51

Re: Каббала

Також я трохи цікавився питанням сфірот, то мені Хаббатский раввін казав що нижня од вищщих сфірот відрізняється ступінню очищення  душі від впливу світских подразників- заздріть,бажання матеріальних речей і тп. Вищща сфера - показує вищщу точку духовного росту. тобто погляд такий: йти "до перемоги над світом". Всі, хто недосягне за життя цієї перемоги - повертається знов. А хто досях - переходе в злиття з Творцем, Який знов сам із себе народжує душу.
Виходить що досить можливе існування царя світу , який править тут в матеріі, хоче перемогти-стримати цей обіг енергії (паралізувати Творця).
Зявляється якийсь сенс буття.

Востаннє редагувалося Яша (26 Mar 2011 17:47:36)

52

конфлікт якраз і полягає, що людей тягнкть до добра, тільки вони це називають злом. Там же про що мова, про те що треба всім домовиться про єдину термінологію. І тому щоб напрвити Каббалу в зло чи добро треба нею спочатку володіти. А володіти не означає читати книжки - це впершу чергу займати позицію. Різні народи займають в цьому сенсі різні позиції. Євреї наразі займають визначальну. От і все. Чому ж і шла боротьба за артефакти, символи тощо. Хтось почав борючись з євреями, боротися з самими принципами і тут програв. Вони якраз займають єдиновірну позицію. А ми дійсно займаємось чорт зна чим. Ми займаємось виживанням і тому вирішувати такі реч природно немаожемо. Щось на зразок природного відбору. От чому ці знання були тайні. Ви ж читали - "..Но превратностями судьбы оказалась книга «Зоар» в руках вдовы рабби Моше де Леона, унаследовавшей рукопись от своего мужа, по всей видимости, не объяснившего ей о запрещении раскрывать, и по случаю отдала книгу на продажу, что с тех пор и до сего дня явилось причиной многочисленных страданий в народе Израиля». Правда одна, а перепетії довкола неї це вже інше. Хтось собі приватизував істину. А інші погодились. Але раніше люди не усвідомлювали з чим погодились і зараз погано усвідомлюють. Тому каббалістична влана наприклад є зверхницька й коррупційна. Тому це не просто так. А якби був рух знизу і враховувався цей рух і підтримувався то це б мабуть те чого хотів би Творець. Його б це задовільняло. Ви розумієте про що я кажу? Тут хочеться без мила в одне місце залізти, я перепрошую звісно. Спочатку знищить усі інституції, опустить людину до рінвя скотини. А потім показать пальцем - ба, ви усі бидло. Ну фактично да. І все це робиться чужими руками. Тому не "ми", а "ви", не "нас" а "вас". Це ж ваш рівень культури. А хто скаже, що каббалістичновоно повязано від атентних факторів і все це не просто так. На це витрачається міліарди. Одна команда знищує. Інша показує пальчик - айяяяй...

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

53

Яша написав:

Також я трохи цікавився питанням сфірот, то мені Хаббатский раввін казав що нижня од вищщих сфірот відрізняється ступінню очищення  душі від впливу світских подразників- заздріть,бажання матеріальних речей і тп. Вищща сфера - показує вищщу точку духовного росту. тобто погляд такий: йти "до перемоги над світом". Всі, хто недосягне за життя цієї перемоги - повертається знов. А хто досях - переходе в злиття з Творцем, Який знов сам із себе народжує душу.
Виходить що досить можливе існування царя світу , який править тут в матеріі, хоче перемогти-стримати цей обіг енергії (паралізувати Творця).
Зявляється якийсь сенс буття.

Бачте, світ дискретний і водночас вкладений один в один. Те що внизу те і вверху. І тому сфіроти повторюють себе на різних рівнях. Так і є. Ступінь чистоти. І нема кінцевого царя. На кожному рівні є ті ж самі стадії і ті ж самі пасивний а ктивний начала, лідер і ведений. Сенс буття зявляється, але на кожному з наступних рівней ви будете відчувати той самий решимот, себто ріно стільки ж насолоди. А якщо ви раб у духовному світі, то  ітам ви будете відчувати подавленість. Все повторюється. Тому там щось не те. Тобто в Раю де буяють трави і цвіте черьомуха ви не будете відчувати насолоди так як і тут. Якщо не змінетесь зсередини. Правильно. Тому що перед вами відкриються нову гризонти і які вам будуть створювати нові решимот.

54

Маю сказати ,що Тора або ЗАКОН, це така сакральна штука: наприклад аксіома що "поганий плід- погане дерево".ОТ Чому так? - Просто, само так - закон і все. Якась суміш логіки і математики та щей розуму.але нічого не змінити - так дано. Кажуть хаббатники,що якшо людина свята, то вона розуміє ці закони інтуїтивно, і їй не треба їх вивчати вона їх бачить навкруги, ніби-то мати-Земля цю людину вчить,головне,щоб ця людина розуміла мати-Землю(матерію).
PS Хаббат-еврейська секта (доречі перший хаббатник був уродженець України)
PPS щодо раю: думаю рай настане,коли хтось переможе змія, яких спокушає всесвіт. А змій внутрі нас(людей),а тому  і ззовні теж(выдображаэться в інших).  змій(він зайшов у Каіна,Іуду,Каяфу, спокушав Христа,править світом)- Це корупція, Вона, здаэться,непереможна. Як думаєте? (ставте коми - погано читать))

Востаннє редагувалося Яша (27 Mar 2011 02:40:56)

55

«Олам азэ» («наш мир») — это такое внутреннее состояние человека, когда он ощущает себя находящимся в абсолютно эгоистическом состоянии. В таком состоянии человек ощущает, что существует Творец, который от него абсолютно удален и скрыт.

Абсолютным покоем называется постоянное неизменяемое желание. Оно существует только у Творца, оно находится внутри всех Его действий. Действия Творца огромны, бесконечны, многочисленны. И поскольку они преследуют только одну цель во всех своих вариациях и не меняются по величине и направлению, то мы называем это абсолютнымпокоем.

Здесь мы видим отсутствие движения, потому что движения нет, если нет его изменения. Но будем ли мы отдавать ради наслаждения? В нашем мире мы это делаем постоянно. Например, кто-то принес мне чай. Для чего он это сделал? Потому что он от этого получает наслаждения, иначе бы не принес. Наше действие не имеет значения -отдаю я или беру. Механическое действие ничего не значит.

Все определяется только намерением. Существует четыре вида сочетания намерения и действия:

· получать ради получения;

· отдавать ради получения;

· отдавать ради отдачи;

· получать ради отдачи.

Первые два сочетания «действие-намерение» существуют в нашем мире. Третье и четвертое сочетания «действие-намерение» существуют в духовном мире. Т.е. если человек в состоянии достичь такого намерения, то это значит, что он находится в духовном мире. Духовное начинается с того, что ты отдаешь ради услаждения. Эта вещь намуже не понятна. Отдавать для того, чтобы услаждать? А где я тут? Я вообще «отрезан» от себя, своего желания получить. Отдаю что-то, наслаждаю кого-то, а обратно не получаю… Разве это возможно?

Отдавать ради отдачи — это период 6000 лет. Получать ради отдачи — это «тхият аметим» (воскрешение мертвых).

56

Человек достигает той или иной ступени в зависимости от того, какой величины экран он приобрел, потому что каждый мир и каждая ступень представляют собой фильтр: от Мира Бесконечности до нашего мира расположены 125 ступеней, то есть 125 фильтров между миром Бесконечности и нашим миром.

В Мире Бесконечности я был полностью наполнен светом. В «нашем мире» я полностью лишен света, я не вижу и не ощущаю его. Потому что все эти фильтры скрывают от меня свет. Допустим, каждый фильтр скрывает 125-ю часть света. Так как есть 5 миров, в каждом из которых есть 5 парцуфим, в каждом парцуфе есть 5 сфирот, то есть5 х 5 х 5=125 ступеней. Что значат эти ступени?

Каждая из них задерживает свет. Как стекло: поставь определенное стекло, и ты увидишь, что оно, например, красное. Почему оно красное? Потому, что оно задерживает именно красный свет. А как сделать, чтобы эта ступень не задерживала для меня свет? Очень просто. Мне надо сравняться по свойствам с этой ступенью. Т.е. она задерживаетэтот свет для меня потому, что мне нельзя этот свет получить.

Если он дойдет до меня, не задержавшись в фильтре, то я его получу «ради себя», так как у меня нет на него экрана. Значит, мой экран должен быть равен свойствам фильтра этой ступени — в таком случае я смогу ослабить свет сам. Значит, если я приобретаю экран, равный силе этой ступени, то я сравниваюсь с ней по свойствам,и она, ее ограничения в качестве фильтра пропадают для меня, исчезают.

И так постепенно, ступень за ступенью, я аннулирую все эти ступени-фильтры, пока все они не исчезают, и остается только свет. Такое состояние означает достижение Мира Бесконечности, состояния, в котором нет ограничения, конца, потому что я все их принял на себя.

Когда я становлюсь на какую-нибудь ступень, то все, что находится на этой ступени, для меня становится абсолютно явно, ощущаемо, постигаемо. Я сам становлюсь свойством этой ступени. Поэтому в Торе сказано: «Каждый должен быть как Моше Рабейну», т.е. достичь той ступени, которой он достиг, потому что в духовных мирах «МошеРабейну» означает название ступени, и все, кто ее достигают, считаются ставшими как Моше Рабейну.

57

Тора написана на языке ветвей на уровне мира Ацилут. Неподготовленные же люди буквально понимают написанное в Торе, считают, что в Торе речь идет о нашем мире. Они воспринимают ее как исторические рассказы. Итак, язык ветвей — это язык, который описывает духовные действия, которые параллельно происходят на всех ступенях.

Они точно знают соответствие одного с другим, и поэтому называют объекты в мире Ацилут по свойствам тех объектов, которые возникли в нашем мире, из проекций, идущих из духовных миров. В мире Ацилут нет предметов, искусственно созданных человеком (например, транзисторов, компьютеров и т.д.), все же остальные объекты и силытам есть. Каббалист видит, что данный объект нашего мира является следствием такого же определенного объекта в мире Ацилут. Поэтому он дает объекту (корню) в мире Ацилут такое же имя, которое носит соответствующий ему объект (ветвь) нашего мира.

58

Царем Давидом описаны совершенно все духовные состояния, которые могут быть с душой, с человеком, от наименьшего и до наивысшего состояний. Царь Давид (Давид аМелех, малхут) называется именно так, потому что сам прошел все духовные состояния и описал их. Его книга «Теилим» (Псалмы) — высшая ступень Каббалы, включающая всебя все возможные состояния души.

Творец создал эгоизм, человека, а человек делает из эгоизма, из себя, альтруизм, Творца. Естественно, что он не создает его из ничего (еш ми айн), как Творец создал наше желание получать, эгоизм, из ничего. Но обратить это желание в противоположное — задача человека. Этот процесс называется «исправление» (тикун). Но насамом деле — это рождение совершенно нового качества, свойства. Т.е. фактически Творец создал эгоизм человека, а человек создает Творца.

свет, который человек получает внутрь себя, называется «Тора», или «Творец», или «светдуши», что одно и то же.

59

Перепрошую за можливу іронію однак,
діду Артіме, вам не складно прокоментувати ваші здоровенні цитати Лайтмана, викладені у постах 37, 38, 40. Бо як на мене там суцільне перекручення фактів та маніпуляція даними. Забагато протиріч, хотілося б розібратися.
Наприклад, я не можу пригадати жодної країни, де євреї злилися б (ми ж розуміємо асиміляцію, чи не так?) чи хоча б зробили спробу злитися з туземцями, а ви? коли ж мова про просвітлених, то навіщо їм це?
Чи в Каббалі написано, що вирішення конфліктів має йти військовим шляхом, про який закликає Лайтман, просвітлена, "на мінуточку", людина? наскільки зрозумів із контексту, то саме "просвітлені" (євреї в термінах Р.М.) мають виконати цю місію.
roll

Востаннє редагувалося xolodok (29 Mar 2011 14:25:03)

шукаю

60

xolodok написав:

діду Артіме, вам не складно прокоментувати ваші здоровенні цитати Лайтмана, викладені у постах 37, 38, 40. Бо як на мене там суцільне перекручення фактів та маніпуляція даними. Забагато протиріч, хотілося б розібратися.
Наприклад, я не можу пригадати жодної країни, де євреї злилися б (ми ж розуміємо асиміляцію, чи не так?) чи хоча б зробили спробу злитися з туземцями, а ви? коли ж мова про просвітлених, то навіщо їм це?
Чи в Каббалі написано, що вирішення конфліктів має йти військовим шляхом, про який закликає Лайтман, просвітлена, "на мінуточку", людина? наскільки зрозумів із контексту, то саме "просвітлені" (євреї в термінах Р.М.) мають виконати цю місію.
roll

Холодок, а що там коментувати?
Діагноз вже поставлено:
"Бо як на мене там суцільне перекручення фактів та маніпуляція даними."

61

xolodok написав:

roll

Діагноз вже поставлено:

жд-и щось вхопили і думають - найрозумніші. Та й ще монополію хочуть тримать на "знання".
Будь-яке знання, навіть, найправильніше, возведене в фетіш  - вже брехня.
В житті треба бути.
А не сідити і заніматься мєнтальнім онанізмом, разлагая вселенную на атомі в уме.

62

xolodok написав:

roll

Діагноз вже поставлено:

жд-и щось вхопили і думають - найрозумніші. Та й ще монополію хочуть тримать на "знання".
Будь-яке знання, навіть, найправильніше, возведене в фетіш  - вже брехня.
В житті треба бути.
А не сідити і заніматься мєнтальнім онанізмом, разлагая вселенную на атомі в уме.

От, вони, з життя всіх повибивали, а тепер, говорять: "дивиться, які ви всі нікчеми й свині, без нашого "знання" й пастирства, ви - "лайно", а ми - "праведники", "обрані" і т.ін.
Дійсно, "обрані" - обрані довести все до абсурду. Така їх цівілізаційна місія.

А взагалі, всі ті цитати -  ХУЦПА (цинічна брехлива безсоромна наглість) і є.
Як там Ісус казав?  - вкрали знання, ключі заховали, самі не ввійшли й іншим не дали. (щось таке).

Востаннє редагувалося Arias (29 Mar 2011 15:02:31)

63

"Как-то pаз гyляли четыpе pаввина в паpке и поспоpили на однy религиозную темy. Полyчилось, что тpи pаввина пpотив одного. Тyт тот один стал гоpячо молиться.
– Боже, я знаю, что я пpав! Пожалyйста, дай какой-нибyдь знак, чтобы они поняли, что я пpав!
Тyт же небо заволокло тyчами и yдаpил гpом. БУМ!!!
– Вот видите, – закpичал pаввин, – Бог говоpит, что я пpав!
– Дождь не может слyжить доказательством! – говоpят те тpое. – Может, это пpосто совпадение!
Раввин пpостеp pyки к небy и гpомко сказал:
– Боже милостивый, пожалyйста, дай ещё один знак! Умоляю тебя!
И тyт.... БАБАХ... молния как даст в соседнее деpево.
– Смотpите! Видите! Я пpав!
Те тpое:
– Hy и что! Пpи гpозе всегда молния бывает! Hе доказательство!
Тогда тот pаввин закpичал из последних сил:
– Господи, нy подай ты более весомый знак, а то они не повеpят!
И тyт тyчи pассеялись, и Глас Божий с небес сказал: – ОH ПРАВ!!!
Те тpое:
- Hy и что?!! Все pавно полyчается тpи пpотив двyх!!!"

Щоправда, подібне, в тій чи іншій мірі, характерно для більшості людей, але найбільше розкриває саме їхню (равів та інших кабалістів) сутність.

Востаннє редагувалося Arias (29 Mar 2011 15:07:35)

64

так вони виконують те про що говорять. Але мені хочеться щоб Ви Холодок, прокоментували. Що тільки я та я. Ви ознайомились з орійськими світоглядними принципами, Спасом, українською поведінковою культурою, пройшли різноманітні курси. Думаю ви зможете самостійно розібратися. Принаймні до цього треба прямувати. Бо розвиток передбачає внутрішній шлях, коли ви отримуєте знання а ваш базальний настрій не змінюється, то з точки зору оріїв ваші здобутки = 0,0.

65

Артеме, в теорії то воно все правильно: орії, внутрішній розвиток і т.д. і т.п.
Але, коли воно, отак - на рівні балачок й залишається - то все брехня. Перед собою брехня.

Востаннє редагувалося Arias (29 Mar 2011 15:10:50)

66

безумовно

67

ребе - такие ребе:

"Глава израильской иешивы "Од Йосеф Хай" Ицхак Шапиро издал скандальную книгу "Законы Царя". В ней, в частности, он задает вопрос: "Когда еврею разрешается убивать гоев (неевреев)?". При этом автор отвечает, что делать это можно практически всегда, даже если речь идет о совсем маленьких детях. Он напоминает, что еврей должен следить за соблюдением Семи заповедей сыновей Ноаха (Ноя). "Когда мы убиваем гоя, который нарушил заповедь, на это нет никакого запрета", - пишет автор, а далее подчеркивает, что убийство в этом случае возможно только после соответствующего судебного постановления.Убийство нееврея, по мнению раввина, возможно также в том случае, если он "представляет угрозу для народа Израиля". Причем, следует убить "гоя" даже тогда, когда речь идет о "нееврейском праведнике мира, который не виновен в сложившейся ситуации".Раввин говорит также о том, что нееврея можно убить, если он убил еврея. Наконец, Ицхак Шапиро рассматривает ситуацию, в которой разрешается убивать "детей злодеев". Он говорит, что это можно делать в том случае, если ясно: когда они вырастут, они не смогут укрепить еврейский народ. Разрешается убивать детей нееврейских лидеров для того, чтобы усилить давление на родителей, говорится в его книге. " http://www.newsru.com/religy/09nov2009/shapiro.html
"

68

Овадия Йосеф: гои родились, чтобы служить евреям http://www.google.com.ua/imgres?imgurl= … sgaohMzRBg

69

The World Wisdom Council

Основан Club of Budapest.

Список членов

Honorary Chairpersons

Mikhail Gorbachev (Russia)
Robert Muller (Costa Rica)

Chairpersons

Ervin Laszlo (Hungary, Italy)
Ashok Gangadean (Trinidad, USA)

Coordinators

David Woolfson (Canada)
Wolfgang Riehn (Germany)

Research and Documentation Center

David Woolfson (Canada)
Gregorio Rivera (USA, Mexico)

Facilitator

May East (Brazi, Great Britain)

Members

Hafsat Abiola (Nigeria)
Akbar Ahmed (Pakistan, USA)
Suheil Bushrui (Lebanon, USA)
Ashok Gangadean (Trinidad, USA)
Jane Goodall (Great Britain, USA)
Jonathan Granoff (USA)
Prabhu Guptara (Switzerland, India)
Hazel Henderson (USA, Great Britain)
Lillian Holt (Australia)
Audrey Kitagawa (Hawaii)
Takashi ‘Tachi’ Kiuchi (Japan)
Ervin Laszlo (Italy, Hungary)
Michael Laitman (Israel)
Angaangaq 'Uncle' Lyberth (Canada, Greenland)
Wangari Maathai (Kenya)
Fred Matser (Netherlands)
Lady Fiona Montagu (Great Britain)
Ekaterina Moshaeva (Siberia, Germany
James O’Dea (Ireland, USA)
Bibi Russell (Bangladesh)
Elisabet Sahtouris (USA, Greece)
Masami Saionji (Japan)
Karan Singh (India)
Tu Weiming (China, USA)
Ernst-Ulrich von Weizsäcker (Germany)
Johannes Witteveen (The Netherlands)
Vadim Zagladin (Russia)

Ambassadors

Dr. Jorge Diaz Lopez (Mexico, Monterrey Forum 2007)
Tamas Halm (Hungary)
Robert Jan van Ogtrop (The Netherlands)
Christoph Quarch (Germany)
Hiroo Saionji (Japan)
Gundula Schatz (Austria)
Valentin Vollmer (Switzerland, Youth Ambassador)
Media Ambassadors
Nancy Roof (Kosmos)
Jane Taylor (Positive News)
Jurriaan Kamp (ODE)

Востаннє редагувалося Дід Артім (29 Mar 2011 16:06:39)

70

та я й прокоментував... Arias он побачив :-)

шукаю

71

кабала - чисто жидовська наука, магічна наука, магія - взагалі від біса, бо в слав*ян ніколи не було магії, були знання - Віда, наші предки відали, а увесь цей маразм прийшов з жидовським ігом на Русь, коли жидок Володя з жидком Добринею охрестив наш безгрішний народ

чисто з принципа, в торі у жидів написано, що усі неєвреї, тобто гої, свині і раби ізраїля

за лайтмана я взагалі мовчу

Діду Артеме, прошу підіймати теми по факту, якщо не українські течії, не значить, що сюди можна приплітати усіляку вражину

прошу підняту тему в смітник

...рушник вишиваний, теплий хліб на столі. Не має в світі рідніше землі...

72

http://www.youtube.com/watch?v=4wCViC4Kcyc

73

Дід Артім написав:

Анжела, як є бажання, то будь-ласка, розбираться є з чим. http://www.kabbalah.info/ukrkab/index_ukr.htm

Послухав музику Каббали...музика багато про що може розповісти-це щось неймовірне.

KABB ALAH- все тісно повязане, тільки розуміння у кожного своє.

Востаннє редагувалося Ares (07 Nov 2011 10:09:10)

-Equilibrium-

74

Дай Боже.Неможу я тут промовчати на рахунок такої теми,бо наша проблема це духовне рабство. Кабала є жидівське вчення.Жиди є зло.А зло це є дизгармонія.А дизгармонія це  ворог гармонії.А наш народ тисячі років живе по законах добра і гармоні.Думаю теорема доведена шо кабала то не наша "тєма". Нераджу навіть читати жидівську літературу шоб непошкодити собі розуму бо там купа неправди.Їх задум нас запутати і посварити...

Читайте ліпше Велесову Книгу,Рігведу,Махабхарату там ви знайдете істину,силу і волю.

75

Лель написав:

Дай Боже.Неможу я тут промовчати на рахунок такої теми,бо наша проблема це духовне рабство. Кабала є жидівське вчення.Жиди є зло.А зло це є дизгармонія.А дизгармонія це  ворог гармонії.А наш народ тисячі років живе по законах добра і гармоні.Думаю теорема доведена шо кабала то не наша "тєма". Нераджу навіть читати жидівську літературу шоб непошкодити собі розуму бо там купа неправди.Їх задум нас запутати і посварити...

Читайте ліпше Велесову Книгу,Рігведу,Махабхарату там ви знайдете істину,силу і волю.

Від такої теореми аж у голові замакітрилось.
Зло є там де є Страх, Неправда є там де немає розуміння Правди... різні купи, "тєми" і т.д.,і, диЗгармонія.
Якщо  Розум є - то його вже нічим не пошкодиш.
І кому ми там триста років потрібні, щоб нас сварити...хіба ми самі не сваримося? smile - інші цим, просто,користуються...
Я особисто читаю все. Що мені є близьким по духу - чи те до чого я доріс - залишається зі мною, все решта або не моє або не на часі...

Востаннє редагувалося Ares (04 Dec 2011 18:05:34)

-Equilibrium-