1

Тема: Запорука від небезпеки

AngelSka написав:

Відмітна риса характеру Сковороди - дружелюбність, він неодноразово страждав від своєї довірливості й прихильності до людей, незважаючи на те, що в листах строго застерігав Михайла про підлесників. Цьому ми зобов'язані живій картині людського підступництва в його викладі. Але скільки Сковорода не обманювався в людях, це не вплинуло на його людяність.

Після цього тексту у мене виникла ідея створення нової теми.
Скільки в житті ми "напорюємось" на "шкідливих" людей, які вдало замасковують свій внутрішній світ. За рахунок довірливості можемо знову потрапити в сіті обману...
Пропоную пропозицію обміном застережень від негативного впливу оточуючих людей за рахунок власного життєвого досвіду ( також знань магії, езотерики...). Дослідження певних психологічних аспектів поведінки співрозмовника.

Наприклад, замітив, якщо після спілкування людина пожимає руку та держить якісь предмет (в"язку ключів, запальничку...) в цій руці, вона ПІДСВІДОМО націлена байдуже до мене або навіть вороже.  Мені це дає знак до певної настороженості до цієї людини cool

Діліться досвідом:)

2

Re: Запорука від небезпеки

Козаче, якщо ,наприклад,я відчуваю необгрунтовану неприязнь до себе 1-ї,кількох,чи цілої маси людей,я шукаю всі можливі вирішення,а не як Сковорода-на нього плюють,а йому здається що то велика чорна хмара і з неї дощ. Нема психологічної рівноваги?-є фізична,нема фізичної?-є моральна,або адмінистративна,нема моральної?-є духовна,нема духовної?-е підсвідома,або эзотерична. І там де є рівновага-там ти можеш керувати ситуацією на свою користь,100пудово. А сидіти при однім настрої дурний може. Треба бути з універсальованим,а не здевільованим.

3

Є інша небезпека.. Якшо повіриш у ахінею щодо запальничок, і будеш придивлятися, що люди тримають у руках, і якщо вони щось триматимуть, то вішатимеш на них необґрунтований ярлик.. неважливо, що в людини в руках. Важливі думки. Можна нічого не тримати, коли не маєш шо тримати, а в душі мати недобрі наміри і навпаки. Єдина порада - слухати серцем, а не очима..

Коли людина стабільно впевнена в собі, вірить в свої сили, урівноважена, то їй всеодно, хто біля неї стоїть.. На неї це не подіє.. Інші ж люди виправдовують свої психологічно-духовні вади видумками про вади інших людей. Треба дивитися на себе. Якщо ти дратуєшся у транспорті від поведінки певної людини, то причина не в тій людині а в тобі. Почни жити свідомо, стежити за своїми негативними емоціями, і в них зникне джерело енергії. Вони зникнуть.. І тоді ти будеш щасливий і врівноважений у будь-якій ситуації. А енергія, яку ти відібрав у неконтрольованих емоцій, буде в тобі, і дозволить тобі ефективніше втілювати твої мрії..

P.S. Фразеологізм "запорука від небезпеки" некоректний.. правильніше "запорука безпеки"

4

Шановний Богдане, я навів приклад того, як людина може застерігатися від небезпеки ( знайти запоруку безпеки), адже людина, яка має сторонній предмет в руці при привітанні, вона будує бар"єри, є не щирою, не відвертою. Це є практично 100 % факт.
Так, це може бути випадковістю один раз, якщо повторюється декілька раз, значить АЛАРМ.
Також приклад, коли людина лукавить, в переважній більшості випадків у неї бігають очі, вона не може спокійно дивитися прямо в очі.
Капут, ви правильно говорите, але це гра слів, теорія.  Якщо ви спроможні бути універсальною людиною так, поділіться з нами досвідом спілкування з людьми, спостереженнями за їх поведінкою, власні дії пошуку рівноваги. Перепрошую, але мене цікавить практика.

5

Козак написав:

Шановний Богдане, я навів приклад того, як людина може застерігатися від небезпеки ( знайти запоруку безпеки), адже людина, яка має сторонній предмет в руці при привітанні, вона будує бар"єри, є не щирою, не відвертою. Це є практично 100 % факт.
Так, це може бути випадковістю один раз, якщо повторюється декілька раз, значить АЛАРМ.

а якшо в мене немає кишені і я той предмет ніс, щоб покласти десь на робочому місці. а по дорозі мені зустрілася людина, з якою мене познайомили, і в мене в руці була якась річ. Або я в одній руці тримаю блокнот коли йду на роботу, а іншою здороваюся.. Або щось купив.. або просто ходив на перекур..

Проблема мозку - створювати теорії, правила і закономірності, якими потім отруюєш життя.. Я кажу, що із засторогою тре ставитися до людини не через те шо в неї шось в руці, а коли відчуєш від неї холодок, і твій внутрішній голос скаже, що це не твоє, і не май з цим справу.

Я би не зациклювався на фізичних речах. Живу миттю.. Вона підкаже, хто є хто..

6

Козак написав:

Двічі ти зустрінеш погану людину із запальничкою у руці, і створиш правило, що всі люди з запальничкою у руці погані.. А потім підійде третя людина із запальничкою в руці, але не хижа, і з тобою схоче мати справу, а ти на неї повісиш ярлик "поганої із запальничкою в руці" і все втратиш..

7

Богдан, я не наголошую на цей випадок як на закономірність. Звісно така поведінка поєднується із внутрішнім відчуттям по відношенню до співрозмовника в поєднанні із зовнішньою жестикуляцією та манерами поведінки. Мова не йде про зацикленість на певних фізичних прикладах. Я також думаю, можна відрізнити заклопотаного в роботі чоловіка в якого повні руки предметів від звичайного співрозмовника.
В житті часто бувають випадки, коли вам потрібно прийняти рішення стосовно співрозмовника вже після першої зустрічі. Тут вирішальну роль грає світогляд співрозмовника, його спосіб мислення, ерудованість, інтелектуальність і т.д. Але все-таки частково потрібно зважати на деякі психологічні тонкості щодо співрозмовника, адже він може  навмисно підготовитись до зустрічі, націлившись на свої дипломатичні здібності. 
При рукостисканні людина дивитися в сторону, рукостискання занадто швидкоплинне, людина дає тільки кінчики пальців або взагалі не вітається, в руці сторонній предмет – все це говорить про те, що людина створює "подвійні стандарти", на яких не потрібно зациклюватись, але певні застереження на майбутнє необхідно залишити.  Це приклад більше підходить для приватних розмов.

8

Ти говориш про поверхові речі: інтелект, мислення, жестикуляція, психологія, поведінка.. А я говорю про висновки не на основі традиційних фізичних відчуттів чи правил поведінки, а на глибинному відчутті людини.. Коли "людина ніби й супер з усіх сторін, та тобі хтось зсередини каже, що маєш піти звідси"..

9

По-моєму, Богдан все правильно написав. Якщо людина слухає свій Дух, вона в оману не потрапить.
+ екологічність мислення, висловлювань, дій.

10

Я розумію вас, всі ми відчуваємо наче говоримо самі з собою, з своїм внутрішнім Я. Чи не є це тією самою оманою, звідки є впевненість, коли покладаєшся на свій внутрішній голос.
Багато азартних гравців, також прислуховуються до свого внутрішнього я, внутрішня я каже: " ходи конём, век воли не видать", пішов і програв. На наступний день історія повторюються за подібним сценарієм.
Беремо інший приклад, людина вдалий букмекер, всю інформацію черпає із ЗМІ, від колег і так далі. Раптом, не дай бог, втратила зір та слух, а жити потрібно далі, нічого крім азартних ігор, вона не вміє. Наскільки зміниться ймовірність перемоги такого середньостатистичного букмекера.
Тепер до чого я веду. Якщо існують люди здатні обходитись без таких  важливих функцій організму та покладатися тільки на свій внутрішній голос,  вони повинні знати ДОСТОВІРНІ шляхи зв"язку між зовнішнім світом та своїм внутрішнім голосом.
Є учасники теми, які ігнорують органи відчуття та покладаються на свій внутрішній голос. Я поділився практичними навиками із життя на базі власних спостережень та відчуттів, тепер хочу дещо розвинути в собі "сьоме" відчуття. Поділіться практичними навиками та доведіть мені істинність своєї позиції навколо нашої полеміки.
Тепер експеримент. Наприклад, учасники форуму ( які вперше бачаться) зібравшись в житті, попередньо домовившись за згодою, Богдану, Аріасу та Капутові закривають очі та вуха, аби вони нічого не бачили та не чули.  Учасники форуму по черзі підходять до "хлопців" через кожні 30 сек та повертаються на своє місце.
Задача конкурсантів: визначити, хто для їх може бути потенційно небезпечним та від кого потрібно йти геть.
Звісно, для офіційної відповіді, конкурсантам потрібно відчути внутрішнім голосом ( мабуть сьомим відчуттям), хто для їх є небезпечний. Наприклад, сказавши в голос: " другий, четвертий та шостий учасник". Звісно, всі почують ці номера. Потім із відновленими відчуттями пройти поблизу учасників форуму та сказати хто є  потенційно небезпечні люди.
Я впевнений, що існують такі люди на землі, що спроможні правильно відповісти в такій ситуації.
Тепер питання до учасників теми. Якщо ви відстоюєте до кінця свою думку та знаєте свої здібності. Скажіть, практичними а не теоретичними діями, як ви визначите потенційно небезпечних людей своїм внутрішнім голосом?

11

Козак написав:

Я розумію вас, всі ми відчуваємо наче говоримо самі з собою, з своїм внутрішнім Я. Чи не є це тією самою оманою, звідки є впевненість, коли покладаєшся на свій внутрішній голос.

Скажіть, практичними а не теоретичними діями, як ви визначите потенційно небезпечних людей своїм внутрішнім голосом?

1) Усі адепти є потенційно небезпечні люди. Це аксіома. Навіть добрі люди іноді лютують і ображаються.
2) Кожний адепт зразу відчує іншого адепта безпомилково. Навіть, як шо той прикидається дурником, чи нещасненьким, чи простаком. Це так само, як кидало, чи вор, чи шулер бачить іншого - такого самого, бачить як він грає, та навіть підіграє до певного часу.
3) Внутрішній голос і Дух, що іноді телепатично передає тобі інфу - це зовсім різні речі. На чому привести приклад - не знаю. Спитайте когось досвітченого.

...і нічого зайвого...

12

Козаче, ніхто нікого ні в чому не переконує, і ніхто не збирається нікого переконувати, що один метод краще інший метод..
Це не математика, що за певними закономірностями, чи мірками ти визначиш, що ця людина небезпечна для тебе, а інша ні.. Один боятиметься усіх довкола, і у кожному бачитиме всесвітню змову.. Іншому байдуже, хто перед ним. Він впевнений у своїх силах, і у людині вишукує не негатив, а ту часточку божественної енергії, яка може найгіршу людину зробити доброю..
Власне, людина, яка себе розвиває, не дратується від співрозмовників, не шукає приводів, щоби втекти, не зустрічає негативних людей, бо вона знайшла істинний життєвий шлях, на якому все стається бо так має бути.. і це наука.. Якщо ти когось зустрів, то ти маєш не втікати, а взяти урок з певного моменту. Бо миті людині даються, щоб вона щось усвідомила...
Я не хочу говорити про узагальнені речі, бо не те, що кожна людина, це окремий світ, а кожна людина в кожній миті це окремий світ.. Узагальнювати, що якась частина букмекерів чи азартних гравців не виграла покладаючись на інтуїцію - це ні про що не говорить.. Значить хтось недостатньо вірив, а хто не те відчуття прийняв за внутрішнє..
Я наприклад, знаю, що можу виграти іноді в азартні ігри, але я не хочу в них грати взагалі.. Тільки коли це буде життєво необхідно в певній ситуації, тоді скористаюся.. Манна небесна з неба повинна бути виправданою..
Якщо ти мене посадиш з заплющеними очима проти інших людей і скажеш визначити, хто з них небезпечний, я тобі, наприклад, скажу, що ніхто, і це теж буде правдою...
Це не математика і не теоретична наука.. Це життя, одкровення.. Воно поза законами.. А той, хто до нього придумує правила, той вже відходить від істини..

13

+ є певні поради, якщо вже хочете суто життєві..
Тато мені змалечку наголошував, коли стоїть багато людей десь в темному провулку, краще обійди їх стороною.. big_smile

А якщо брати із сфери самонавіювання і віри у шось, то ймовірність чогось негативного зводиться до нуля, якщо ти ситуацію наперед уявляєш такою, якою би ти її хотів бачити.. без сумнівів.. Наприклад, що людина, з якою ти зустрінешся, буде життєрадісною і такою, що в чомусь тобі допоможе і буде гарним порадником.. десь так..

14

Що таке думка?-НВЧ мк хвильова передача даних. Не будьте такими янголятками-думка в голові НЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ. Вона йде далеко глибоко під землю тим же НВЧ мк хвильовим ,,сподвиженням" і дойшовши до шарів вічної води,передається дальше, і приймається людьми,котрі розпізнають ці сигнали,топто близькими ,люблячими. Це дослідно доведено Шевчуком. Шевчук-автор способів і приладів пошуку будьяких покладів корисних копалин,а також шкідливих монолітів. Ним було відкрито систему Кайласових гір ,а саме,котрі із блищерозташованих до Кайласа мають подібні властивості. І в Пуэрто-Рико багато різного ,,нашкробав"(як він каже)

15

Іванна та Богдан, в принципі знайшли вихід із запропонованого мною експерименту. Щоб не скомпрометувати себе, потрібно сказати, що всі небезпечні або безпечні люди, хотів сам вам запропонувати цей вихід:)
До речі, Капут запропонував доволі цікаву гіпотезу, яка може  дійсно існувати  в нашому житті, достовірний шлях передачі думок  не відомий, але він звісно існує. Правда, пояснити людству це занадто важко, замало знань та інформації.
Богдан відійшов від відповіді, звісно, дати правильну відповідь на таке складне запитання, риторичного характеру, спроможна не кожна людина. Я також від"їхав би:) Ну так, ладно…
Я  скажу трохи інше, надприродні сили існують, але людству мало відомо про їх існування, приблизно як про космос (всесвіт), тобто знання обмежені.
Людина пристосовується до умов в яких проживає, вона сприймає світ через всі відомі та невідомі рецептори. Люди підсвідомо відчувають існування чогось загадкового, але пояснити цього не можуть із-за свого "примітивізму". Вдарившись в пошуки "невідомих рецепторів" свідомості, людина починає втрачати зв"язок із відомими рецепторами, менше вдосконалює їх, адже вся сила та енергія витрачається на експериментальні пошуки невідомих рецепторів.
Людина полетіла в космос після багатьох вдалих та невдалих експериментів, маги дізнаються деяких секретів екстрасенсорики після вдалих та невдалих експериментів, характерники зупиняли кулі після багатьох спроб.
Що далі? Знову не вистачає знань та інформації. Людина далі живе ілюзіями про нескінченість всесвіту, про таємність екстрасенсорики, про надзвичайність характерників.
Для чого існує нескінчений ланцюжковий характер пізнання, де люди снують, немов павуки в просторах неусвідомленості буття? Ким та для чого створений цей механізм? 
Можливо, є сенс зупинитися в своїх неусвідомлених пошуках, як павуку, та зробити пастку для правильного рішення, яке може бути прямо в нас під ногами (у звичайному буденному класичному житті) та не літати у власно створених ілюзіях.
Характер --  це річ притаманна кожній людині, характерництво --  це певне проявлення характеру індивіда. Кожен індивід розвинений по-різному, та не  відомо, який саме вид діяльності  більш сприйнятливий для подальшого розвитку цього індивіда. Можна сказати, що це стремління до вдосконалення своїх можливостей, як на рівні "відомих рецепторів", так і "не відомих рецепторів". 
Щоб вдосконалити ці можливості, потрібно об"єднатися в своїх знаннях та давати взаємні поради. Іноді потрібно вміти ПРАВИЛЬНО захистити себе. Ось чому я начав цю тему.
Так порадьте, із свого власного досвіду, які є у вас застереження  або загальні правила поведінки від впливу небезпечних факторів. Дякую.

16

абсолютна більшість людей якщо взяти СНД, наприклад, за інших казать не буду, вважає, що вміє читати думки, прийняті рішення, спираючись на відчуття, багато де зробили історію.

і потрапляють в психологічну пастку

приклад 1, поломалася у людей машина десь 12 км од населеного пункта, ну думають вони, треба донкрат.  Один і каже, піду в найблище село, чи куди там по донкрат. А ти, мол, оставайся. Пішов і на лихо пустився дощ, та холодний. І ввже сутеніло як він дістався крайньої хати якоїсь вулиці. Звонить у двері, відчиняє йому жінка, приємно посміхаючись, двері. Вітається з ним: доброго вечора вам. З хати лине тепло і затишок. Відповідь: а пішла ти курва із своїм донкратом.

Приклад 2, іде чоловік до дому після роботи, де, щасливий, отримав заробіток. Перед ним постає 2 варіанти розгортання подій: піти в шинок і пропить половину заробітку, що гріє йому душу, і піти, все ж таки, до дому де чекає дружина радісно на чоловіка, щось холодець якийсь по спині. Та ні, дума він, щось не піду мать до дому, а піду в шинок. І пішов  Петя ло бреющей, а вдома жінка вибігла на ганок з калатужкою в руках вся мокра, і не зрозуміло від дощу чи від гордих сльоз безвтішного кохання. Чоловік алкоголік. Отак і руйнуються сімї.
Козак, є шаблони типу коли дивиться вліво й вниз - бреше, але ви це знаєте, а умовні рефлекси набуті кимось вам можуть і не згодиться, тому вихід один - треба навчитися бачити по-характерницьки. Ви дарма гаєте час

Востаннє редагувалося Дід Артім (30 Sep 2008 20:24:53)

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

17

Хвойда,досить тих місячних сонат. Треба жити між небом і землею,а не вчепитись за різкополярні шляхи і рупорити своє Я за путь істинний. Можна просто все помічати з точки зору характерництва і ,з часом,самому прийти до своїх здібностей. А можна дивитись і нічого не побачити,через те,що в голові повно готових варіантів,та щей негативних,котрі своїм ,,напутчуванням"закривають свою власну силу.

18

о-о. я й кажу, досить місячних сонат

19

Хвойдо, я не хочу скомпрометувати сучасних характерників із екстрасенсорним поглядом на реальність та підсвідомість. 
Я про інше. Формування думки це настільки складний багатофункціональний процес, що заглибившись до глибин його сутності, можна просто збожеволіти. Якщо людина знайде істинність думок, вона вже не буде людиною і навіть не буде характерником, академіком, вченим…
Люди можуть тільки рухатися в певному руслі думок, самостійно визначаючи їх достовірними чи недостовірними, істинними чи не істинними, або піддаватися впливу суспільства, підкорившись певним стереотипам, які склалися за багато років життя людей на землі.

20

правильно, вона стане ніким - мамаєм, а щодо істиності ви помиляєтеся - не людині дано визначати де істина а де ні, також не суспільству. У людини є один лише Дар - увійти в істину і нею жити, принаймені так вважали в свій час характерники. Я в свою чергу веду не до того що ви та інші учасники форуму повинні робити те що говорю я чи ні. Можливо навіть навпаки, так ви станете домашними, а повинні залишатися дикими smile. Просто те про що йдеться позбавлено сили, тому що позбавлено отого дотику до тієї істинності про яку ви говорите, а тому це все так і  залишиться на рівні балачок.  Я в свою чергу не є вчитель, просто хочеться мені поділиться чимось - от й ділюся, не хочу - не ділюся. Тобто легко до цього відношуся. Нічого чорти вас не візьмуть якшо ви бодай раз глянете в модельний простір, зі ншого боку один раз побачити краще, ніж 100 раз почути

Востаннє редагувалося Дід Артім (02 Oct 2008 18:30:53)