26

Re: АФОРИЗМИ Г. С. СКОВОРОДИ

Xvojda написав:

Мазепа і Сковорода 2 українця що досягли рівня Ієрархії Світів

А Шевченко? Хіба ні??

27

Яна написав:
Xvojda написав:

Мазепа і Сковорода 2 українця що досягли рівня Ієрархії Світів

А Шевченко? Хіба ні??

Спірно...

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

28

Шевченко - з нами разом smile, таку долю він сам обрав, я теж не дуже хочу на той світ smile, а погуляти там де й чорти не гуляли

Батько ілі отєц зна що каже, слухайтеся батьків мать вашу

29

Про Шевченка й Мазепу - в інших темах!!!

30

ВСЯКА ЇЖА І ПИТТЯ СМАЧНІ Й КОРИСНІ,
АЛЕ ТРЕБА ЗНАТИ ЧАС, МІСЦЕ, МІРУ Й ОСОБУ
З листа Г. Сковороди до Василя Максимовича, 1764 рік

--------------------------------------------------------------------------------

«...Кажуть, що я засуджую вживання м’яса та вина... Інші мені приписують й те, начебто називаю самі по собі шкідливими та негодящими золото, срібло, дорогу одежу та інше цьому подібне. Те чуючи, сміються ті, котрі моє серце знають. Правда, що був час і тепер буває, що я через внутрішню свою економію утримаюсь іноді в дозволені дні від м’ясоїдства та вина. Але чи лікар осуджує, наприклад, часник, коли вживати його не велить, як комусь увійшов до очей шкідливий жар?
Адже відомо, що всі добростворені всещедрим творцем речі, не всі і не завжди бувають корисні через певні обставини. Правда, що деяким я радив, щоб вони обережно ставились до вина чи м’яса, а іноді й зовсім їх від того відводив, із огляду на їхню гарячу молодість, але, коли батько малому синку вириває із рук ніж і не дає йому користуватися збройовим порохом, а сам користується, чи не виказує це ясно, що він ще не доріс до того, щоб користуватись цими речами і повертати їх на свою користь, до якої ті речі винайдені?..
Достеменно будь-яка їжа чи пиття корисні і добрі є, але треба зважити на час, міру й персону.
І чи не біда була б, змішана зі сміхом, коли б хто дитині в колисці налив смоктати гострого оцту, восьмирічному хлопчику дав чарку міцної горілки, а мисливцеві, що повернувся з полювання, чи змерзлому від довголіття старому підніс солодкого молока?..»

(не стільки про їжу..)

--------------------------------------------------------------------------------

Востаннє редагувалося AngelSka (01 May 2009 15:35:01)

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

31

"Дякую тобі, Боже, що ти зробив все потрібне нетяжким, а все тяжке непотрібним", "Якщо ти хочеш мати від життя щастя, спробуй довыритися власній долі". Я думаю, це принципи сучасного українського характерництва. Шлях, якого немає, поміж Небом (повернення в те світло, про яке ми говорили) і Землею (шлях Пашубхави). Зі слів Ч., людина не тікає в Гімалаї, під дуба у високі медитації, і не силиться попасти на чердак ієрархії якогось суспільства. А просто в людини є своя доля...

Востаннє редагувалося Дід Артім (02 May 2009 12:23:51)

32

і знову спонукає до роздумів, дякую.

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

33

Xvojda написав:

"Якщо ти хочеш мати від життя щастя, спробуй довыритися власній долі". Я думаю, це принципи сучасного українського характерництва.

Перестаєш протистояти течії і дива стаються smile

34

тому що ти використовуєш силу самої течії в тій можливості яку вона сама дозволяє, в характерників це означає "належати цьому світу", "бути в ньому". Навчали цьому так, брали учня запихали його в діжку, й кидали ту діжку в пороги, переляк можна собі уявити, коли тебе в бочці кидає потим скелям в бурунах, але переляк приносив відчуття "довіритися своїй долі", людина розслаблялася й слідувала подіям, через деякий час бочка виходила до спокійної заводі. І дійсно в цьому диво, багато хто силується досліджуючи характерництво протидіяти течії в бочці силовим способом, сподіваючись на якийсь магічний феномен - бочка підлитить сама в небо й стане на березі перед товариством. Я не кажу що це неможливо, це можлив, але вже згодом, коли в людині є підгрунття коли ці речі вже можуть відбутися.

Тому сьогодні - це слідування й служіння коли слідуєш напротидію задоволеню лише власних бажань задовольнити які невдавалося ще нікому на землі. А коли ти служиш, то отримуєш таке багатсво, яке не можна ні вкрасти, ні загубить і саме в служінні є постанова людини, її характерності. Н сьогоднішній день є велика нива для цієї діяльності). І особисто саме за ціма принципами (слідування й служіння) визначав би хто є хто в традиції, Звичаї...Навіть якшо людина чимось володіє і хоче служить, вона не повинна "ламать життя", просто людство зараз - це той самий учень в бочці в бурунх й порогах...і життя зараз так само не милує як немилувало воно тоді..

Востаннє редагувалося Дід Артім (03 May 2009 12:41:42)

35

Доля кидає людину, як в бочці, і вона нічого не може із цим зробити, чим більший її супротив, тим більша ймовірність вилетіти із бочки та розбитися на смерть. Залишається переміщатися всередині бочки ( в своїх роздумах, поглядах, бажаннях), а ось куди занесе бочку, залежить від рельєфу місцевості ( збіг обставин), висоти схилу (довжина життя ), нахилу схилу (відношення до організму та навколишнього середовища), матеріал бочки (родовід та рівень саморозвитку)…

Хвойдо, вдале порівняння із долею та їздою в бочці:)

36

Якщо в середини бочки перемищатися так щоб змищувати центр ваги, дуже цикаво та бочка може почати рухатись.

37

Bohdan написав:

Ми вже й так святі, тільки вперто цього не хочемо помічати

100%. У всіх нас живе і Христос, і Будда. Наше завдання просто знайти стежку до нього в собі.
І зробити це має кожен сам - не через державу, роботу, секту чи організацію, а самостійно шляхом розвитку свідомості.

Востаннє редагувалося Козак заставний (04 May 2009 14:37:45)

"Те, що нас знищує, робить нас розумнішими і сильнішими. Це просто індикатор проблеми і аномалії, над якою нам слід працювати"

38

shlosser написав:

Якщо в середини бочки перемищатися так щоб змищувати центр ваги, дуже цикаво та бочка може почати рухатись.

від стресу в людини (підготовленої звісно) відбувається вихід і інтуітивно потрібні рухи відбуваються

39

Якщо людина побачила дорогу без бочки, потім сіла до бочки та намагається потрапити до наміченої цілі, шляхом  зміни рівноваги тіла, тоді це буде чудовий тренажер, який буде тренувати розвиток інтуїції.
В житті людина не знає дороги, вона переміщається в своїй бочці, не знає своєї кінцевої зупинки, інтуїтивно або не інтуїтивно переміщаюсь в середині бочки, змінюючи або не змінюючи центр ваги, вона далі рухається, згідно структури рельєфу, буває рівно котиться немов по маслу, а може її кидає по ямах та пагорбах, може передчасно зупинить не докотившись до кінця схилу.
Тепер уявіть себе із погляду божественної( надлюдської) сили, яка бачить із сторони процес переміщення бочок вниз по схилу і взагалі знає систему всіх подій навкруги. Людина, якщо хоче знайти шлях до божественної (надприродної) сили, повинна зрозуміти для чого вона рухається в бочці а не, як рухатись в бочці. Людина, якщо хоче знайти шлях до божественної(надприродної) сили, повинна навчитися думати як БОГ (надприродна сила), або  підкоритися думкам БОГА (надприродної сили).
Зверніть увагу на поведінку мудрих старців, вони ведуть спокійний спосіб життя, це не пов"язано із старістю тому, що я говорю про мудрих старців а не просто старців. Їх мудрість досягнута не інтуїцією а головним мозком.
Чому вони себе так ведуть?  Вони шукають шлях, як  з"єднати свою розумову енергію із божественною (надприродною), не для того, як керувати бочкою (тілом із аурою) розуміючи, що бочка (тіло з аурою) приречене на зупинку. Вони роблять це для того, щоб від"єднатися від бочки (тіла з аурою) своєю "розумовою приналежністю". Це не пов"язано із вибором між матеріалізмом  чи ідеалізмом, тут стоїть прагнення здобути СЕНС ЖИТТЯ задля існування майбутнього.

40

безперечно, єдине що людина вже в бочці від народження, інакше можна по схилу спуститься й так, але це ідеальний варіант і виявляється він дуже дорогого коштує. Життя далеко не кожному дає таку можливість