1

Тема: Раджніш Ошо. Як ставитеся до життя цієї людини?

Свого часу твори на основі його лекцій змінили моє ставлення до життя..
Це із загальнолюдських цінностей, що перегукується у духовній культурі кожного народу..

2

Re: Раджніш Ошо. Як ставитеся до життя цієї людини?

Я, чесно признаюся, не знаю його життя. Але він встиг написати стільки книжок, що мене це відсахнуло колись. Більше нього написав хіба що Сандей Аделаджа. smile

3

Ростику.. Я тобі відкрию очі. smile Він не написав жодного рядка! lol

4

Bohdan написав:

Ростику.. Я тобі відкрию очі. smile Він не написав жодного рядка! lol

Млін .. це тоді весь цей сонм книжок написаний всякими різними писаками, що можливо навіть "поруч не лежали" з Ошо (Ггг)... та ще й перекладених ... нєєє, вони уваги не варті. Так як і багато разів переписана і переведена біблія. wink

5

ти смішний.. це записані його учнями і дослівно написані лекції ..

6

Я не тільки смішний. Я ще й злопам"ятний. big_smile
Просто я пам"ятаю твій аргумент, що біблія не варта уваги, бо її переписували багато хто багато разів і написана вона не христом. smile
Та то таке .. оффтоп майже.

7

rawstick написав:

Просто я пам"ятаю твій аргумент, що біблія не варта уваги, бо її переписували багато хто багато разів і написана вона не христом. smile

Ну повір, між часом існування в земній подобі Христа і Ошо все таки є різниця.. у 2000 років.. + відео і аудіо-записи smile

8

Bohdan написав:

Ну повір, між часом існування в земній подобі Христа і Ошо все таки є різниця.. у 2000 років.. + відео і аудіо-записи smile

Повір, років через 1000 різниці ніякої не буде. smile І сидітимуть в якомусь віртуальному просторі два аватари - Богдан+15 і Рост+15 ... і розмова буде така ж. smile

9

Даруйте, але я би не порівнювала Христа з Ошо... не той зміст. Та я так просто відкрила якусь книжку й натрапила на якісь комуни зі спільними жінками й дітьми, відвернуло одразу...

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

10

Так, це правда, у питаннях "всеобщей любви" Ошо немає рівних!

...і нічого зайвого...

11

Иванна написав:

Так, це правда, у питаннях "всеобщей любви" Ошо немає рівних!

люди критикують їжу, навіть не спробувавши smile

12

AngelSka написав:

Даруйте, але я би не порівнювала Христа з Ошо... не той зміст. Та я так просто відкрила якусь книжку й натрапила на якісь комуни зі спільними жінками й дітьми, відвернуло одразу...

то як можеш говорити "не той зміст", коли не маєш ґрунту для порівняння? По-друге, комуни ніякого стосунку до його творчості не мають smile це така ж другорядна похідна, як конфесії у християнстві.

13

Эк Богдана зацепило, а такой вроде всегда спокойный, выдержанный, отстраненный.

14

Мабуть, Богдан, ти вже дозрів на подорож до Ашраму. Тільки не забудь взяти гроші для комунни (мзда на брамі), а ще знай - там потрібно безкоштовно працювати на благо Ашраму.  А ще у Індії дуже важкий клімат і спецефічна кухня та дуже багато кишкових інфекцій, які звідусль чіпляються до нетренованих іноземців. Але є і позитивні моменти: заведеш багато друзів з Канади та США, з Европи та інших цікавих країн. tongue

...і нічого зайвого...

15

Иванна написав:

Мабуть, Богдан, ти вже дозрів на подорож до Ашраму. Тільки не забудь взяти гроші для комунни (мзда на брамі), а ще знай - там потрібно безкоштовно працювати на благо Ашраму.  А ще у Індії дуже важкий клімат і спецефічна кухня та дуже багато кишкових інфекцій, які звідусль чіпляються до нетренованих іноземців. Але є і позитивні моменти: заведеш багато друзів з Канади та США, з Европи та інших цікавих країн. tongue

Нє.. мені вистачить того, що я взяв відсторонено.. Зациклюватися на чомусь - теж неправильно...
Краще шукати свого Мамая в собі..

16

shlosser написав:

Эк Богдана зацепило, а такой вроде всегда спокойный, выдержанный, отстраненный.

Та я вже забив болт.. smile Всеодно кожному своє..

17

На Ошо или на эту тему?

18

shlosser написав:

На Ошо или на эту тему?

на те, щоби когось у чомусь переконувати..

19

А кто написал все те книги?

И что конкретно изменило твою жизнь?

Я вообще ничего из Ошо не читал.

20

Розповідаю.. На нього наштовхнувся випадково в неті.. Чи то порадили мені.. вже не пам’ятаю..
Книги написали ті люди, що він їм читав лекції..
Не говоритиму про унікальність чи не унікальність його вчення, але якшо коротко, то йдеться про розвиток в людини стану "усвідомленого існування" ("озознаности"), за яким людина починає бути активним свідком свого життя, думок, кроків, контролює своє внутрішнє автоматизоване бурмотіння, впорядковує внутрішній світ, і починає змінювати долю.. Усвідомлене сприйняття кожної секунди життя, кожної дії і кроку, дозволяє по новому поглянути на світ. Ошо говорив про тотальність всього, що людина робить.. Тобто, якщо їсиш, то не думай про щось інше, а всю увагу звертай на сам процес жування, ковтання.. Якщо сваришся, виливаєш емоції - не намагайся їх уникнути, але свідомо зсередини стеж за виливом енергії.. Йдеться про те, що як тільки людина починає жити не на автоматизмі, а бути свідомим свідком всього, що відбувається, у неї налагоджується життя, вона отримує змогу швидше втілювати свої мрії, мати те, що хоче, і бути господарем долі.. Десь так..

21

Пока ничего нового. Все говорят о том же, вопрос, как научить быть осознанным. Что предлагает Ошо методически, технически?

22

там є конкретні медитаційні техніки і вказівки як саме усвідомлювати.. щодо унікальності - нічого не можу стверджувати.. Для мене це була унікальна річ, бо до цього я нічого подібного не читав.. За інших говорити не можу. Тим паче, за тих, хто має від мене набагато більший досвід...

23

Як що вже така тема і Ви у неї, то вже пишіть, пане Богдане. Тільки конкретно.

24

написав.. Я читав "Осознанность" і "Пустая лодка".. Про них і можу говорити.. все інше - уривчасто

25

Богдане,я ставлюся до Ошо,як до каменя приспотикування. Він файний був хлопець,на щось добре натякав,та не знав конкретно про що його свідомість йому говорить. Жити в житті наповненому аномаліями це одне,а жити аномально в аномальності серед простаків,традиційників-це зовсім інше. Люди схопили його рац.зерно і пішли далі. І так було і буде з усіма філософами і філантропами. Не потрібна така гранична концентрація у всьому,бо людська пропорційність аж ніяк не пропорційна. Добре живуть японці,пропорційно... Але в які крайнощі вони вдаються заради підтримки тої пропорційності мислення і буття. Уже і довгожительство-одна з таких крайнощів,а це сторонньому не зрозуміло.

Востаннє редагувалося Капут (05 Oct 2008 21:47:48)