

3

Xvojda написав:

Але багато роботи для досліджень і відпрацювань. Мені здається я знаю як запустить колобка. Але шо знач знаю. Треба відпрацювання. І це можна використовувати в бойовій ситуації, для загального тонусу і внутрішній готовності тощо. Ми ж можемо грати. Все в одному.

Воно має бути прив'язано до реального життя. Бути його частиною. Щоб, людина _розуміла_, навіщо їй це потрібно. Інакше немає сенсу.
Тренуватися? Заради чого? Це має бути саме життя.
От, раньше.. що було? - робочі рухи.
Те ж саме застосовували й на війні.
А зараз?
А зараз і того немає. Змінилися умови, які то підтримували.
Без прив'язки до реального життя, нічого не буде. Або, треба тримати людей весь час у фазі відкритого силового протистояння.
Або - шукати якусь іншу форму. Час змінився.

Востаннє редагувалося Arias (16 Apr 2010 21:44:19)

4

Найдієвіша форма, як можна зацікавити людину - це бути успішною в реальному житті.
Як воно вже буде проявлятися - питання десяте.
Щодо "спасу" Безклубого конкретно, то це може бути й ігри, й якась спортивна складова, чи ще щось інше.
В чистому вигляді, як воно є, воно в маси не піде.
Така моя думка.
Поправте, якщо помиляюся.

Востаннє редагувалося Arias (16 Apr 2010 21:50:51)

5

У мене незабаром буде алергія на слово "успішний". Особливо на його грошове значення. Зверніть увагу - зараз бути успішним - це мати багато грошей. І це успіх? А діти? Коли їх народжувати і ВИХОВУВАТИ в погоні за грошима? Помирати старим і немічним, коли ніхто води не подасть, коли поговорити ні з ким, але з кучею грошей в банку - це успіх?
Вам, шановні, мізки засрали. А ви ведетесь. Аріасе, кілька дописів вище ти писав про війну. Ми її успішно програЄмо.
Щодо "спасу Безклубого", як ти сказав, то ти бачив лише техніку рукопашного бою. Спас цим не обмежується. А спосіб життя? А світогляд? Ти, напевне, будеш сміятися, але в спасі є те, що ти називаєш успішністю. Як не дивно, воно схоже до вчень сучасних "гуру маркетингу та-всілякої-іншої-лабуди-пов"язаної-з-грошима". Але акценти там інші. Вся їхня (західна) лабуда з грошима і успішним їх зароблянням криється за словами "ти можеш". А у нас це починається зі слова стосового.
Зрештою, приїжджай до нас на табори. Там детальніше поговоримо.

6

монах написав:

Семінар відбувся. Взяло участь десять чоловік змінного складу. Абзац.

Цікава ситуація складається. Виявляється, українці (тут маю на увазі тих, хто проживає в Україні) - дуже ліниві. Зовсім нічого не хочуть робити. Як потриндіти, розповісти про свою патріотичність, любов до Батьківщини, помірятися віртуальними прутнями - так самі перші. А як підірвати свою філейну частину і зробити щось толкове - зась.

Може лижі не їдуть, а може я чогось не розумію? Може хтось пояснить? Може не варто "мєтать бісєр пєрєд свіньямі"?

Та що Ви все українців звинувачуєте, до чого тут українці? Електорат Бондаря - канонічниє кацапи, такі ж як і сам Бондарь. Ось їх і звинувачуйте у лінності в порівнянні з їхніми російськими колегами.
У Вас вистачає совісті рекламувати на українському форумі семінари цього "клінічного рабославного", і ще й з величезною зверхністю повчати та звинувачувати українців.
Бондарь паразитує на спадщині Безклубого з метою матеріального збагачення. До козацької традиції він відношення не має і сам її не визнає. Що стосується рукопашу, то для нього Спас - це система, яку можна показати за півгодини. А потім у людей з'являються такі думки, як у Аріаса: "Але.. самого "спасу" (від Безклубого) не так вже й багато."
Це результат діяльності Бондаря і йому подібних. Свідома дискредитація традиції, видавання своєї обмеженої і перекрученої інформації за "весь Спас".
Я особисто бачив у Петровича три томи матеріалів, зібраних і підготовлених ним. Один том стосувався рукопашу. Тож не треба дурити людей своїми семінарами з псевдоспасу.

7

Класно. Три томи матеріалів. А хто ще крім вас їх бачив?

8

монах написав:

Класно. Три томи матеріалів. А хто ще крім вас їх бачив?

Це все що Ви спромоглися відписати?
Добре, я відповім: живописну обкладинку одного з томів всі зацікавлені могли побачити на форумі бузи.
Ось вона:"Тільки для Спас-Пирієвих пластунів, 2 том стосу, Спадщина ..."
Всі, хто знали Безклубого, впізнають його почерк і стиль оформлення з гумором. wink
http://spas.net.ua/images/papka/for.jpg

9

Нема питань, "канонічниє кацапи" - електорат Бондаря. Причому лінивий електорат. Я правильно зрозумів?

Тоді питання поставлю інакше. А хто ваш електорат? І скільки цього "електорату" у вас займається?

Щодо семінарів з "псевдоспасу". В оголошеннях про семінар чітко говориться, що там буде викладатися певна техніка. Саме цієї техніки Бондар (зокрема) навчався у Безклубого. І саме це він і викладає. В крайньому разі не вчить вити на Місяць, як деякі. І не видає це виття за техніку спасу.

Щодо томів. Після смерті Петровича з його дому позникали навіть деякі фрагменти шпалер, де він робив свої примітки, не говорячи уже про багато іншого. Можливо і ці томи зникли так само? За однією інформацією, зараз деякі товариші готують до друку книги зі спасу. І, напевно видадуть це як свої напрацювання. Нікого ні в чому тут не звинувачую, оскільки не бачив ні самих томів, ні того що в них було, ні того хто їх "отримав". А подібні фотографії будь-хто міг зробити. У Петровича було багато подібних листочків.

Підсумовуючи. Гадити на когось ми всі можемо. Простіше всього робити саме так. А ви спробуйте зробити краще, ніж інші. Краще, ніж ті, на кого ви гадите. Тоді поговоримо. А говорити, що (наприклад) Бондар робить не так... Скажіть і покажіть як. Зробіть самі краще, ніж інші. Тоді і говоріть, що ви єдиний д"Артаньян, а всі інші - гвардійці кардинала.

10

Монаху
Ви постійно використовуєте дешевий демагогічний трюк, який називається «Сперва добейся», повна версія: «Сперва (сам) добейся того же, а потом критикуй (выступай, воняй тут, разевай хайло)». http://lurkmore.ru/Сперва_добейся - гарна стаття на цю тему, там є і варіанти відповіді для таких як Ви:
"1.Не нужно быть поваром, чтобы оценить блюдо.
2.Не нужно быть курицей, чтобы понять, что яйцо — тухлое.
3.Не обязательно быть коровой, чтобы судить о вкусе молока.
4.Не нужно быть жопой (говном), чтобы понять, что это говно.
5.Необязательно быть поленом, чтобы знать, что такое огонь.
6.Для того чтобы судить об Аде, Данте не потребовалось в нем побывать.
7.Не обязательно выпить все море, чтобы понять, что вода в нем соленая.
8.Я не пивовар, но это не делает хреновое пиво хорошим... тощо"

Я Вам пропоную четвертий варіант відповіді.

Ваш закид не має сенсу ще з тої причини, що я не займаюся з Вами чи Бондарем однією справою.
Я не провожу за гроші сумнівні семінари з Гопки-Спасу для всіх бажаючих, і не організовую бутафорських псевдотрадиційних за формою і змістом свят. Я не тренер з рукопашного бою чи масовик-затійник, а козак. Інша інформація щодо моєї діяльності Вас не стосується.

Всі інші Ваші закиди просто нічого не важать. Спочатку Ви висловили сумнів в існуванні томів матеріалів, потім погодилися, що вони могли існувати, проте хтось їх вкрав щоб написати книгу про Спас і привласнити собі ці наробки, але нікого ні в чому не звинувачуєте. То як тоді називати всі Ваші слова - пустопорожньою балаканиною? Ви не наводите жодного факту, крім своїх особистих домислів, в яких самі не впевнені. Навіщо тоді ця розмова, чи Вам просто гординя не дозволяє визнати власну неправоту?

11

Дивись чим нудить, а не тим, що словоблудить.
Поливати інших лайном - легше всього. Повторюсь іще раз - триндіти ми всі можемо. Замість десять разів сказати - краще один раз зробити. Єдине що порекомендую - поїдьте в Букрин. Зайдіть до козака Василя. Поспілкуйтесь. Ось це козак. А хто ви такий - поки-що невідомо.
Конструктив для подальшої розмови не проглядається. Тему закриваю.

12

монах написав:

У мене незабаром буде алергія на слово "успішний". Особливо на його грошове значення. Зверніть увагу - зараз бути успішним - це мати багато грошей. І це успіх? А діти? Коли їх народжувати і ВИХОВУВАТИ в погоні за грошима? Помирати старим і немічним, коли ніхто води не подасть, коли поговорити ні з ким, але з кучею грошей в банку - це успіх?
Вам, шановні, мізки засрали. А ви ведетесь. Аріасе, кілька дописів вище ти писав про війну. Ми її успішно програЄмо.
Щодо "спасу Безклубого", як ти сказав, то ти бачив лише техніку рукопашного бою. Спас цим не обмежується. А спосіб життя? А світогляд? Ти, напевне, будеш сміятися, але в спасі є те, що ти називаєш успішністю. Як не дивно, воно схоже до вчень сучасних "гуру маркетингу та-всілякої-іншої-лабуди-пов"язаної-з-грошима". Але акценти там інші. Вся їхня (західна) лабуда з грошима і успішним їх зароблянням криється за словами "ти можеш". А у нас це починається зі слова стосового.
Зрештою, приїжджай до нас на табори. Там детальніше поговоримо.

Монаше, твоя алергія на слово "успішний", то твої власні проблеми.
Бо, так виходить, що ти моїй же власній репліці нав'язав якесь своє наболіле трактування, а, потім, ще й починаєш мені про світогляд з вихованням розповідати.
Про спосіб життя, світогляд та виховання я сам можу говорити дууужеее дооовгооо.

Келеп написав:

Бондарь паразитує на спадщині Безклубого з метою матеріального збагачення. До козацької традиції він відношення не має і сам її не визнає. Що стосується рукопашу, то для нього Спас - це система, яку можна показати за півгодини. А потім у людей з'являються такі думки, як у Аріаса: "Але.. самого "спасу" (від Безклубого) не так вже й багато."
Це результат діяльності Бондаря і йому подібних. Свідома дискредитація традиції, видавання своєї обмеженої і перекрученої інформації за "весь Спас".
Я особисто бачив у Петровича три томи матеріалів, зібраних і підготовлених ним. Один том стосувався рукопашу. Тож не треба дурити людей своїми семінарами з псевдоспасу.

Келепе, нормальні в мене думки. Гілка присвячена конкретно семінарам з рукопашу, а не з козацькій традиції загалом. Тому й акцент я роблю саме на цьому, коли, тут, в цій гілці, згадую "спас Безклубого".

13

Навіщо, взагалі, все це?
Традиція, рукопаші, семінари..
Навіщо Безклубий вас всіх навчав?..
Всі ці розмови "ні про що" - в кого "школа краща, традиція глибша і т.д."

Бо, всі такі розумні, що страшне. Хтось десь щось побачив, почув.. може й зрозумів. Дехто, навіть, - карбів трошки знає і все.. щоки надули, та, кожен за традицію щось з умним виглядом згадує.
Але, зараз, нам нав'язали інші традиції й інші "вартості" і ми з цим радо погодилися. Даёшь "потреблядство"!
Ну, і як тепер?

Це не для мене потрібні відповіді.

З.І. Монаше, хочеш, винось це питання в окрему гілку, хочеш - ні. Воно завжди буде актуально.

Востаннє редагувалося Arias (20 Apr 2010 11:25:20)

14

Я не міряюсь ні з ким "у кого товщий". Хто кому рабинович покаже час. І результати роботи конкретно кожного. Нещодавно Дніпропетровська школа "Спас-Штурм" приймала участь у  змаганнях в Харкові з кемпо карате (що таке не знаю). Це був чемпіонат світу. 15 країн, 800 учасників. Бої проходили на семи килимах. Дніпропетровські спасівці  (доречі виступали в шароварах) показали наступний результат - з 13 учасників - 8 чемпіонів світу. Скажіть будь-ласка, це показник роботи? Це результат?
У мене, як тренера (і спортсмена) такого результату немає. Але є до чого рости.

15

Вітання Олександру Леонтійовичу. Жалкую що не познайомився Спасом ще 2004-го в МАУПі. А загалом розбрат в ПСБ треба прибирать.

Востаннє редагувалося Дід Артім (20 Apr 2010 18:06:44)

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

16

Друже Келепе! Як монах такий розумний і вважає що робить якусь суперсправу, спитай його, де він був, коли Леонід Петрович закликав ВСІХ до Одеси у зв’язку з протистоянням в питанні Каті-2? Де він був, а головне з ким, коли такий собі Міскін обплював все, що стоїть за ім’ям Безклубого? Де був монах, коли Україна проводжала Петровича в останню путь? Замість того, щоб самого себе спитати, цей монах задає питання іншим, причому у стилі та за технологією страхового Агента. Натомість (перепрошую тих, хто знає ситуацію, за нестриманість) активно пропонує під виглядом «вправ спасу «Кремень»  китайщину, під виглядом «секретів спасу» подає стрибки та ходіння по склу, розбивання пляшок об власну голову (особисто бачив відео, де пан Пражмовський  «налякав» довірливих діточок тим, що з другої спроби геть розрізав собі лоба) та активно заробляє на тому всьому гроші. Зрозуміло, що невиконання фінансового плану його дуже дратує. От тому й така поведінка. Все це прикриває успіхами дітей у видах спорту, з чого хочу спитати всіх: невже українці насправді думають, що, якщо Руслана перемогла на конкурсі Євробачення, ми можемо бути впевнені у тому, що українська традиція кобзарства знаходиться на підйомі власного розвитку?

17

Паша, дякую за зауваження.
Судячи з постановки питань, ви були особисто на вказаних заходах. І замість того, щоб робити те, для чого туди приїхали, шукали одного монаха. Зрозуміло. Так, мене там не було. І що далі? Ви так гарно поінформовані. Тоді ви повинні знати, що Петрович особисто сказав не приїжджати "на Катю" для спас-клубу Арена "з яким я тоді був". Зрештою, не збираюся ні перед ким виправдовуватись. Тим більше перед Пашею. Стиль ведення бесіди якого мені декого нагадує.
Скажу лише три речі:
1. Я не роблю "суперсправу", я роблю звичайну справу.
2. Велике прохання, закиньте будь-ласка в мережу відео де пан Пражмовський "налякав довірливих діточок" "з другої спроби" - посміємося разом.
3. Рахуйте гроші у своїй кишені. Ви хоч раз проводили табір для 120 дітей, не взявши з них ні копійки? Ви знаходили на це гроші?

18

СкіФу: вищезгадана Вами "Академія "Спас" до гопки-спасу відношення не має, це "спас" Притули.

На цю тему хочу опублікувати інформацію від мого доброго товариша Миколи Тютюнника:
"Господа! Обращаюсь на русском, чтобы с предложенной информацией могла ознакомиться русскоязычная часть населения планеты Земля.
Значит, внимательно просмотрел информацию касательно деятельности всеукраинской федерации «Спас», ее «академии» и способа обучения на дистанции и пришел к выводу о том, что основной задачей этой федерации и ее руководства окончательно утвердились обман и заколачивание на этом средств.
Могу еще согласится с прозвучавшим мнением об эксперименте, но такого рода эксперименты пора заканчивать, а не прикрывать словами о толерантном отношении к чужому «труду». Многие это уже давно поняли. Не поняли этого только в самой федерации. Говорю об абсолютно конкретных вещах. Вопрос спортивных техник и их соответствия спас-гопаку оставлю на потом, но все эти «мистецтва» Кремінь и Гойдка – чистейшей воды упражнения школ восточных единоборств.
Президент федерации господин Притула обучился этим упражнениям у неких братьев Никифоровых (людей, как я слышал, честных и уважаемых). Эти упражнения называются «Железная рубашка». Затем под видом так называемых «мистецтв» Кремінь и Гойдка упражнения «Железной рубашки» Притула ввел в программу занятий для спортсменов запорожской спортивной школы «Спас».
http://xmages.net/upload/b0b833b5.jpg

http://xmages.net/upload/a7facf2a.jpg

На таком зыбком основании был создан абсолютно искусственный вид спорта «Спас», ничего общего не имеющий с казачьей самобытной борьбой спас. На солянке из «Железных рубашек» и йоге выстроена и вся учебная программа «академии спаса». Абсолютно не разбираясь в ситуации, Чиновник зарегистрировал этот спорт, а господин Притула, чтобы не было вопросов со стороны тех, кто знает, что такое спас Сергея Черного и Леонида Безклубого, придумал версию о происхождении им придуманного «спаса» от дедушки Худолея, о чем лично заявил в прессе.
Материалы по этому поводу снова передаю для подготовки обзорных статей (в которых явно нуждается общественность) тем, кто это должен сделать, а руководство федерации уведомляю, что соответствующие письма будут разосланы в ответственные государственные учреждения, учебные заведения и федерации восточных единоборств. Надеюсь, что эта тема заинтересует и СМИ.
Для того, чтобы иметь более ясную картину о масштабах надувательства рекомендую ознакомиться с подготовленными мною статьями («Надвірне козацтво» та «Ліберальне козацтво»), которые я разошлю в ближайшее время.
Кстати, господин Пражмовский В., который активно торит дорогу этой лжи, возможно будет удивлен, узнав о том, что согласно документов о перерегистрации так называемой Всеукраинской федерации «Спас» (2008 год) в списках учредителей и представителей федерации он не числиться. Если говорить просто, то с юридической точки зрения вообще не понятно, существует ли реально так называемый «осередок» федерации в городе Ровно и кто его члены. Равно это относится и ко многим другим городам Украины. Вопрос: а такая уж всеукраинская Всеукраинская федерация «Спас»? 

Николай Тютюнник "

19

Дякую за відповідь.
Дивує лише підтримка цього проекту місцевим кирівництвом м.Миколаєва, та деяких громадських організацій.
попередній допис прбрав ще до вашой відповіді
Для решти в ньому йшлось про цей сайт : http://kazak-stan.net/