376

Re: Київська школа зі СПАСУ

Отряд соколят оказался сильнее по одной простой причине: их обучали все тринадцать родов малого круга и для одной только цели, вырезать предателей и их роды. И со всеми они не сражались. Среди нашего казачества соколят тоже не очень любили, ну и пришибить бывало старались ненароком так. Просто за их однобокость. Они умели только убивать, только то, для чего их и обучали, а это уже довольно грустно.

Правда у каждого своя, а истина для всех одна и истине всё равно какими правдами её пинают, она - самодостаточна и безапелляционна!

377

Так неужели все предателями оказались?

378

ну , наскільки я пам'ятаю, у донців взагалі виховувався культ царя і їх використовували для приборкання різного роду народних хвилювань

379

SkiФ написав:

Сами кАзаки себя считают народом отдельным А войну своим народным промыслом.

Це не про нас...

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

380

Конечно не про вас если вы не с Дона)))
Потому Я и написал "кАзаки" а не кОзаки

381

SkiФ написав:

Сами кАзаки себя считают народом отдельным А войну своим народным промыслом.

Запорожці не могли виділяти себе в окрему націю, бо це було безглуздо - в українців сильний культ сім.ї , матері,

у росіян культ царя, який зараз перетворився на культ імперії, тому донці ймовірно могли виділяти себе в окрему від росіян націю,

скоріше в привілейований субетнос, чому сприяли також монархи, тому "казакі" стали на бік царя і брали активну участь у каральній

експедиції проти Коліївщини (народне повстання проти католицької Польщі) на території України, точно знаю, що революцію 1905 року справно допомагали царю давити свій народ

подібного, чесно кажучи, не чув про кубанців

Востаннє редагувалося orlyk (07 Aug 2009 22:11:47)

382

У дончаков были вырезаны только представители родовых знаний ( психо-духовных направлений: управление энергетикой, другими людьми, природными силами,и т.д.) Не забывайте про то что многие уходили в монастыри, есть церковный Спас. Их ни кто не трогал. Есть Спас обрядовый(домашний), это осталось, остались рукопашные направления, но костяк, то что давало возможность собрать всё в единый кулак, базовые знания были истреблены.
Спас наказывал только те роды, которые отказались передавать свои знания не только другим людям, но также и в своём роду. Эти роды просто вымерли. И то что писал я и Шлосер относительно того что можно забрать силу но нельзя забрать знания это не совсем точно понимается, вернее не совсем правильно объяснено нами. Имеется в виду что это позволяет сделать на данный момент только система знаний передаваемая по роду Скульских   и роду Черникова и только их хранителями(то есть ими самими), как в других родах нам не известно. И то это стало возможным только в нынешнее время. Даже во времена прадеда Черникова это действие не считалось возможным.
Поэтому и путь был только один - уничтожить носителей знания. Спас только для защиты людей, своих родов и своей земли он не должен служить порабощению этих составляющих.

Правда у каждого своя, а истина для всех одна и истине всё равно какими правдами её пинают, она - самодостаточна и безапелляционна!

383

Добродії, розберіться в питанні перед тим, як щось подібне писати.
Першу столицю війська Донського місто Черкаськ заснували запорожці Байди Вишневецького в кількості 5 тис. чоловік. Вони разом з переселенцями з Новгорода й стали  ядром війська Донського.
Між Донським і Запорозьким військами довгий час взагалі не існувало офіційного кордону, неофіційний проходив по річці Дон. В Запорозькому війську був навіть Донський курінь.
Разом з донцями запорожці ходили на Москву, в морські походи, разом сиділи в Азові, і навіть під Берестечком донці прийшли на допомогу українському війську.
Серйозні проблеми на Дону почалися у часи Кіндрата Булавіна: у донських козаків почали відбирати їхні основні промисли - рибу і сіль. Самих козаків почали витісняти з обжитих місць, переселяти на малорибні місця. Порядки у війську почали наводити не за козацьким Звичаєм, а так як хотілося царським чинушам.
Через це і піднявся бунт, який був жорстоко задавлений, а майже 70% донців фізично знищено. Частина донців під командою отамана Ігната Некрасова переселилася на Кубань у володіння Орди, після вигнання Орди з Кубані вони перейшли в турецькі володіння (Валахія, Румунія).
Ось така невесела історія Донського війська. Звичайно, що після такого розгрому ні про яку самостійність донців мова вже не йшла. Там насаджувалися кацапські звичаї та мова. В результаті донці із вільних людей перетворилися на служак, але навіть серед них старий козацький дух не зник.
Почитайте оповідання сучасного донського козака - http://spas.net.ua/index.inc.php?section=kaz_ishod Людина на Звичаї!
Що стосується Спасу, то це наука пластунів. В Донському війську пластуни з'явилися лише в кінці 19 століття - пластунами стали називати всі козацькі піхотні частини. До цього ніяких пластунів у донців не було. Як не було в них і поняття "характерник". Все це дуже легко перевірити - традиції Кубанського війська сильно відрізнялися від донських.
Тому коли починають розповідати про донський Спас і характерників, все це інакше як паразитуванням на темі не назвеш. А Дарья Усвятова - це взагалі черговий фарс типу Мегре, нічого близького до козацької традиції.

384

В данном случае я в основном оперирую родовыми легендами рода Черникова(Топора). Сейчас когда история переписывается на корню в угоду различных политических выгод и Россией и Украиной(смотрите книгу Александра Бушкова "Россия которой не было") а прямого доступа к реальным документам нет приходится за частую пользоваться противоречивыми сведениями. Из 9 томов истории Яворницкого вышло, если не ошибаюсь только три основательно подчищенных тома. Когда я был в музее Яворницкого под Никополем там ясно рассказывали именно о девяти томном черновом варианте. Не плохая книга Соловьёва "Древня история козачества" хотя в ней есть и весьма спорные моменты. Сейчас в России идёт новый бум Спаса И многие реальные события и факты естественно будут искажаться и приукрашиваться. Лучший способ исказить что-либо это профанировать саму основу. Что и происходит.
Пластуны это только одно из направлений Спаса, но ни в коей мере не весь спас. То же самое что и наше направление является только основой Науки, базовым курсом так сказать. Даётся всего лишь  опора для человека, но мы не когда не говорим что наше направление это истинный Спас, а всё остальное нет. Я не однократно говорил, что Спас - это всеобъемлющая система знаний затрагивающая многие сферы жизнедеятельности человека и разные роды владеют разными его направлениями. Единственное что было общее это именно базовые знания к сожалению во многих родах утерянные. Именно эти знания мы и стараемся возродить, вернуть из небытия собирая из разрозненных источников крупицы сохранённого знания. А тут работы хватит для всех. И говорить что кто то лучше кто то хуже я не хочу. Единственное против чего я выступаю это против полу-правд, ведь ими так легко увести в сторону, запрограммировав человека думать только в одном направлении " вот только у нас этот источник благоденствия, только от нас откололись все остальные, и только за нами будущее и истинное понимания Бытия". К сожалению сейчас многие пытаются заработать свой авторитет именно на подобных заявлениях и самое горькое то, что многие и иду за этими гуру.
К прошлому нет возврата, Мир движется вперёд и в нём нет места для тех, кто цепляется за былое. НО О ПРОШЛОМ ЗАБЫВАТЬ НЕЛЬЗЯ. НЕЛЬЗЯ повторять прошлых ошибок. НЕЛЬЗЯ забывать славное прошлое предков. НЕЛЬЗЯ отвергать их наследие. В прошлом можно черпать силу, но жить в нём не удастся. Многие знания и навыки которыми владели наши предки не применимы да и не нужны в данное время. Но очень многое может дать тот стержень который не позволит нам сломаться, позволит не только крепко стоять на ногах в настоящем, но и создать свой путь, для каждого свой, в то будущее, которое соответствует нашим устремлениям. У каждого свой путь К БОГУ, но все мы произошли из одного Источника.

Востаннє редагувалося Urbeht (08 Aug 2009 13:13:31)

385

Подпишусь под каждым словом.

386

Urbeht написав:

Из 9 томов истории Яворницкого вышло, если не ошибаюсь только три основательно подчищенных тома.

Придбав ті, що вийшли! Ніхто їх не чистив: упорядники тільки замінили назву "Малоросія" на "Україна" та ще кілька власних назв... Пояснюють це тим, що Яворницький був патріотом, а писав під пресом царським, то советським: частково російською транскрипцією і мовою, щоб менше циплялися. Не погодитися причин немає. За 20 років незалежності вперше була можливість видати (в це важко повірити, просто нікому не було потрібно!!!), який сенс їм "чистити" текст і для чого. Єдина можливість такого розвитку подій, що ініціатором видання є не українські установи, а якісь... антиукраїнського елементу вистачає... тобто хто фінансує, той замовляє музику.

Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України.

Urbeht написав:

что многие и иду за этими гуру.

Так-так, важко не погодитися, Ви теж сумнівний гуру smile

Urbeht написав:

В данном случае я в основном оперирую родовыми легендами рода Черникова(Топора).

А цей ваш добродій Черніков звідки родових легенд набрався, від дідусів? Судячи з кількості цих сумнівних гуру, чможна сумніватися і в цих легендах... Може він сам напридумував, як дехто... Що таке родова легенда? Це те, що неможливо перевірити... Звісно перевірити можна, але...

П.С. А про інше добре говорите smile

Востаннє редагувалося Mamay (08 Aug 2009 14:45:17)

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

387

В дискусії відчувається невеличке протистояння між українським та російським народом (національностями). Все-таки потрібно знайти взаємне порозуміння між двома історично спорідненими народами.
Зверніть увагу, наприклад, по світу завжди йдуть розмови про чудові туристичні європейські міста, -- Париж, Венецію, Прагу, але вони ніколи не вказують іншу сторону медалі, із масою недоліків зосереджених навколо морально деградованих європейських міст.   
Почитавши інтернет видання або послухавши телебачення завжди почуєш, як ми самі себе дискредитуємо в очах світової спільноти, газові та молочні війни та тому подібне.

В дечому погоджуюсь із Мамаєм, Урбехт в образі ведмедя не співпадає із стереотипом та світоглядом Києва. Також підтримую Урбехта, який шукає істину Спаса та намагається створити стержень із українцями та росіянами. Об"єднавшись "козаки та казаки" можуть доповнити один одного, думаю це повинно піти тільки на користь, теж стосується українських та російських спасівців.

Брати в увагу народжуваність українців та росіян, якщо надалі так буде продовжуватися, то скоро на нашій території буде правити мусульманський або інший світ. Так чому не створити стійкий стержень між українцями та росіянами?
Модель СРСР відпадає, це може відбуватися на інших взаємовигідних та справедливих  принципах. В ідеалі є союз між українцями росіянами та білорусами без мусульманських народностей.
З.И. Не прийміть мої рядки в проявленні ненависті до інших народів та пошуку методів для їх винищення.

388

Сначала отвечу Казаку: это росомаха, а не медведь. Это примерно как тотемный знак определяющий направленность умений.
Дальше отвечаю Мамаю: - Ни когда не считал себя гуру и не собираюсь им называться им в дальнейшем. У меня есть свои убеждения и я их стараюсь отстаивать вот и всё. По легендам Черникову рассказывал дед тому его дед и так далее. По роду он является потомственным характерником. Действительно многие легенды можно проверить и многое из того что он рассказывает на курсах подтверждается последними исследованиями. Против русских я не чего не имею у меня там хватает родни. Я против имперских замашек России и против нашей подлючести в отношении к своим близким.
Увы мы многое не знаем и многого уже не узнаем из нашего прошлого. Но не стоит повторять ошибок прошлого и искать врагов в тех кто не согласен с нашим мнением. Иначе придёт время, оглянешься, а кругом одни враги. Я считаю, лично для себя, главным в своей жизни научится, не смотря на все наши различия, убеждённости и устремления, научиться Слушать и Слышать мнение других. Пожалуй это далеко не такое простое умение и им стоит овладеть.

389

Mamay написав:
Urbeht написав:

Из 9 томов истории Яворницкого вышло, если не ошибаюсь только три основательно подчищенных тома.

Придбав ті, що вийшли! Ніхто їх не чистив:

Когда мы были в музее его директор утверждал что имеются девять томов по истории. В данном случае ссылался на его слова. Как оно есть в действительности не знаю.

390

Urbeht написав:
Mamay написав:
Urbeht написав:

Придбав ті, що вийшли! Ніхто їх не чистив:

Когда мы были в музее его директор утверждал что имеются девять томов по истории. В данном случае ссылался на его слова. Как оно есть в действительности не знаю.

То все вірно... вийшло дійсно тільки 3 томи із двадцятитомника, але інші теж мають вийти, просто праця об"ємна.
Серія 1. Історія, краєзнавство, археологія - сюди і входять ті 9 томів про які мова.
Серія 2. Фольклор, етнографія, література, мова - сюди решта.

Всього 20 томів, детальніше прочитайте тут: http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtopic.php?id=163

391

Благодарю за ссылку, но может кто знает и где скачать можно или купить?

392

Urbeht написав:

Купити: безпосередньо в інситуті, або книжковий магазин "Наукова думка" на Майдані.
Краще на Петрівці: є кілька місць з виключно українськими книгами... Українська книга 58 ряд, 3 місце...
46 ряд 7 місце..., є ще кілька місць але знаю тільки візуально...
Але Ви зможете придбати тільки перші 2 і 8.

Про скачать: не зустрічав... мабуть жирно!!!

Востаннє редагувалося Mamay (10 Aug 2009 08:43:20)

393

Дякую

394

Urbeht написав:

Сначала отвечу Казаку: это росомаха, а не медведь. Это примерно как тотемный знак определяющий направленность умений.

Росомаха — одно из немногих животных, остающихся неприрученными даже после нескольких поколений жизни в неволе, и проявляющих крайнюю агрессию по отношению к человеку.
Росомаха — сильный, осторожный и в то же время дерзкий зверь, ведущий одиночный образ жизни.
В отличие от большинства куньих, ведущих оседлый образ жизни, росомаха постоянно кочует в поисках добычи по своему индивидуальному участку, занимающему до 1 500—2 000 км2.

Ви Урбехт, є цілеспрямованою людиною, цього від вас не забереш, це відчувається читаючи ваші дописи.

395

Комусь всеж таки вдалося приручити, нещодавно народивши маленького росомахчика wink .

Urbeht написав:

http://www.cossackdom.com/book/bookyvor/index.html

ІМХО

396

Упертюх написав:

Комусь всеж таки вдалося приручити, нещодавно народивши маленького росомахчика wink

Вітаю із поповненням.

397

Дякую

398

Рукопашный бой по системе СПАС
http://www.youtube.com/watch?v=s1LsImmgMr0 в поиске набрать kladkov

Востаннє редагувалося бармалей (16 Aug 2009 16:05:52)

399

бармалею, скорегуй будь-ласка свої посилання, щось не те скинув.. smile

400

Сори,в поиске набери kladkov и смотри,там не только рукопашка.
Будет интересно твое и других мнение.