76

Re: СПАС

М-да... Слышали звон - да не поняли, где он...
Это даже монаха касается:) Ишь, провокатором меня назвал!:) Ты это, смотри - я к тебе в Ровно нагряну с инспекцией!!!:)

77

Я чув, що в березні у вас в Рівно змагання мають бути? Які БМ будуть представлені?

Востаннє редагувалося Еней (26 Feb 2008 19:55:39)

78

Я так розумію, питання Енея до мене. Судячи з формулювання питання - положення тут на сайті ви не читали. Для початку прочитайте, будь-ласка. Які БМ? Заявок я не бачив, сказати поки-що не можу. Коли пройдуть змагання - скажу які були представлені. А якщо хочете - приїжджайте, подивіться самі. Так цікавіше буде.

79

монах написав:

Судячи з формулювання питання - положення тут на сайті ви не читали. Для початку прочитайте, будь-ласка.

Положенн нажаль не знайшов sad   

монах написав:

Коли пройдуть змагання - скажу які були представлені. А якщо хочете - приїжджайте, подивіться самі. Так цікавіше буде.

Буду обов*язково, за якими правилами вони проводитимуться???

80

Ось положення http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtopic.php?id=31

81

Подивіться уважно положення. Там чітко написано "ПОЛОЖЕННЯ про відкриту першість Рівненської області з Українського національного рукопашу «Спас»".
Сподіваюсь, тепер зрозуміло за якими правилами вони проводитимуться?

82

Ну да, по правилам спаса, которые Монах взял...у Притулы!:)
А к спасу Л.П.Безклубого эти  правила никакого отношения не имеют! Дя, дядя Витя?:)

83

Ти щось маєш проти? Я не формулював би так "взяв". Змагання проводить ВГО Всеукраїнська федерація "Спас". Відповідно, що правили змагань з українського рукопашу "Спас", розроблені федерацією. Звичайно, що правила до Петровича не мають відношення, оскільки він пропонував проводити змагання зі смаленого вовка (або чогось подібного). Зрештою, ти пробував проводити змагання, використовуючи техніку Петровича? Так отож.
Повторюю ще раз - змагання за правилами українського рукопашу Спас. А приймати участь будуть різні стилі, в тому числі і східні.

84

Нет, увы нельзя smile

85

недавно видел мультик про казаков Дахно, условно поделил так: большой - козацька вежа; маленький - боевой гопак, из-за верткости, живучести. Он заметили больше всех улыбается и танцует; худой и высокий - самый по-моему рассудительный и умный - спас. А втроем - все выйсько запорозьке, дополняя друг друга - и в футбол играют, и невест вызволяют. Если ошибся, испрате. Это я к тому что свое нужно поддерживать какое бы оно нибыло...еднайтеся до перемоги

Каюсь, грешен, изменился.  БАТЬКО ЖИВ
Не плюй в бомжа-отплюнется = Редукция ничто-холистика все!!!

86

кстати еще одному человеку об этом сказал, а он ответил мне точно как вы. Может действительно характерник. И Дахно знал что делал.....

87

Павло, дякую за гарні слова, може Ви підкажете щось по сучасному стану справ у спасі, бо тема була взагалі про це. Я так зрозумів, що Ви одесит, може щось і про Київ знаєте?

88

в догонку.
В спасе нет энергий, астралов и бесконтакта и прочих чудес.
Спас это не спорт.
Спас это атакующая система ночного боя с оружием и без.

89

дальше что, вот люди делятся, вы так браво расписываете, опишите хотя бы гойдок. Вы же на этом бизнес не делаете, это для души. Вот и вперед. А говорить: я такой умный, я у Безклубого учился, а вы тут кто, ха. Ну и что. Учились да видно не доучились, свое создали. Молодцы, браво

Востаннє редагувалося BAT'KO ierarh (14 Mar 2008 16:45:05)

90

Якщо, друже Східняк, Ви не знайомі з паном-товаришем Корнієнком, зв’яжіться з ним за адресою info@spas.net.ua. Як знайдете спільну мову, може зустрінемося в кінці березня. Буду з заняттям у таборі під Києвом. Або разом з ними до мене приїдете потім. Хлопці своє діло правильно розуміють, свого часу рекомендував їх Безклубий. Їм передали касету, яку записував Леонід Петрович. Послухайте її уважно (якщо козаки дозволять). Потім напишіть мені.

Востаннє редагувалося Паша (14 Mar 2008 17:20:32)

91

Паша, а что ви посоветуете мне, в Арену ити желание пропало

92

Описать гойдок сложно. Нужно показывать.

93

В такому випадку вважайте, що немає бажання.
Цитата з анекдоту: "А що то воно таке крокодил?" - "Коня бачив?" - "Так, бачив" - "Зовсім не похожий".

94

каа написав:

Описать гойдок сложно. Нужно показывать.

"Гойдок - это покачивание, движение вперед, когда масса тела плавно по частям перетекает то вправо, то влево, как бы не касаясь земли, почти совсем расслабленно, слегка зудяще-подобранно, за счет инерции движения тела…"

зі статті носія козацького звичаю Леоніда Петровича Безклубого «Інтерес моей мысли»

Ось вам і опис звичайними словами. Але ніхто не підтвердить, що можна з цього опису чогось навчитись практичного. Це дійсно треба бачити, перейняти і відчути особисто.

Істина — на шляху до вершини. Можливо не у вершині справа, а в пройденому і пережитому.

95

Живосвіте, нема питань. Нехай учать гойдок відповідно до цього опису. Ми навіть дивитися не будемо що  вийде з того. Тому, що по собі знаю - нічого не вийде. Бачив якось одного такого кадра, що вчив по книгах. Гойдок у його виконанні.... педики відпочивають.

96

В суботу, скориставшись рекомендацією добродія Паші і зв'язавшись з отаманом Козацького братства бойового Звичаю Спас "Сокіл", побував на тренуванні козаків. Тренування відбувалося в лісі, в "табірно-польових" умовах smile
Хлопці абсолютно адекватні, і навіть пан-отаман Корнієнко, не дивлячись на дещо боксерсько-бандитську зовнішність smile , виявився дуже ввічливою і інтелігентною людиною. Враження від тренування досить цікаві. Для мене, як людини, що займалася раніше самбо, кікбоксингом і трохи цікавилася східними одноборствами, тренування спасівців виглядало не схожим на все, бачене до цього. Як я зрозумів, тренувань в загальноприйнятому смислі, в спасі немає. Початківці проходять курс спортивних тренувань, який триває кілька років - підтягують свою фізичну форму та набувають певних бойових навичок початкового рівня, щоб перейти до наступного. Козаки ж займаються в умовах наближених до польових, і таке "тренування" може відбуватися навіть в нічний час або продовжуватися навіть кілька днів. Робота досить жорстка, особливо деякі "ігри" - можна і палицею по зубах отримати.
Техніку коротко можна описати як досить просту, жостку і ефективну, працюють в основному в ближньому бою. Фізична підготовка для таких тренувань потрібна добряча.
Від езотерики братчики далекі, підхід у них суто практичний, хоча мені сказали, що в спасі дійсно використовується змінений стан свідомості і традиційна підготовка виховує вміння входження в цей стан і керування ним, якщо я вірно зрозумів.
Мене зразу попередили, що покажуть не все, традиційні бойові тренування тільки для членів козацької громади: хочеш стати козаком громади - проходь шлях разом з усіма початківцями і стань своїм, або хай тебе рекомендує громаді шанований козак-звичаєвець, тобто той хто сам живе Звичаєм Спасом.
Ось такі загальні враження. Можна точно сказати одне - це не спортивна секція, а швидше певний спосіб життя, що грунтується на своїх традиціях, і він підійде далеко не кожному бо вимагає зусиль і відданості своїй справі. Але так мабуть і повинно бути, бо як кажуть "Козаків багато не буває, але "мало нє покажется"".

97

Східняк, прочитавши даний текст, складається враження, що він написаний з гарного прес-релізу. Можливо, це просто враження.
Доречі, а пресловутий гойдок вам показали? Чи це також лише для козаків громади?
  А взагалі, дивний народ: пояснюєш їм, пояснюєш, а вони не хочуть вірити. Мало того, багато хто навіть лінується просто прийти. Звичайно, ганяти енергетичні кульки на дивані перед телевізором значно простіше. Навіщо напружуватись?
  Бажаю всім дослідникам характерницької традиції навчитися гарно ганяти кульки з однієї руки в другу. І не вздумайте ходити на тренування до якихось там спасівців - вони нічого не тямлять в характерництві. Мало того - вони не вірять в те, що характерники в першу чергу були магами і екстрасенсами. Недалекі люди, що  з них візьмеш? Особливо застерігаю від того, щоб іти в Спас-клуб Арена. Там взагалі відморожені - вони взагалі відкидають можливість того, що людина може володіти екстрасенсорними якостями. Вони сприймають лише голу практику. З такими спільну мову знайти практично нереально.

98

кто то эзотэрику, кто то мордобой. И кто ведь прав? А? Характерниками не были магами и екстрасенсами, но некоторые из них были людьми знания, так жить на тот момент времени что бы выжить. Но общество не может жить в условиях постоянной бойни, поэтому они ушли - внутрений потенциал был насколько велик, что мир уже не мог их сдесь удерживать. Сегодня наверное мы можем сказать что нужно воспитать защищенного, гармоничного, успешного человека, который умеет жить в этои мире, а не постоянно воюет. Что с этого получаетса? Обиды, комплексы, болезни и избитый жизнью человек. Вы прям так переживаете, что бы пошли в Арену. Я сам найду куда мне пойти. Подобное притягует подобное. Будьте проще и люди к вам потянутся. Кто захочет на тренировку прийде. Вот есть же люди на форуме, которые занимаются Спасом - Еней. Почему же вы с ним не общаетесь по-существу, не разбираете приемы. Желания мало? Так а кто виноват. Кто вам не дает обгоаривать гойдок, вы же это умете, есть чем поделится. Или вы боитесь, что узнают секретную информацию. Так разве я виноват. что вы не хотите между собой спасовцами общатся. Половина зарегестрированных молчат. Может это ваши люди, проявите инициативу. Создайте, например. тему - нож в бою - и люди интерисующиеся потянутся. Что вы тут агитируете за советскую власть. Или вы скажете, что я у вас клиентуру отбиваю. Я здесь просто высказываю свое мнение. Вы мне запрещаете? Так нельзя? Потому что это не входит у вашу систему координат. Так не говорите. Вы так смело решаете, кому как поступать, люди Арену найдут и без вас. Если захотят, а если не хотят, то кому какое дело. Или вы уже приватизировали здесь все. И за всех все решаете. Хотят люди заниматся Спасом - они будут, нет - не будут. Здесь все по-моему равны и особенных нету.
     А мячик - давайте вы сделайте его и увидите - просто это или нет. Нужно напрягатся или не нужно. Спасом я заниматся буду, но должно прийти время, сейчас занят. А за это время просто успел присмотрется к внутреней сути людей. Поэтому й говорю куда пойду, а куда нет. Потому что пятак дадут, а гривну потеряеш. У вас люди слишком большое чувство собственного любования. Только мы знаем как надо. Ха. Нехило. На этой традиции некто неплохо греет свои задницы. Про какое то элементарное уважение я уже не говорю.

Востаннє редагувалося BAT'KO ierarh (19 Mar 2008 03:16:01)

99

Шлоссеру - а ви почитайте уважно тему. І під кінець прогляньте не менш уважно повідомлення східняка. Нічого не трапилось. Просто до людей дуже туго доходить. Мені просто смішно. Як мінімум.
Ієрарху - не знаю хто ви, звідки, але маю певні підозри. Спас - це те, що спасає тебе в житті. Якщо ти великий майстер енергетичних мячиків - сумніваюсь, що це спасе тебе під час війни. Згадайте повстання боксерів (іхетуанів) у Китаї - майстри у-шу підняли народ на повстання і... майстрів майже всіх перебили. Це не спас. Ти перемагаєш багатьох противників, а потім під час війни тебе убивають в бою - це не спас. Ти вижив на війні, а помер від післявоєнного голоду - це не спас. Пояснення примітивне і з ним можна довго спорити, але для початку досить.
За Арену я абсолютно не переживаю. Шлоссере, а звідки ві взяли, що я когось агітую іти саме в Арену? Де це написано? Кому я це казав? Особисто я знаю коли і кого куди запрошував. У мене взагалі складається враження, що ви досить неврівноважена людина, оскільки ваші зауваження бувають дуже далекими від теми розмови. Мало того складається враження, що ви не читаєте чужих повідомлень і пишете лише для того, щоб вас помітили і сприймали за спеціаліста української бойової традиції.  Ви читали уже чи ні повідомлення про те, що гойдок описати дуже складно? Не можу я обговорювати особливості гойдка в мережі. Бо це - онанізьм. Я ним не страждаю, на відміну від декого. Обговорювати технічні дії на цьому форумі немає з ким. А з ким можна обговорювати - я зустрінусь вживу і попрацюю. Далі - Еней не займається Спасом. Повторюю ще раз - де я запрошував саме в Арену? У своєму попередньому дописі я чітко написав, щоб в Арену не приходили. А на початку цієї теми я давав посилання в першу чергу на громаду пана Корнієнка. Мені по великому рахунку всеодно де люди будуть займатися спасом. Аби вони це робили. З приводу Арени - там займаються достойні люди, яких я знаю. Знаю їхній рівень майстерності, знаю, що можу багато чому у них навчитися. І в першу чергу - це вміння не патякати просто так. А вас, шановний, на даний момент я можу охарактеризувати далеко з не найкращої точки зору. Крім того практично ніхто на цьому форумі не спроможний сказати що ви можете. Мало того, я глибоко сумніваюсь, що ви розбираєтесь в тому що таке Спас. Якщо ви помітили - особисто я не лізу в езотерику. І не тому що не розбираюсь. У свій час перелопатив достатньо інформації у цьому напрямку. Питання - чому ви намагаєтесь диктувати свої умови і погляди там де не розбираєтесь? Хто ви такий у спасі? Це до питання про те, що тут всі рівні. І це не я агітую тут за радянську владу, а ви - пропагуючи рівність. Ми з вами не рівні. І це однозначно. Ви ганяйте свої м"ячики далі. І не лізьте з порадами про те, як краще обговорювати технічні дії. Повірте, з тим самим Енеєм ми знайдемо спільну мову значно легше, ніж з вами. По одній простій причині - він практик. І не тріщить там де не розуміється.
Ми не знаємо як потрібно. Ми просто робимо як потрібно. А час покаже хто кому Рабинович
Хто на традиції гріє свою задницю не знаю. Тут нагріти щось дуже складно. Просто повірте мені на слово.

100

Уважаемые, описывать технику, все одно что представить свой идеал. Каждый будет представлять свой так сказать идеал вожделения. Чем отличается книга от фильма, надеюсь не надо объяснять?
Хотите увидеть? Идите и смотрите. Богдану показывали гойдок. Богдан опиши людям, че скромничаешь?

Далее, Богдан не красиво вырезать посты, которые я писал. Так как примерно то же самое я говорил тебе и при встрече. Если тебе нравится общаться с не адекватными людьми. На здоровье. Просто убей мою регистрацию и не надо мне замечания делать. 

Монах 5+.