76

Re: Олесь Бердник - Пам’ятка лицареві Вогняної Січі

Степан написав:

Маніфест дітей світу...

ДОРОСЛИМ ЛЮДЯМ ЗЕМЛІ
ВІДКРИТЕ ПОСЛАННЯ ЛЮБОВІ...

ХАЙ ВОНО СТАНЕ СЛОВОМ УСІХ ПРОБУДЖЕНИХ!
25 грудня 1976 р.

Степане, чесно кажучи, не знаю як тобі відповісти.  roll
Я бачив наслідки, "реалізацію" цього заклику Бердника..
(для мене поки залишається питання - свідомо чи не свідомо він це писав?)
Наведу кілька посилань(про реалізацію) для роздумів -

про "любов" і "дітей":
http://www.youtube.com/watch?v=uZSwg-6x … re=related
http://www.youtube.com/watch?v=tN9Y7BWI … re=related

про "радість" ( "по-українськи"+ http://kharakternyk.in.ua/forum/post/3123/#p3123 ):
http://www.youtube.com/watch?v=p5tc0Ta_ … re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ybzta-fO … re=related

ІМХО

77

Степан написав:

ДОРОСЛИМ ЛЮДЯМ ЗЕМЛІ
ВІДКРИТЕ ПОСЛАННЯ ЛЮБОВІ...
Ви декларуєте любов до Дітей, працюєте заради нас, ви йдете на тяжкі жертви в наше ім'я, ви муруєте стіни палаців та в'язниць для нас, ви вмираєте на полях невпинних побоїщ, щоб ми могли вмирати після вас, ви загромаджуєте полиці бібліотек фальшивими, нікчемними, марнославними книгами, щоб напоїти наш прозорий дух і розум химерними, викривленими, огидними, ненависними знаннями, ви нав'язуєте нам свої страхітливі сексуальні потворності, затемняючи чисту, святу дитячу Любов її чорним двійником, витисканим у клоаках диявольського світу.
Ви, дорослі, ніколи не питали нас — чи воліємо ми того, що нам передаєте, чому ви нас навчаєте?
Ви деспотично втискуєте нас у тісні рамці чи форми жорстоких програм корисливості, прагматизму, підлості, страху, обману, насилля, забобонів, відчуження, самознищення, приниження, пересудів. І цей жахливий процес називається ВИХОВАННЯМ НОВИХ ПОКОЛІНЬ, естафетою культури, знання, цивілізації.

Рід і родина Олеся Бердника - http://incognita.day.kiev.ua/rid-i-rodi … dnika.html :

Батьки письменника – Бердник Павло Трохимович і Бердник Маруся Василівна (дівоче прізвище матері – теж Бердник), родом з села Кийлів Бориспільського району Київської області.

З боку батька пращури мали прізвища Бердник і Пасько. Прізвище Бердник у 1745 році в селі Кийлів мала лише одна родина, так само як і більшість інших прізвищ у селі належала теж лише одній родині. Можна зробити припущення, що батьки письменника мали спільного пращура. Поки що не можна точно описати поколінний розпис роду Бердників, але можливий такий варіант. Бердник Василь Іванович (1697 – у 1763 р. було 66 років); Бердник Павло Васильович (1728 – в 1795 р. було 66 років); Бердник Матвій Павлович (1760 – в 1795 р. було 32 роки); Бердник Тимофій Матвійович (1805-1880); Бердник Дада Тимофійович (1836-1906) (дружина – Ольга Самсонівна (1834-1899)); Бердник Трохим Дадович (1863-1932), унтер-офіцер, коваль (дружина – Пасько Євфімія (Химка) Захарівна (1865-1940)); Бердник Павло Трохимович (1900-1976), механік (дружина – Бердник Маруся Василівна (1902-1987)); Бердник Олександр Павлович (1926-2003). Бердники Павло Васильович, Матвій Павлович, Тимофій Матвійович – можливі пращури Олеся Бердника.

Поколінний розпис роду Паськів. Пасько Захар Логгінович (дружина – Євфросинія (Пріська) Сергіївна); Пасько (Бердник) Євфімія (Химка) Захарівна (1865-1940); Бердник Павло Трохимович (1900-1976); Бердник Олександр Павлович (1926-2003).

З боку матері встановлено такі прізвища пращурів: Бердник, Михайловський, Лехан. Поколінний розпис роду Бердників. Бердник Василь Іванович (1697 – в 1763 р. було 66 років); …Бердник Олександр Сильвестрович (1839 – ), солдат (дружина – Михайловська Ганна Василівна (1850 – )); Бердник Василь Олександрович (1875-1933), моряк (дружина – Лехан Агафія (Гапка) Григорівна (1875-1957)); Бердник Маруся Василівна (1902-1987); Бердник Олександр Павлович (1926-2003).

В роду Михайловських серед пращурів Олеся Бердника були священики і церковнослужителі. Вперше про рід Михайловських згадується в 1750 році. Священик церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Кийлів Терентій Михайлович Михайловський був священиком більше, ніж 20 років: до 1774 року. Після смерті Терентія Михайловського в 1774 році священиком в селі Кийлів став його син, Єремій Терентійович Михайловський, який був священиком до 1795 року включно (після 1795 року даних про Єремія Михайловського поки що не знайдено). Поколінний розпис роду Михайловських. Михайловський Михайло (дружина – Пелагія Яківна (1681- в 1753 р. було 72 роки); Михайловський Терентій Михайлович (1716-1774), священик (дружина – Агафія Сімеонівна (1719-1789); Михайловський Єремій Терентійович (1744 – в 1795 р. було 51 рік), священик (дружина – Писаренко Марія Леонтіївна (1747 – в 1795 р. було 48 років)); Михайловський Тимофій Єремійович (1772 – в 1795 р. було 23 роки), дячок і Михайловський Петро Єремійович (1785 – в 1795 р. було 10 років); Михайловський Василь Петрович (1819-1872), дячок (дружина – Уляна Давидівна (1825-1885)); Михайловська (Бердник) Ганна Василівна (1850 – ); Бердник Василь Олександрович (1875-1933); Бердник Маруся Василівна (1902-1987); Бердник Олександр Павлович (1926-2003). З документу 1821 року відомо, що священиком в селі в той час був Петро Михайловський (по-батькові не вказано). Священиком міг бути і молодший син Єремія Михайловського – Петро і син Тимофія Єремійовича Михайловського. Поки що неможливо встановити, хто з них пращур письменника.

Про рід Леханів вперше згадується в 1745 році. Можливий такий поколінний розпис роду. Лехан Іван Олексійович (1697 – в 1763 р. було 66 років); Лехан Андрій Іванович (1744 – в 1795 р. було 50 років), дячок; Лехан  Василь Андрійович (1767 – в 1795 було 28 років); Лехан Сімеон Васильович (1795 – ); Лехан Григорій Семенович (Сімеонович) (1838-1916) (дружина – Наталія Миколаївна (1841-1911)); Лехан (Бердник) Агафія (Гапка) Григорівна (1875-1957); Бердник Маруся Василівна (1902-1987); Бердник Олександр Павлович (1926-2003); Лехани Анрій Іванович, Василь Андрійович, Сімеон Васильович – можливі пращури Олеся Бердника.

Чимало пращурів письменника відзначались довголіттям і жили до 70-80 років. Один з родичів, Михайловський Архип Васильович, був почесним громадянином села Кийлів. Бердник Борис Васильович, дядько з боку матері, був народним лікарем в місті Херсоні, вилікував багатьох людей. Серед родичів Олеся Бердника – Петренко Володимир Іванович, керівник «Київметробуду».

Дуже велике місце в житті письменника займала його батьківська родина: батьки і сестра. Батьки письменника були прекрасні працьовиті талановиті люди. Бердник Павло Трохимович мав видатні здібності до механіки: міг зібрати і відремонтувати любий механізм і машину, сконструював канавокопач. Все життя батько тяжко працював, не жалів здоров’я і сил. Бердник Маруся Василівна – учасниця української національно-визвольної боротьби 1917 – початку 1920-х років. Сестра Бердник Ольга Павлівна – геолог, більше 10 років пропрацювала на Далекій Півночі. Батьки письменника одружились 28 липня 1923 року. 14(15) серпня 1924 року в них народилась дочка Ольга. Життя родини Бердників склалося так, що вони часто переїжджали з одного місця проживання на інше. 1923-1925 роки – село Кийлів; з 1925 року – Херсонська область; приблизно до 1930 року – комуна в селі Ревне (на Київщині); приблизно 1930-1933 роки – місто Київ; 1933 рік – село Кийлів; 1933-1941 роки – село Бурти (на Київщині); з 1941 року – село Кийлів.

У 1926 році народився син Олександр (майбутній письменник Олесь Бердник). Офіційний день народження – 25 грудня 1927 року, тому що в метриці поставили неправильну дату. День свого народження письменник вважав 27 листопада 1926 року.

У 1933 році родина Бердників повернулась в село Кийлів, пережила страшний Голодомор і чудом вижила. В цьому ж році родина переселилась в село Бурти. У 1941 році з початком війни родина знову повернулась в рідне село Кийлів.

Сестра Ольга і брат Олександр дуже дружили все життя, допомагали один одному. Шанували своїх батьків, слухались їх у всьому. У 1949 році родину спіткало велике горе – був несправедливо заарештований а потім засуджений Олександр Бердник. Батьки і сестра робили все можливе, щоб полегшити долю свого сина і брата: весь час слали заяви і скарги в Прокуратуру УРСР і СРСР, Президію Верховної Ради СРСР, часто писали ув’язненому листи, старалися вислати якомога більше посилок. В листах рідні висловлювали засудженому всю свою любов до нього, висловлювали надію на близьку зустріч. В кожному листі рідні просили Бога зберегти їх сина і брата і дати йому волю. В 1955 році на основі скарги батьків Верховний суд УРСР звільнив майбутнього письменника. Олесь Бердник стає відомим письменником, пише багато прекрасних книг. Але попереду були нові тяжкі випробування. У 1979 році його знову було заарештовано а потім засуджено. Олесь Бердник мужньо переніс тяжкий удар долі. Звільнившись з ув’язнення у 1984 році, він реалізував свою ідею створення Української Духовної Республіки. 18 березня 2003 року Олесь Бердник пішов з життя.

ІМХО

78

Запитання:
Ми не з самого початку ходимо на лекції, тому скажіть, хто для вас Христос: Учитель чи Син Божий, єдиносущний Батькові? Чи не вважаєте ви, що в Біблії вже вказаний шлях духовного прориву і найкраще, що ми можемо зробити, — це прийняти Христа у своє серце і піти з Ним і за Ним? Чи не буде гординею з нашого боку надіятись на себе, на свої особисті вчинки? І чи не буде очищення благодаттю Божою тим розривом із тілесністю, про який ви кажете?

О. Б.:
Не можна подарувати людині звільнення. Людина повинна піднятись до цього.
Тепер щодо першого запитання. Видно, автор записки — дуже віруюча людина. Але ми не можемо тут ставати в позицію святих отців, які скубли бороди один одному на своїх соборах, щоб визна¬чити: єдиносущний, єдиноутробний чи ні... Це безпредметні схола¬стичні речі!

Христос — і Учитель, і Син Божий. Він сам себе так називає-Учитель. Більше того, Він каже: «Не називайте нікого учителем і наставником, бо є один у вас Учитель і Наставник — Христос». Разом з тим, Він не один раз підкреслює, що кожен може те ж саме зробити, що і Він. І навіть більше! Тоді, коли відкриється серце, і поселиться Батько і Син Божий у серці. Що це означає? Він якраз і закликає, і в молитві своїй каже: «Отче Небесний, дай і тим, кого Я оберу, щоб були вони там, де Ми».
І всі християнські апологети, і апостоли говорили однозначно, що наші змагання, наші муки потрібні для того, щоб у нас наро¬дився Христос і виріс до повноти життя Христового. Апостол Пав¬ло говорить: «Мучуся, змагаюсь, знемагаю, поки в мені відобразиться Христос». У цьому якраз і суть подвигу Сина Божого.
А прийняти в серце — безумовно. Якщо ви приймаєте Його серце, ви тим самим міняєте орієнтацію, ви здійснюєте цей поворот, ваші очі вже дивляться в Новий Світ.
Тільки треба мислити не сусально: «Ось я помолюся, стану на коліна...» По-перше, Він не вимагав, щоб перед Ним ставали на коліна. Ви знайдіть хоч одне місце в «Євангелії», де учні стають перед Ним на коліна! Згадайте Таємну вечерю. Він говорить: «Не називаю вас рабами, називаю вас друзями»; переломлює хліб, дає їм вино... Цим самим Він показав, що треба не робити з Нього боженьку, а приймати Його як старшого ПРОВІДНИКА, якого послав Батько для того, щоб звільнити нас із пекла, з якого ми ніяк не можемо вискочити!

Запитання:
Ви постійно говорите про наближення нової епохи Світла, Святого Духа, Матері Світу... У той час вчення християнських святих (Серафим Садовський та багато інших) недвозначно гово¬рять про наближення царства Антихриста...

О. Б.:
Ми вже й так давно в його царстві живемо...

Запитання (продовження записки):
Відбувається якась накладка. Не довіряти святим подвижни¬кам ми не маємо підстав. Ми далекі від святості цих людей. На нас лежить гріх Адама. А ви закликаєте стати богами, розкручувати спіралі, переміщати точки збирання замість того, щоб явити людську смиренність.
Християнські подвижники з глибоким страхом Божим, сми¬ренням і простотою ставилися до всяких дарів Святого Духа і Божих одкровень...

О. Б.:   
Дуже цікаве запитання.
Давайте розглянемо саме слово «смиренність»? Очевидно, ви розумієте це як «принизитися», в той час як у самому слові етимо¬логічно показано, що це означає «бути з миром», тобто «стати цілим», «обійняти світ». «Смиренність» — це героїчний подвиг, це прагнення, це усвідомлення своєї вражаючої сили і свого боже¬ственного походження! Згадайте Біблію: Людина створена за об¬разом і подобою Божою. І коли підходить сьомий цикл, — Бог спочиває, відходить убік, щоб дати можливість діяти своєму по¬родженню. Сьомий цикл — це час Людини, цикл Сина Божого. І наше завдання не в тому, щоб принизитися, бо навіщо Богу біороботи?! Христу не потрібні смирні овечки для Царства Божого. Йому потрібні герої. Як Сковорода говорив: «Христос — вождь вогняної Безмежності». Вождь, а не провідник у кошару! Це треба відчути в собі...
А на закінчення я попрошу Василя Степановича виконати пісню, яка підсумує те, про що ми сьогодні говорили.

Співає Василь Литвин:

Людей нема, є лиш прелюд,
Є тільки мрія про Людину,
Є тільки хаотична лють —
Всеспопеляюча лавина.
О де ти, Зоряний Творець?
О хто ти — Дух чи хвиля Лети?
Тиран чи вільний промінець,
Який заплутався в тенета?
Пора, пора, пора збагнуть
Своє падіння і могилу,
Своє покликання і суть,
Своє походження і силу...
І на вселенськім полотні,
Яке нам витче Суть Єдина,
Посіє квіти вогняні
Новонароджена Людина.

ще, цікаве, про "точку збирання":  http://stefan-blog.livejournal.com/418309.html#cutid1

79

сектантського руху у Олеся Бердника не помічено smile
зате були Собори Духовної України, фотки виклав укінці цієї книжки: http://chtyvo.org.ua/authors/Berdnyk/Zoloti_Vorota_zb/

повірте, там було багато чого "незрозумілого" з ним і до Вас smile
http://berdnyk.com.ua/materials/5/
http://www.umoloda.kiev.ua/number/1239/171/43902/

http://www.day.kiev.ua/71096
кожному - своє. Хто розуміє, хто бачить - той сприймає. Я сприйняв це у свою душу, бо такої літератури потребував.
А Ви можете сприймати як завгодно - не мені Вас переконувати, якщо самі не хочете smile

80

http://www.radiosvoboda.org/content/article/910320.html
про Бердника багато чого говорили,
а що сталося з його здобутком - відомо і Вам
http://vpered.wordpress.com/2009/11/02/ … o-berdnyk/
"Пропагандистська машина кримінально-олігархічного капіталу, як виявилось, була значно ефективнішою за примітивні чорно-білі конструкції сусловців. Ті на її тлі виглядають жалюгідними дилетантами. Те, що медіаманіпуляції – “штука, посільнєє чєм” глушилка й наружка – ми нині остаточно переконалися. Тоді ж, початком 90-х, на УДР та її лідерові, обкатувалися технології. Після оприлюднення Олесем Бердником своєї президентської передвиборчої програми з її імперативом самодостатньої України, не підвладної ні Сходу, ні Заходу, газетні шпальти зарясніли повідомленнями “Бердник – прихований агент КДБ”. І це говорилося про людину, яка 12 років відсиділа в радянських концтаборах, сестра і мати якої так і померли, не дочекавшись Олеся із в’язниці, а дружина з маленькою донечкою змушена була жити на 26 дерев’яних радянських рублів у місяць. Потім, коли цю маячню перестали слухати навіть найдовірливіші, розпочалася друга частина “марлєзонського балєту”: у т.зв. демократично орієнтованих часописах Бердника, який добровольцем пішов на фронти Другої світової цілком серйозно записують у фашисти. Ну і насамкінець – коронний номер: замовчування. З ідеями фантаста не полемізують – за них просто не згадують, хіба що в іронічно-знущальному плані. Публіку призвичаювали реагувати стандартно, як собаку Павлова на електричну лампочку. “Бердник? А, знаю, це той, що…”, – і обов’язково характерний рух пальцем біля скроні.

Удар на структури УДР прийшовся страшний. Було розгромлено фінансову базу організації, фактично припинила вихід газета “Згода”. Так, ще відбувалися собори, які об’єднували ентузіастів, до Бердника тягнулися живі серця (характерний приклад: Сергій Сольоний, приїхавши 93-го до Києва зі зрусифікованого Донецька і почувши Бердникові вірші, заповзявся покласти їх на музику, зорганізував рок-гурт “Зоряний Корсар” – і як піднімалися зали, слухаючи. Наприклад, “Небесну Січ” у їхньому виконанні). Проте добу вже визначало гасло “Щоб процвітала кожна родина, ваучер неси в “Олбі-Україна”. А Олесь Бердник із родиною жив у своїх Гребенях на березі Дніпра. Щодня вставав о 6-й ранку, і одразу ж, не снідаючи – до друкарської машинки, яку ставив на коліна – на письмовий стіл собі всесвітньо відомий фантаст так і не здобувся. Коли безгрошів’я запосідало особливо нестерпно і не було грошей, щоб винайняти трактор, – позичав у сусідів плуга, впрягався в нього і орав власне поле. 1996-го його спіткав третій інсульт, що призвело до майже повної втрати мови: підірване таборами здоров’я нагадало про себе. Відтоді і до самої смерті його янголом-охоронцем стала дружина. Проте раз на рік, на Трійцю, до Бердників за традицією, приїздили найближчі друзі. Олеся Павловича вивозили на двір, і, якщо дощ не заважав, залишати там до пізньої ночі: він над усе любив розглядати зоряне небо. А березнем 2003-го настала пора відходити йому в засвіти. Коли Олеся Бердника ховали, всі раптом побачили в небі пташиний ключ, що перешиковувався над свіжою могилою."

81

і ще, хотілося б, додати: (тому що сам ці книжки переводив в електронний вигляд smile

"Я повернувся до Києва. Чорновик повісті «Поза часом і простором», написаний у карцері, був відредагований і зданий до «Радянського письменника». Буквально за два місяці вийшла невели¬ка, але симпатична книжечка з романтичною обкладинкою. Вона розійшлася миттю. Мене вітали, в кишені з'явилися сякі-такі гроші. В тямі завирували приспані мрії, лаштувалися дивовижні сюжети, мені здавалося, що фантастичні блискавиці осяяння одразу відкриють читачам стежки до прекрасного прийдешнього. І це буде тією місією, яку доручив мені Учитель Нового Завіту під Божою Го¬рою, показавши тяжку гірську дорогу під грозовим небом.
Після другої книги мене прийняли до Спілки письменників. Але з кожним кроком я помічав якесь охолодження з боку членів Президії та Правління. Складалося враження, ніби вони щось зна¬ють, але мені не кажуть.
Потім у газетах зарясніли негативні рецензії. Вони були на один копил: попівщина, ідеалізм, містика, антинауковість, антимарксизм. Друкуватися ставало все важче. Я вже чудово розумів, що відбувається: певні сили не зацікавлені в тому, щоб широкі кола читачів знайомилися з ідеями, котрі можуть вивести їх з ортодоксальної колії на простір вільного мислення.
Це підтвердилося візитом ученого-астрофізика з Пулково. Він попросив конфіденційної розмови і передав ультиматум: не писати про багатомірність світів, про духовні сфери, про безсмертя духу. «Якщо писатимете для дітей цікаві пригодницькі книги — отримаєте зелене світло, — сказав він. — А якщо ні — то повне табу...»
—  Хто передав таке веління? — поцікавився я.
—  Центр.
—  Який центр? — з подивом перепитав я.
—  Центр, Олесю Павловичу, на Землі один, — повчально відповів учений.
Минув рік. Ультиматум повторили. Я послав їх у відповідне місце. Мені сказали: тоді — війна!
За три дні у «Літературній газеті» (російській) було надруковано розгромну рецензію на мою повість про загибель Атлантиди. Стаття називалася «Біла та чорна магія».
У наступні роки насилу вдалося надрукувати роман «Зоряний Корсар». У постаті головного героя було зашифровано Христа як Вічного Повстанця супроти сатанинського строю життя на Пла¬неті, як Провідника до Світу Радості й Любові...
Книга так розлютувала КДБ, ЦК партії та функціонерів літературної інквізиції, що її в передовій громила газета «Правда України», а Головліт дав наказ — знищити в бібліотеках загального користування. Згодом така ж доля чигала й на інші мої видання. Далі не треба було знати таємниці віщування, щоб зрозуміти, куди несе потік подій. Мене виключили зі Спілки письменників. Я опинився разом з сім'єю в стані жебрака, без жодних засобів до існування.
Пізніше пощастило влаштуватися в майстерню при Художньому фонді, де я майстрував вітражі разом з художником Олександром Члеком. Це давало творчу розрядку, дозволяло сяк-так годувати сім'ю.
Тим часом меч глуму й розправи впав також на видатного поета й мислителя Миколу Руденка. Ми з ним заприязнилися, вирішивши спільно повстати на захист правди й закону. Тиск органів безпеки посилився. Ми створили Групу сприяння виконанню Гельсінкських угод, оприлюднили Декларацію, меморандуми. До нас прилучилися ще цікаві люди та діячі. Розпочалися обшуки, допити.
"
хоча про Гельсинську спілку багато різних поглядів: http://varjag-2007.livejournal.com/289871.html
Письменник перш за все - фантаст. І духолюдина. Величина його духу - те, що робить його книги привабливими.

а пісні його можна знайти за пошуком: гугл-відео-Олесь Бердник
http://video.yandex.ua/users/varjag-2007/view/38/
http://rutube.ru/tracks/3006620.html , http://rutube.ru/tracks/3006620.html

82

Степане, а що ви можете розповісти стосовно статті "Собираемая вселенная" та ідеї Астросталкінгу?

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

83

"Собираемая вселенная" я ще не читав (це - http://sd.org.ua/rnews.php?id=93 ?)

а сталкінг у кожного свій.
Про трипільську культуру мені найбільше сподобалося що в них "магічна система" подібна до Кріто-мікенської і загально-європейської.

http://s012.radikal.ru/i321/1011/ef/ae489bb23b1d.jpg
http://s47.radikal.ru/i118/1011/a7/026c5c3419f3.jpg
http://stefan-blog.livejournal.com/269667.html

Колись ще активно цікавився-шукав які мечі були у аріїв - http://lepestriny.livejournal.com/34491 … 1#t4306771 та знахідки металу бронзового-добронзового віку на Балканах, які укупі перевищують всі металеві знахідки на Древньому Сході.

а про трипільців можу ще цитату Анастасії Нових привести smile
http://veritas.at.ua/forum/9-23-1

"Птах и Осирис — это не мифический вымысел, а реальные личности некогда живших среди людей Бодхисатв. А вот история их жизни в общем-то сильно мифологизирована людьми и сведена к упрощённому уровню людского понимания, да к тому же привязана к конкретному географическому району. Но, как правило, деятельность Бодхисатв такой величины в те времена охватывала не только земли Древнего Египта.
— Как это понять? — полюбопытствовал Костик.
— Ну как… Взять, к примеру, Бодхисатву, которого люди когда-то очень давно знали под именем Осириса. Его деятельность была связана не только с Древним Египтом, но и с местами, которые сейчас именуют Алтаем, бассейном Волги, Днепро-Дунайским регионом. Им и его людьми была проделана огромная работа, благодаря которой произошёл всплеск культур в данных очагах цивилизации. И даже ныне любознательный человек может найти косвенные тому подтверждения в той же трипольской культуре, которая семь тысячелетий назад возникла в Днепро-Дунайском регионе…
— О, а что это за культура? Впервые за неё слышу, — удивился Костик.
— Трипольская?! Эту культуру так нынче наименовали археологи, впервые раскопавшие необычное поселение неподалеку от посёлка Триполье на Киевщине. Они были удивлены, что люди этой культуры умели строить города-мегаполисы, плавить металл, обладали уникальной технологией изготовления керамики и вообще жили комфортно и обеспеченно. Это был довольно доброжелательный, спокойный, невоинственный народ. И большую загадку для археологов до сих пор представляет его необычная идеология, выраженная даже в таких мелочах, как нарядно орнаментированной глиняной посуде и терракотовых скульптурках. Тайну для них представляет то, что этот народ в своём искусстве выражал слова символами, в том числе и такими, которые позже приобрели важное значение в отдалённых от этого места культурах древнего Китая, Индии, Египта. Это и знак «инь-ян», свастики, мирового дерева, необычные «полосатые» изображения, характерные впоследствии и для элемента одежды древнего египтянина. Но самое интересное это то, до чего современные археологи ещё «не докопались». Этот народ возводил не просто «курганы-святилища». Этот народ знал о пирамидальных строениях и связанных с ними духовных практиках. И не просто знал, но и возводил такие «пирамиды» в определённых местах по определённой звёздной ориентировке. И подобные «строения» существуют до сих пор.
— Да? — удивился Костик вместе с нами. — Значит, эти пирамиды ещё не открыты?! А почему?
— Как обычно, из-за отсутствия случая и информации. Но как говорится, всему своё время…Так вот, по поводу  мест посещения Осириса. Отнюдь не случайно появилось древнее название реки Волги — Ра. И отнюдь не случайно именно туда было завезено такое неестественное для тех мест растение, как цветок лотоса. И уж точно что не для красоты в древности, так называемые ныне «алтайские принцессы», а по сути «девы Знания», наносили себе специальные татуировки из символов. Всё это в своём корне имеет одни и те же источники происхождения данных знаний. Так что кто захочет, тот познает… — Сэнсэй внимательно глянул на заинтересованные лица ребят и продолжил свой рассказ. — Так вот, Бодхисатвы, будучи в миру, не только заботились о людях, как о младенцах в колыбели, но и, естественно, общались с представителями других цивилизаций... И ничего в этом такого сверхъестественного нет. Человечество в принципе имеет шанс в ближайшую сотню лет дойти до такого уровня развития, что сможет свободно посещать другие миры. А в те времена подобное общение Бодхисатв с представителями иных миров было нормой. Это вполне естественно, так как какой бы высокоразвитой не была материальная цивилизация, она всё равно будет стремиться к общению с более высшими существами, тем более что тогда, как я уже говорил, на Земле имело место достаточно длительное пребывание Бодхисатв в миру.
— Это было нечто вроде уникального шанса для представителей других миров познать больше, чем они владеют? — сделал выводы Виктор.
— Совершенно верно, — кивнул Сэнсэй. — Так что наличие того же космодрома недалеко от Египта, на территории современной Ливии, который, кстати говоря, сохранился до сих пор …
— Космодрома?! — чуть ли не хором спросили мы.
— Ну да, — пожав плечами, спокойно ответил Сэнсэй на наше всеобщее удивление. — Сейчас его учёные называют «Баальбекской верандой». Это такая огромная платформа, построенная из гигантских блоков, весом 360 тонн каждый, со специальными отверстиями по бокам платформы. Археологи до сих пор голову ломают о её предназначении. Правда, в отличие от представлений о мире людей предыдущих эпох, хоть уже догадываться стали, что это похоже на космодром, — усмехнулся Сэнсэй. — Их наивность поражает! Они ищут следы копоти от горючего космических кораблей, естественно подразумевая под горючим то топливо и его компоненты, которое известно на сегодняшний день. — И в удивлении Сэнсэй заявил. — Это вообще, какие надо иметь баки с таким топливом, чтобы долететь, к примеру, с Сириуса, да ещё вернуться назад?! Смешные они, ищут следы горюче-смазочных материалов, даже не предполагая, что в мире полно других источников альтернативных энергий более экономных, экологически безопасных. Ну, как говорится, кто какой информацией располагает, тот на то и уповает.
Кроме «Баальбекской веранды», существовали и космодромы, для которых не требовалось столь большая площадь для взлётно-посадочных мероприятий. Для данных кораблей отводился непосредственно район у основания нильского «цветка». Естественно, такое интенсивное движение не могло остаться незамеченным людьми, поэтому в памяти поколений сохранились весьма любопытные древние легенды о том времени.
— А какие это упоминания, например? — поинтересовался Николай Андреевич.
— Например, о древнем городе Кхеме, позже нареченном греками Летополисом, который находился у «основания цветка», на западном берегу Розеттского рукава Нила. Сохранились предания, что в глубокой древности его называли «городом удара молнии», а по религиозным источникам Кхем известен как «дорожный знак, указывающий дорогу Осириса на небо». Считали данный город земным отображением Сириуса. Связывали его и с одним из древних упоминаний имени бога Гора — бога, изображением которого, как вы помните, служил и крылатый диск, и сокол, и человек с головой сокола."

84

Упертюх написав:

Степане, чесно кажучи, не знаю як тобі відповісти.  roll
Я бачив наслідки, "реалізацію" цього заклику Бердника..
(для мене поки залишається питання - свідомо чи не свідомо він це писав?)
Наведу кілька посилань(про реалізацію) для роздумів -

про "любов" і "дітей":
http://www.youtube.com/watch?v=uZSwg-6x … re=related
http://www.youtube.com/watch?v=tN9Y7BWI … re=related

http://vk.com/photo-10697996_251164109 - це та про яку "апостол Андрій"("у минулому житті") написав:

"...Если бы Марина Цвигун говорила, что она неотделима от Христа, что она не мыслит себя вне Его, - это было бы прекрасно. Но брать в руки скипетр и изображать из себя царицу - зачем?.. Хотя я поражаюсь ее мужеству. Это смелый вызов, хулиганствующей духовной сущности окружения. Гордость, однако, мешаеть ей понять свое место.
- Согласитесь, этак каждый может возомнить, что он был в прошлом воплощении кем-то высочайшим...
- На это следует сказать: ну что ж, подтверди свои притязания нынешней миссией, работой, идеями..."

ІМХО

85

http://berdnyk.narod.ru/berdnik.jpg

Упертюх написав:

Рід і родина Олеся Бердника - http://incognita.day.kiev.ua/rid-i-rodi … dnika.html :

З боку матері встановлено такі прізвища пращурів: Бердник, Михайловський, Лехан. Поколінний розпис роду Бердників. Бердник Василь Іванович (1697 – в 1763 р. було 66 років); …Бердник Олександр Сильвестрович (1839 – ), солдат (дружина – Михайловська Ганна Василівна (1850 – )); Бердник Василь Олександрович (1875-1933), моряк (дружина – Лехан Агафія (Гапка) Григорівна (1875-1957)); Бердник Маруся Василівна (1902-1987); Бердник Олександр Павлович (1926-2003).

Уточнення - http://wap.ariston777.unoforum.ru/?1-22 … 00-10001-0 :

«Мамин отец – дед Василь, Василий Александрович — служил в военно-морском флоте царской России мичманом. Выйдя в отставку, работал на океанографическом судне, трижды плавал вокруг света, побывал в Сингапуре и Японии, Марселе и Неаполе. После одного из плаваний вернулся в родное село с молодой    женой. Она была турчанкой (фамилия – Алихан). Дед Василь интересовался искусством и политикой, у него была большая библиотека. Его отец, прадед Александр, принимал участие в разработке первых мостов через Днепр».

P.S. Нажаль мало данних про дружин Бердника.
Особливо про першу - "Мирослава Бердник донька Олеся Бердника від його першої дружини Людмили Федосіївни, що походила з родини радянських кадрових військовиків."

+ онучка - "Этот прокажённый козёл юЩенко хочет признать героями тех, кто убили одного моего деда и пытались убить второго, когда тот разминировал школы…"

ІМХО

86

Степан написав:

Після оприлюднення Олесем Бердником своєї президентської передвиборчої програми з її імперативом самодостатньої України, не підвладної ні Сходу, ні Заходу, газетні шпальти зарясніли повідомленнями “Бердник – прихований агент КДБ”. І це говорилося про людину, яка 12 років відсиділа в радянських концтаборах, сестра і мати якої так і померли, не дочекавшись Олеся із в’язниці, а дружина з маленькою донечкою змушена була жити на 26 дерев’яних радянських рублів у місяць.

Степан написав:

Олесь Бердник мужньо переніс тяжкий удар долі. Звільнившись з ув’язнення у 1984 році, він реалізував свою ідею створення Української Духовної Республіки.

Про звільнення з ув’язнення у 1984 році, він реалізував свою ідею - http://wap.ariston777.unoforum.ru/?1-22 … 00-10001-0 :

"В 1984 году, после того, как он написал покаянное открытое письмо в газету «Літературна Україна» (17.05.84), в котором открещивался от Хельсинской группы, его дело было пересмотрено и решением Верховного Совета СССР он получает помилование. В 1987 году Олеся Бердника повторно принимают в Союз писателей СССР, а год спустя выходит его новая книга – роман «Огнесмех», написанный им в годы своего второго заключения. Герой книги – молодой журналист Григорий Гук, благодаря неожиданной встрече в горах Кавказа со странным юношей, который овладел возможностью генетической самотрансформации, становится участником фантастических событий и приключений. Бердник начинает работать в редакции киевского журнала «Наука – Фантастика» и издавать новые книги – «Лабиринт Минотавра» (1990), «Тьма костра не разжигает» (1993, первая часть ненаписанной трилогии «Вечное Начало»), «Камертон Дажбога» (1996, первая часть фактически является романом «Звездный Корсар»), «Тайна Христа» (1996), «Песнь Надземная» (1996) и др. В 1987 году основал общественную организацию «Ноосферный фронт «Звездный ключ», работавший при Республиканском планетарии, а в 1989-м – общественную организацию «Украинская Духовная Республика», энтузиасты которой присвоили ему звание «Проповедник Украинской Духовной Республики»..."

ІМХО

87

може Вам буде цікаво більше дізнатись про Бердника - ось фотографії архівних документів, зафотографованих на виставці:
http://stefan-blog.livejournal.com/450882.html

88

ми зараз пробуєм реанімувати справу Бердника. Ось Хартія Української Духовної Республіки http://oriypravos.com.ua/?p=45 з доповненнями. ВАЧ говорив що ріс на книгах Бердника, тоді коли можна було читати лише або про нас і німціа або ро німців і нас, людина писала про таке. І дійсно якесь покоління Олесь Бердник виніс на собі. Якщо 2 лінії оборони України були знищені на нівець - це умовно кажучи політики та митці. впали в "новітні ідеї та книжництво" і з ними неможливо говорити, то третя лінія встояла - це інженери, робітники, селяни - звичайні трудящі люди. Вони збергли отой закон в собі, не зрадили йому. А той закон і став законотворчою основою виникнення України. Бо й дійсно усі показують мапи середньовічні, й кажуть ну де тут Україна? Ось Польща, ось Османи, ось Московія. Вас не було. Але в тому то й легендарність та міцність українського народу. Хто про це говорить, що завсіми законами фізики нас не має бути. Згадати, скільки козаків тримало Чигирин? Хто взагалі здатен ще був на таке?   Коли тут проходили кордони чотирьох імперій, якожна з яких вбачала українців своїми посполитами, і коли можна було погодитись і достатньо ситно жити за мурами могутньої імперії, цей народ у якого фактично не було нічого окрім життя і родини обрав шлях України - обернувсвя спиною до пишного панства польського, до не дуже пишного, але не менш бундючного дворянства московсього. Повернувся обличчям до Дніпра-Славути і цим закріплено Заповітом Шевченка створив свій шлях Це абсолютно унікальне явище в світі. На це не спромоглися усі інші автохтонні культури, мегалітичні споруди яких нині бурянами заростають, що говорить про зникнення цих культур в епоху людського забуття залізного віку. Українці пережили часи повного відходу людства від того на основі чого стоїть запорука їхнього існування - Духі- і часи коли атом змушувли ходить строєвим шагом фашистських та радянських маршів. Неймовірне диво є те, що ми на згарищі тотальної бойні насвятішого збереглися й вціліли, бодай навіть ціною неймовірних жертв двадцятого століття. Ми вистояли. Залишилось лише підняти голову і як птиця Фенікс злетіти довкола руїни й воскресити життя, змити настрої смерті з наших облич . І ми піднімемо. Так буде.

Востаннє редагувалося Дід Артім (31 Mar 2012 13:25:18)

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу