51

Re: Українське село

Європа -- це велике село де всі один одного знають:)   
Ще 10-20 років і в Чехії зможемо вибрати українського президента. Заре 187 тисяч офіційних українців, найбільше із всіх іноземців в Чехії. Кому буде підіймати наше село.
Потрібно характерництву вчити нашу владу та опозицію, щоб меньше крадіжками займалися. Українська армія емігрантів завжди готова повернутися на свою історичну землю та піднімати економіку країни.

52

характеництво з позиції мистецтва життя повинне якоюсь мірою викладатисьв школі, бо влада і опозиція - антагоністи до народу і вчить вони це вже не зможуть навіть якшо захочуть. Це питання виховання й зростання у певному середовищі. Раніше була Січ.... зверніть увагу - окремо від суспільства - зрозуміло в силу відповідних обставин, але ОКРЕМО ВІД СУСПІЛЬСТВА, тому такий шлях зараз не можливий, треба навчитися жити в суспільстві

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

53

Xvojda написав:

Наші люди є всюди smile а де знаходиться ваше село?

Київська область, 100 км від столиці

54

то вам тут рукою протянуть, як є авто - можна їздить

55

Xvojda написав:

то вам тут рукою протянуть, як є авто - можна їздить

Нєєє, ми краще на вєліку:-))

56

а на роботу? я маю на увазі життя  smile ну можна й на вєліку - воно здорровіше

Востаннє редагувалося Дід Артім (24 Mar 2008 17:06:49)

57

Xvojda написав:

а на роботу? я маю на увазі життя  smile ну можна й на вєліку - воно здорровіше

На роботу поки шо у підземці, бо дихати газами зовсім нездорово та й не придатні наші дороги до велоруху, як, скажімо, у Китаї... сподіваюсь, поки що :-)

58

маю на увазі - жити в селі, а на роботу - вєліком чи авто чи скоро підземкою smile

59

Xvojda написав:

маю на увазі - жити в селі, а на роботу - вєліком чи авто чи скоро підземкою smile

Жити в селі поки лише плануємо, але якщо й обирати хату, то тре під містом, бо дійсно з транспортом проблема, хоча якщо о 5-й ранку виходити з дому, то можна й на вєліку добиратися на роботу, а чому ні:-)

60

ну да хто в 5 встає тому сам бог помага. Мій дід все життя встає в 4 : 30, а лягає правда у 21 :00 smile зате здоровя і сенс життя

61

Розповім про своє село. Село Ташань, Переяслав-Хмельницького району, Київської області. Кожного року зменшується кількість учнів у школі, все більше людей похилого віку.  sad  Молодь не хоче зоставатися проживати в селі, але куди ж іти працювати? Зараз, правда, приїхали інвестори і взяли землю в оренду, та забезпечити робочими місцями порвністю не змогли... Зостаються тільки надії на краще і що інвестори хоч якось призупинять старіння населення села.

На сайті села Ташаньможна подивитися інформацію про нього та фото
http://tashan.at.ua

Тож, що буде із нашим Українським селом поки ніхто не знає...

62

приєднаюсь до товкуна smile

розповім про своє село, де в мене 60 соток землі, які з родиною оброблюю та приватний дім, 4 км від мого провінційного запорізького містечка, село Підгірне називається. В нашому селі у роки ВВвійни дуже криваві бої проходили, зараз ось йду по степу, нахилився - гільзу підняв, бувало снаряди знаходили, окопи май не весь степ займають, тече річка Карачекрак ( не пам*ятаю сенсу назви, сама назва турецька, легенда дідівська є, що сам чорт в ній живе  ( це наврядче, бо на купала вночі плавав-плавав - не зустрів рогатого smile)) ), кожні вихідні та май усе літо там буваю, хазяйство є  (бабця слідкує, поки родина у місті), школа теж трохи не вимерла, по 5 -7 учнів на клас, усі у міста подаються...а я не усі, вивчусь, почну працювати, та й гайну назавжди у рідні простори з сім*єю, бо туди тільки душа лежить, предки куркулями були, то й я куркулювать стану, ось smile

...рушник вишиваний, теплий хліб на столі. Не має в світі рідніше землі...